Mee Siput...jual online..ada sambutan ke?

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
sedap wooo mee siput ni... cecah ngan sambal.... operghhhh.....

makan sambil tgk wayang kat umah....... perghhhh....
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
dulu masa sy beljar kat perlis, bwk mee siput utk kengkwn, semua pakat pelik...apa kebenda yg ko bwk ni?
sekali dah rasa...hah kau..tiap kali balik, mesti pau mee siput..

tapi ada org YM dengan saya...
dia ketawakan sy sebab jual mee siput online...huhu
takpe...cabaran..

mak saya kata, bisnes ni mak nak kau teruskan...lebih berkat drpd ko buat MLM dulu2 tu...:(

doa mak semoga aku sukses... (tetiba nak teriak la pulokkk huwaaa)
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
salam...:)

Impian nak jual mee siput ni by online, confirm boleh jadi realiti..Insya Allah..

saya tak pasti kalau Faizah ada jenguk wanitamelayu.com (WMC) ke tidak..kalau belum, boleh gi jenguk sana sekejap..kat sana memang ada section khas untuk MAKANAN&JUS MINUMAN..so, saya rasa selain start di WC nie faizah jugak boleh bertapak dari sana..sana memang ramai wanita2 melayu terakhir selalu membeli belah utk barang2 rumah nie..

kat WMC tue jugak ada jual banyak ikan pekasam, belacan, perencah makanan dll..yang paling seronok tengok ialah ada seller jual kicap char kuey teow yang di letak dalam air botol mineral..sampai oversea seller tue pos kicap char kuey teow tue..memang laris betol tengok dorg jual..:)

yang penting kena letak gambar2 yg boleh buat orang terliur..:D

so, kesimpulannya semua benda boleh jual jika kena cara..dekat WC nie Faizah boleh belajar marketing,buat website,SEO dll..Insya Allah..

Good Luck..:)
 

faezil

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,057
Points
38
dulu masa sy beljar kat perlis, bwk mee siput utk kengkwn, semua pakat pelik...apa kebenda yg ko bwk ni?
sekali dah rasa...hah kau..tiap kali balik, mesti pau mee siput..

tapi ada org YM dengan saya...
dia ketawakan sy sebab jual mee siput online...huhu
takpe...cabaran..

mak saya kata, bisnes ni mak nak kau teruskan...lebih berkat drpd ko buat MLM dulu2 tu...:(

doa mak semoga aku sukses... (tetiba nak teriak la pulokkk huwaaa)
kalau mak dah bagi sokongan dan galakan sebegitu... kelihatannya seperti mmg patut teramat sangat diteruskan

Doa mak mmg mustajab. Peduli lah apa orang kata kerana Allah tentunya lebih mendengar doa seorang mak
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
salam...:)

Impian nak jual mee siput ni by online, confirm boleh jadi realiti..Insya Allah..

saya tak pasti kalau Faizah ada jenguk wanitamelayu.com (WMC) ke tidak..kalau belum, boleh gi jenguk sana sekejap..kat sana memang ada section khas untuk MAKANAN&JUS MINUMAN..so, saya rasa selain start di WC nie faizah jugak boleh bertapak dari sana..sana memang ramai wanita2 melayu terakhir selalu membeli belah utk barang2 rumah nie..

kat WMC tue jugak ada jual banyak ikan pekasam, belacan, perencah makanan dll..yang paling seronok tengok ialah ada seller jual kicap char kuey teow yang di letak dalam air botol mineral..sampai oversea seller tue pos kicap char kuey teow tue..memang laris betol tengok dorg jual..:)

yang penting kena letak gambar2 yg boleh buat orang terliur..:D

so, kesimpulannya semua benda boleh jual jika kena cara..dekat WC nie Faizah boleh belajar marketing,buat website,SEO dll..Insya Allah..

