Memang Best Petrosains KLCC

Pfiza2

freshman
Joined
Apr 28, 2014
Messages
463
Points
0
Petrosains memang bestlah! Macam-macam boleh buat kat sana. Petrosains berada di tingkat 4 bangunan Suria KLCC. Bagi yang belum pergi, apa kata ambil kesempatan untuk bawa anak-anak ke sana. Yang tak ada anak pon patutnye kena pergi. Best tempat nih!

petrosains.jpg


Nak tau apa yang menarik kat Petrosains?

1. Kita leh belajar tentang sains - betapa mudah dan simple sebenarnya nak belajar sains nih
2. Boleh tengok pameran-pameran
3. Dapat rasa sendiri aktiviti sains seperti Dark Ride, Petrojaya, Geotime Diorama dan banyak lagi!

petro.jpg


Tempat ni bagus untuk memupuk minat anak-anak kepada sains. Tukarkan persepsi diorang yang sains ni bukannya membosankan, tetapi sebenarnya amat menarik!


Harga tiket masuk Petrosains seperti di bawah :
fees+petrosains.jpg


Bagi yang tak tahu, kita leh dapat diskaun masuk ke Petrosains. Antara yang membolehkan kita dapat diskaun :
1. Ahli KFC Chicky Meal - dapat 15% diskaun
2. JCard/Aeon Member atau Aeon Credit Card - 15% diskaun tak kira dewasa atau kanak-kanak
3. Ahli kelab Rakan Muda - 15% diskaun gak
4. Pemilik kad Mesra (kad yang boleh collect points kalau beli minyak kat stesen Petronas) - sama gak 15%
5. Pemilik kad Plusmiles - beli 2 tiket leh dapat tiket ketiga dengan diskaun 50%
6. CIMB Junior - leh dapat 15% diskaun
7. Ahli i-Kid Club - 15% diskaun


Jadi jangan lupa bawa kad-kad di atas sebagai bukti untuk dapat tiket yang super-murah!! Petrosains sekarang sedang mengadakan program menarik. Lebih lanjut, klik sini.
 
Last edited:

Sasha_AIA

freshman
Joined
May 27, 2014
Messages
30
Points
6
Very reasonable entry ticket dia... Cheaper than kidszania.
Musim2 cuti sekolah ni boleh la jadi destinasi jalan2 sambil belajar utk anak2.

Thank you for sharing !
 

ainnas

freshman
Joined
Sep 26, 2012
Messages
15
Points
0
saya pernah kesana 2012..mmg best..naik gondola tu best
 

homestaydikb

freshman
Joined
Nov 17, 2015
Messages
39
Points
8
Age
29
da lama teringin nak p tp xberkesempatan...
 
Top