Mencari Hosting Provider yg Reliable SEGERA!!

Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
23
Points
18
Offline
#21
sebab komputer ni memang hobi aku, jadi aku jarang guna support. tak tahu nak kata apa.

Tapi satu je tip, klu sape-sape baca pasal hostgator punya support bagus, tu cite lama, sebab lepas hostgator kena beli syarikat ape ntah, support diorang dah down. Jadi jgn beli hostgator klu berharap support yg cepat.
 

xcel

freshman
Joined
May 27, 2014
Messages
40
Likes
0
Points
8
Offline
#22
Eh jap, kalau orang spent USD25 aku dapat USD25, maknanya selagi orang tak guna lebih dari USD25, DO tak dapat untung langsung lah. Tapi, DO kena tanggung kos server lagi, maknanya, klu orang spent USD25 pastu, keluar, diorang rugi lah. Hebat gila. Biasanya affialiate bagi dalam % je. Berani gila marketing DO. --- takde kaitan pun dengan thread, saja berfikir panjang.



Masalahnya, lepas baca pasal docker ni, lagi pening kepala aku. Aku baca pasal masa nk belajar guna heroku dulu. Pastu putus asa hahaha. Discourse dah jadikan minimum sever official ialah ram 1GB je. discourse faq
memang pun minimun 1gb je. kalau utk testing2 boleh la :)

kalau forum dah betul2 run, ramai member, memang nak 4gb jgk :)
 
Last edited:

xcel

freshman
Joined
May 27, 2014
Messages
40
Likes
0
Points
8
Offline
#23
apa yg selalu bermasalah sampai kena contact support? masalah dari sendiri ke? atau server yg bermasalah?
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#25
hostgator dibeli oleh company EIG kalu xsilap. adik beradik hostgator kalu xsilap...bluehost, fatcow and netfirm..ade lagi kot..tapi dieorg ni mmg satu company besar
 
Joined
Mar 5, 2011
Messages
330
Likes
5
Points
0
Offline
#27
Kalau target audience tempatan, saya cadangkan 3 hosting provider ini:

1. ServerFreak
2. DataKL
3. NetKL

Btw, mungkin boleh baca artikel ni dulu sebelum beli hosting. Saya share sedikit tips based on pengalaman saya sebelum ini memilih dan membeli web hosting. :D
 
Top