Gajet maxis cekik darah?

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
45
Points
8
Apa pendapat korang guna plan maxis? aku pernah guna quota dapat sikit tapi harga mahal nak mampos. Skrg ni ada ke plan maxis yg murah and berbaloi dengan internet quota yg dia bg?
 

Wolverine

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
9
Points
1
Age
30
Apa pendapat korang guna plan maxis? aku pernah guna quota dapat sikit tapi harga mahal nak mampos. Skrg ni ada ke plan maxis yg murah and berbaloi dengan internet quota yg dia bg?
Aku x suka sngt kalau maxis ni line slow giler. Main game asyik kalah sbb guna maxis line sekat2. Baik pakai celcom je plan pun murah. X cukup internet data boleh tambah pass lgi.
 

Hairi12

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
12
Points
1
Age
29
Aku x suka sngt kalau maxis ni line slow giler. Main game asyik kalah sbb guna maxis line sekat2. Baik pakai celcom je plan pun murah. X cukup internet data boleh tambah pass lgi.
Plan celcom laa baru murah sikit. Basic plan pun rm28 je pastu nak pair pass tu tambah RM10 je yg pass M.
 

Mamat Lan

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
9
Points
1
Age
31
Apa pendapat korang guna plan maxis? aku pernah guna quota dapat sikit tapi harga mahal nak mampos. Skrg ni ada ke plan maxis yg murah and berbaloi dengan internet quota yg dia bg?
Maxis mahal la bro. Dah laa line pun mcm siput. Celcom laa lgi murah plan pun dpt 100 gb free time birthday.
 

Janet Lee

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
9
Points
1
Age
29
Maxis mahal la bro. Dah laa line pun mcm siput. Celcom laa lgi murah plan pun dpt 100 gb free time birthday.
Giler ah 100gb free. Aku pun ada tengok jugak celcom buat promo psal plan ni. Okay laa boleh tambah pass. Yg pass L tu siap dpt free unlimited internet tiap2 hari tapi sejam je la.
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Apa pendapat korang guna plan maxis? aku pernah guna quota dapat sikit tapi harga mahal nak mampos. Skrg ni ada ke plan maxis yg murah and berbaloi dengan internet quota yg dia bg?
pakai hotlink flex dapat unlimited internet on any social media yay!
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Giler ah 100gb free. Aku pun ada tengok jugak celcom buat promo psal plan ni. Okay laa boleh tambah pass. Yg pass L tu siap dpt free unlimited internet tiap2 hari tapi sejam je la.
Sejam boleh buat apa je? tgk netflix pun tak lepas haih
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Plan celcom laa baru murah sikit. Basic plan pun rm28 je pastu nak pair pass tu tambah RM10 je yg pass M.
Kasi unlimited baru saya happy dgn Celcom ni. Dari dulu asyik kena bayar lebih je hmm...
 

Ismat

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
8
Points
1
Age
27
Kasi unlimited baru saya happy dgn Celcom ni. Dari dulu asyik kena bayar lebih je hmm...
Tambah pass L dah boleh dpt free unlimited internet tiap2 hari. Tu pun baru RM58 sebulan. Umobile yg P99 unlimited internet tu pun RM99 mahal benor.
 

Fern Lee

freshman
Joined
Oct 25, 2016
Messages
9
Points
1
Age
30
Tambah pass L dah boleh dpt free unlimited internet tiap2 hari. Tu pun baru RM58 sebulan. Umobile yg P99 unlimited internet tu pun RM99 mahal benor.
Uish kira murah dah ni sbb dpt free unlimited internet tiap2 hari. So, nnti bill x ada laa mahal sngt sebab boleh je amik pass M dulu yg rm38 pastu bulan lain nak guna bnyk data byr rm58.
 

Wolverine

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
9
Points
1
Age
30
Uish kira murah dah ni sbb dpt free unlimited internet tiap2 hari. So, nnti bill x ada laa mahal sngt sebab boleh je amik pass M dulu yg rm38 pastu bulan lain nak guna bnyk data byr rm58.
Tak ada laa terbeban sngt nak byr smpai seratus tiap2 bulan tapi data x habis pun. Plan xp lite kira flexible sebab ikut berapa bnyk data yg kita nak guna.
 

Wolverine

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
9
Points
1
Age
30
Maxis mahal la bro. Dah laa line pun mcm siput. Celcom laa lgi murah plan pun dpt 100 gb free time birthday.
Dulu aku pakai maxis jugak tpi lepas tu terus tukar celcom sbb line maxis slow giler pastu mahal pulak. Celcom laa kot yg paling okay sebab bnyk free data je xp lite plan tu.
 

Rose Rossa

freshman
Joined
Oct 26, 2016
Messages
6
Points
1
Age
30
Dulu aku pakai maxis jugak tpi lepas tu terus tukar celcom sbb line maxis slow giler pastu mahal pulak. Celcom laa kot yg paling okay sebab bnyk free data je xp lite plan tu.
Free data lepas 6 bulan pastu birthday rewards lagi. Mana nak cari plan mcm ni. Nak harapkan maxis mmg cekik darah mahal giler dah laa line pun mcm siput.
 

Aliff Iqmal

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
7
Points
1
Age
39
Uish kira murah dah ni sbb dpt free unlimited internet tiap2 hari. So, nnti bill x ada laa mahal sngt sebab boleh je amik pass M dulu yg rm38 pastu bulan lain nak guna bnyk data byr rm58.
Best jugak boleh tukar2 pass mcm ni. Tak ada terbeban sngt kalau kena byr mahal je setiap bulan even using less internet data.
 

Hairi12

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
12
Points
1
Age
29
Maxis mahal la bro. Dah laa line pun mcm siput. Celcom laa lgi murah plan pun dpt 100 gb free time birthday.
Kan kan. Mahal2 nak pergi mana kalau line pun slow je x jalan jugak. Maxis ni xleh nak lawan celcom L pass pun baru je rm58 sebulan.
 

Mamat Lan

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
9
Points
1
Age
31
Giler ah 100gb free. Aku pun ada tengok jugak celcom buat promo psal plan ni. Okay laa boleh tambah pass. Yg pass L tu siap dpt free unlimited internet tiap2 hari tapi sejam je la.
Sejam je tpi boleh tambah jam lgi. Benda free mmg laa kejap je lgipun hrga plan plus pass pun dah murah dah.
 

Janet Lee

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
9
Points
1
Age
29
Boleh je tambah jam yg ultra hour pass tu. Sejam seringgit je. 24 jam pun baru 8 hinggit je.
Aku x kisah sngt sejam je dpt free unlimited internet at least dpt jugak. Nak langgan plan maxis or umobile yg unlimited data tu mmg x mampu laa. Celcom jgk laa paling murah.
 

Ismat

freshman
Joined
Oct 18, 2018
Messages
8
Points
1
Age
27
Uish kira murah dah ni sbb dpt free unlimited internet tiap2 hari. So, nnti bill x ada laa mahal sngt sebab boleh je amik pass M dulu yg rm38 pastu bulan lain nak guna bnyk data byr rm58.
Kalau dah ada wifi kt rumah pun still boleh amik yg byr rm28 je monthly. Kalau x cukup tambah pass M or L je.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Apa pendapat korang guna plan maxis? aku pernah guna quota dapat sikit tapi harga mahal nak mampos. Skrg ni ada ke plan maxis yg murah and berbaloi dengan internet quota yg dia bg?
Maxis skrg ni agak mahal, kalau mua bajet terpaksa pilih telco yg lain seperti Xpax, sbb Maxis ni hanya ada fixed plan saje.
 
Top