Good Luck..:)
terima kasih byk2 bagi panduan...insyaAllah akan bertapak di situ jugak....terima kasih!
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
kalau mak dah bagi sokongan dan galakan sebegitu... kelihatannya seperti mmg patut teramat sangat diteruskan

Doa mak mmg mustajab. Peduli lah apa orang kata kerana Allah tentunya lebih mendengar doa seorang mak
memang sgt sedih ok baca posting reply ni.
dari awal buat bisnes ni mak sgt menggalakkan.
tapi hati kecil saya rasa malu pun ada, sebab mee siput ala mee siput pun nak jual ke??

tapi dorongan mak, kwn2 baru kat wc ni memang really superb!!
sy akan teruskan...insyaAllah...
terima kasih semua (mcm artis menang anugerah lak...:))
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
wahh.. ade gak org nk jual mee siput.. dulu kecik2 slalu gak mkn..time sekolah agama.. hehe..
wekend ni balik muo leh cr mee siput gan kopi 434..
wife aku pun pelik gan mee siput ni.. termasuk kaum kerabat dia.. haha

btw.. semoga berjaya kalo nk buat.. bangga jd org muo.. :D
muo katne?
kopi 434 tu pun walla....
takde lagi jumpa kopi seumpamanya kat tempat lain...
cecah biskut tongkat okeh....walllaaa
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
muo katne?
kopi 434 tu pun walla....
takde lagi jumpa kopi seumpamanya kat tempat lain...
cecah biskut tongkat okeh....walllaaa
jual sekali la kopi 434 tue,sebagai sampingan..buat kopi tue jadi free gift ker..hihihi..tengok dlm jalan2 cari makan dulu mcm sedap jer si maria tue minum..pendek kata brg2 muo yg takde kat negeri lain tue letak sekali la..

kami yg gang2 utara nie pon mana kenal sangat mee siput nie..:D
 

faezil

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,057
Points
38
berdasarkan pandangan saya, produk yang dipasarkan :


  • mestilah ada jenama. Lihat saje produk digital yang dijual... semua ada 'Jenama'nya... FBmania.. JWA .. rempitebay
  • mesti dibungkus dgn cantik dan profesional. Walaupun orang kata 'jangan nilai kulit' tetapi lihat je para IM sanggup berbelanja, bersengkang mata nak buat ecover yang gempak. kerana apa ? kerana mereka mahu produk mereka 'dibungkus' dengan cantik
Lihat saje produk makanan dari luar..... makanan simple je seperti kentang goreng, ayam goreng, kacang dll.

Mereka mempunyai jenama yang cantik.... bungkusan yang cantik...
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
jual sekali la kopi 434 tue,sebagai sampingan..buat kopi tue jadi free gift ker..hihihi..tengok dlm jalan2 cari makan dulu mcm sedap jer si maria tue minum..pendek kata brg2 muo yg takde kat negeri lain tue letak sekali la..

kami yg gang2 utara nie pon mana kenal sangat mee siput nie..:D
a'ah ek...bagus jugak idea ni...
beli 30 peket mee siput, sy bagi free kopi 434 pek kecil ( tak silap ada 10 uncang) hahah
mantap..mantap...ilebiu la mumtahanah!
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
berdasarkan pandangan saya, produk yang dipasarkan :


  • mestilah ada jenama. Lihat saje produk digital yang dijual... semua ada 'Jenama'nya... FBmania.. JWA .. rempitebay
  • mesti dibungkus dgn cantik dan profesional. Walaupun orang kata 'jangan nilai kulit' tetapi lihat je para IM sanggup berbelanja, bersengkang mata nak buat ecover yang gempak. kerana apa ? kerana mereka mahu produk mereka 'dibungkus' dengan cantik
Lihat saje produk makanan dari luar..... makanan simple je seperti kentang goreng, ayam goreng, kacang dll.

Mereka mempunyai jenama yang cantik.... bungkusan yang cantik...
insyaAllah...long term plan...terima kasih
 

wanmuz

freshman
Joined
May 3, 2009
Messages
159
Points
16
InsyaAllah ..selamat berjaya saudara.

Bisnes internet ni pelbagai. Just one idea dari produk belakang rumah pun saya dapat 5-figure dah 25 bulan.

In the land of the blind the one -eyed man is King.

Orang kampung yang celik IT memang untung sebab peluang banyak sangat.

Banyak kenalan yang income berpuluh ribu sebulan kat kampung-kampung.

Diorang tak bising sebab takut LHDN!
 

gdi.newbie

freshman
Joined
Feb 18, 2010
Messages
397
Points
0
terima kasih wanmuz

sy start kecil-kecilan dulu...mana tahu dah 25 bulan, dpt 5 figure mcm u hasil jual mee siput ni...
mana la tau kan, 1 hari mee siput ni ada kat ebay pulak...:)
 
Top