Memang Best Petrosains KLCC

Pfiza2

freshman
Joined
Apr 28, 2014
Messages
454
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Petrosains memang bestlah! Macam-macam boleh buat kat sana. Petrosains berada di tingkat 4 bangunan Suria KLCC. Bagi yang belum pergi, apa kata ambil kesempatan untuk bawa anak-anak ke sana. Yang tak ada anak pon patutnye kena pergi. Best tempat nih!



Nak tau apa yang menarik kat Petrosains?

1. Kita leh belajar tentang sains - betapa mudah dan simple sebenarnya nak belajar sains nih
2. Boleh tengok pameran-pameran
3. Dapat rasa sendiri aktiviti sains seperti Dark Ride, Petrojaya, Geotime Diorama dan banyak lagi!



Tempat ni bagus untuk memupuk minat anak-anak kepada sains. Tukarkan persepsi diorang yang sains ni bukannya membosankan, tetapi sebenarnya amat menarik!


Harga tiket masuk Petrosains seperti di bawah :


Bagi yang tak tahu, kita leh dapat diskaun masuk ke Petrosains. Antara yang membolehkan kita dapat diskaun :
1. Ahli KFC Chicky Meal - dapat 15% diskaun
2. JCard/Aeon Member atau Aeon Credit Card - 15% diskaun tak kira dewasa atau kanak-kanak
3. Ahli kelab Rakan Muda - 15% diskaun gak
4. Pemilik kad Mesra (kad yang boleh collect points kalau beli minyak kat stesen Petronas) - sama gak 15%
5. Pemilik kad Plusmiles - beli 2 tiket leh dapat tiket ketiga dengan diskaun 50%
6. CIMB Junior - leh dapat 15% diskaun
7. Ahli i-Kid Club - 15% diskaun


Jadi jangan lupa bawa kad-kad di atas sebagai bukti untuk dapat tiket yang super-murah!! Petrosains sekarang sedang mengadakan program menarik. Lebih lanjut, klik sini.
 
Last edited:
Joined
May 27, 2014
Messages
30
Likes
0
Points
6
Offline
#2
Very reasonable entry ticket dia... Cheaper than kidszania.
Musim2 cuti sekolah ni boleh la jadi destinasi jalan2 sambil belajar utk anak2.

Thank you for sharing !
 
Joined
Jun 14, 2009
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#4
Good info...boleh bawak anak nanti...
Ada lagi tak gambar2 dalam tu...
 
Top