Gajet maxis cekik darah?

Joined
Feb 9, 2018
Messages
62
Likes
2
Points
8
Age
29
Offline
#21
Best jugak boleh tukar2 pass mcm ni. Tak ada terbeban sngt kalau kena byr mahal je setiap bulan even using less internet data.
Plan yg flexible mcm ni lebih bagus, x beban utk org yg berpendapatan sederhana saje, usah nak bimbang perlu bayar byk utk bil handphone setiap bulan.
 
Joined
Oct 18, 2017
Messages
53
Likes
0
Points
6
Age
39
Offline
#22
Free data lepas 6 bulan pastu birthday rewards lagi. Mana nak cari plan mcm ni. Nak harapkan maxis mmg cekik darah mahal giler dah laa line pun mcm siput.
Sudha lama ku x dengar ada telco yg bagi birthday reward, hanya Xpax saje yg ada bagi pd masa skrg ni.
 
Joined
Oct 18, 2017
Messages
53
Likes
0
Points
6
Age
39
Offline
#23
Kalau dah ada wifi kt rumah pun still boleh amik yg byr rm28 je monthly. Kalau x cukup tambah pass M or L je.
Jimat utk ibu bapa ku yg kebanyakan masa hanya guna phonecall terus utk berhubung dgn saudara mara ataupun kawan2, hanya perlu RM28 sebulan utk stay active dan ada unlimited phonecall.
 
Joined
Oct 21, 2017
Messages
51
Likes
0
Points
6
Age
21
Offline
#24
Sejam je tpi boleh tambah jam lgi. Benda free mmg laa kejap je lgipun hrga plan plus pass pun dah murah dah.
Actually sejam unlimited data kita boleh buat byk benda, boleh download drama utk kita tonton kemudian mungkin utk selama dua atau tiga jam, lagipun line Xpax tu pantas.
 
Joined
Oct 21, 2017
Messages
51
Likes
0
Points
6
Age
21
Offline
#25
Aku x suka sngt kalau maxis ni line slow giler. Main game asyik kalah sbb guna maxis line sekat2. Baik pakai celcom je plan pun murah. X cukup internet data boleh tambah pass lgi.
X berbaloi pakai telco yg line slow, kita tetap perlu bayar bill setiap bulan, tapi kalau x dpt nak guna bagus2 mmg bazir duit je, kalau pakai Xpax mmg x perlu nak risau tentang masalah mcm ni.
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
136
Likes
6
Points
18
Offline
#26
X berbaloi pakai telco yg line slow, kita tetap perlu bayar bill setiap bulan, tapi kalau x dpt nak guna bagus2 mmg bazir duit je, kalau pakai Xpax mmg x perlu nak risau tentang masalah mcm ni.
mmg pun kalau nak harapkan maxis hmm lagi kedekut bg internet quota. Harga mahal lak tu
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
136
Likes
6
Points
18
Offline
#27
Actually sejam unlimited data kita boleh buat byk benda, boleh download drama utk kita tonton kemudian mungkin utk selama dua atau tiga jam, lagipun line Xpax tu pantas.
Betul kita gunakan masa tu untuk update apps ke habiskan betul betul sejam tu. Dekat situ jimat dah kita punya quota
 
Joined
Aug 31, 2011
Messages
64
Likes
0
Points
6
Offline
#28
Aku rasa mcm duduk dlm gua, semua telco line cam harey.. Aku x tahu la apa masalahnya, tpi dah kalau mcm ni, aku nak guna telco apa lagi.. Nak call WhatsApp semua x ke susah, aku pelik betul lah.. Internet fiber tu jgn ckp lah, mungkin sbb diorang guna fiber tm ke ntah la fed up aku
 

chuge

freshman
Joined
Aug 8, 2012
Messages
19
Likes
0
Points
1
Offline
#29
Aku rasa mcm duduk dlm gua, semua telco line cam harey.. Aku x tahu la apa masalahnya, tpi dah kalau mcm ni, aku nak guna telco apa lagi.. Nak call WhatsApp semua x ke susah, aku pelik betul lah.. Internet fiber tu jgn ckp lah, mungkin sbb diorang guna fiber tm ke ntah la fed up aku
eh apa semua, aku guna unifi mobile ni elok je. tak de problem ke apa ke, line pun smooth je, nk tunggu telco lain mmg sampai ke sudah x de line, tulis je 4g, hmm. tm mmg servis dia elok skrg. ni nk 5g ni lagi la laju line dia, nak develop kt subang dulu katenya.
 
Joined
Apr 14, 2011
Messages
30
Likes
0
Points
6
Offline
#30
eh apa semua, aku guna unifi mobile ni elok je. tak de problem ke apa ke, line pun smooth je, nk tunggu telco lain mmg sampai ke sudah x de line, tulis je 4g, hmm. tm mmg servis dia elok skrg. ni nk 5g ni lagi la laju line dia, nak develop kt subang dulu katenya.
Ha'ah, aku pon yg duduk Langkawi ni pun tm tgh nak develop 5g kt sini, mungkin attraction org ramai kot. Laju tm buat keje, mungkin sebab ada infra sume dah so boleh la nak develop 5g cepat. Dorang pun nk aim jadi first 5g stand alone kt Malaysia, aku baca kt satu artikel ni https://www.soyacincau.com/2019/12/02/tm-to-deploy-malaysia-first-5g-sa-network/ memang tak ada masalah la utk diorang
 
Top