Mencari Hosting Provider yg Reliable SEGERA!!

fajarhac

Senior
Joined
Jul 25, 2013
Messages
214
Points
18
sebab komputer ni memang hobi aku, jadi aku jarang guna support. tak tahu nak kata apa.

Tapi satu je tip, klu sape-sape baca pasal hostgator punya support bagus, tu cite lama, sebab lepas hostgator kena beli syarikat ape ntah, support diorang dah down. Jadi jgn beli hostgator klu berharap support yg cepat.
 

xcel

freshman
Joined
May 27, 2014
Messages
41
Points
8
Eh jap, kalau orang spent USD25 aku dapat USD25, maknanya selagi orang tak guna lebih dari USD25, DO tak dapat untung langsung lah. Tapi, DO kena tanggung kos server lagi, maknanya, klu orang spent USD25 pastu, keluar, diorang rugi lah. Hebat gila. Biasanya affialiate bagi dalam % je. Berani gila marketing DO. --- takde kaitan pun dengan thread, saja berfikir panjang.



Masalahnya, lepas baca pasal docker ni, lagi pening kepala aku. Aku baca pasal masa nk belajar guna heroku dulu. Pastu putus asa hahaha. Discourse dah jadikan minimum sever official ialah ram 1GB je. discourse faq
memang pun minimun 1gb je. kalau utk testing2 boleh la :)

kalau forum dah betul2 run, ramai member, memang nak 4gb jgk :)
 
Last edited:

xcel

freshman
Joined
May 27, 2014
Messages
41
Points
8
apa yg selalu bermasalah sampai kena contact support? masalah dari sendiri ke? atau server yg bermasalah?
 
Top