Memendekkan Post Pada Blog

Joined
Mar 13, 2009
Messages
1,716
Likes
0
Points
38
Age
40
Offline
#1
Salam WC

aku ada sedikit pertanyaan berkenaan dengan Post di muka depan blog.

Masalah dia macam nie, aku telah wat satu artikel bila aku publish jer artikel tersebut keseluruhan artikel terpampang kat muka depan.

Jadi persoalan aku, bagai mana kita nak jadikan post tersebut pendek di muka depan di mana terdapat link "READ MORE" kat hujung dia.

Harap kawan-kawan kat sini boleh beri tunjuk ajar.
 
Joined
Sep 26, 2007
Messages
395
Likes
1
Points
18
Offline
#2
salam interfada,

Biasanya jika menggunakan wordpress ada satu fungsi 'insert more tag' pada bahagian 'penulisan post'. Caranya hanya pergi ke mana-mana perenggan yang hendak dipaparkan di muka hadapan blog dan klik butang 'insert more tag'. maka selebihnya akan terpapar di bahagian 'Single post'

Harap membantu..
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
1,716
Likes
0
Points
38
Age
40
Offline
#4
ok..cara yang ditunjukkan oleh bro nuaeman tu adalah secara manual....so ada tak cara tuk jadikan ianya automatik..
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
1,716
Likes
0
Points
38
Age
40
Offline
#6
ok geng aku dah jumpa solution dia..huhuhuhuhu

untuk pendekkan post kat muka depan tu just guna plugin dia...

alhamdulillah...terima kasih WC terutama yang sudi membantu

plugin dia ada kat sini KLIK SINI...nie bagi ornag-orang yang ada masalah macam aku huhuhu
 
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,493
Likes
9
Points
38
Offline
#11
pakai yg manual lagi bagus sebab anda blh control mana yg nak break

ok geng aku dah jumpa solution dia..huhuhuhuhu

untuk pendekkan post kat muka depan tu just guna plugin dia...

alhamdulillah...terima kasih WC terutama yang sudi membantu

plugin dia ada kat sini KLIK SINI...nie bagi ornag-orang yang ada masalah macam aku huhuhu
 
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,347
Likes
5
Points
38
Offline
#13
tukar je <?php the_content() ?> kepada the_excerpt
nak limit perkataan apa semua, boleh letak value dalam bracket. hhehe
 
Joined
Dec 11, 2009
Messages
1,843
Likes
5
Points
38
Offline
#17
nak lagi senang pakai plugin.... bila2 boleh tukar.... tak payah susah2 bukak dan edit coding....
 
Top