Master Resell Rights & Resell Rights

Joined
Feb 17, 2006
Messages
68
Likes
0
Points
6
Offline
#1
Aslmkm wangcyberian!!

Secara dasarnya saya faham makna kedua-dua istilah di atas.

Namun boleh tak kita bincangkan apa pro dan kontra tentang 'resell rights' ini terutamanya faedah kepada pemilik bisnes internet?

Saya kurang faham bagaimana pemilik produk dapat keuntungan setelah beri hak jualan kepada orang lain. Bagaimana pemilik produk dpt faedah drpd keadaan ini.

Senze ada terangkan dlm buku baru dia....tapi saya masih tak jelas.

Ada tak contoh mana2 bisnes internet di M'sia yg anda tahu buat 'resell rights' ni.

Mana lebih baik... tawarkan resell rights ataupun memadai dengan tawarkan program affiliates shj?

Terima kasih.
 

ryco

freshman
Joined
Mar 5, 2006
Messages
132
Likes
0
Points
16
Offline
#2
Assalamualaikum..

I'm new in this forum ..tapi just nak share apa yang aku tau la berkenaan soalan kat atas...

Slalunya, buku2 yang bole di resell ni , pengarang asal ebook tu akan promote iklan2, barang affiliate atau barang diorang sendri..ini adalah salah satu teknik marketing..(viral marketing)

Cuba tgk kat dalam ebook tu...contohnya dia ajar cmana nak guna PayPal, dia akn letak link ke www.paypal.com tapi sbnarnya link tu adalah affiliate link pengarang asal..so kalau pembaca sign up akaun PayPal ikut link dalam eBook tu, Pengarang Asal akan dapat komisyen...

Begitu gak kepada eBook2 yang ajar adsense..etc..

tak sume eBook camtu..ada yang just memang free untuk mempopularkan pengarang dan bina kredibiliti..ada yang nak promote barang lain..ada yang itu ada yang ini..macam2 la...

kalau silap tolong betulkan... harap dapat bantu :)

Ryco
 
Joined
Dec 26, 2005
Messages
185
Likes
0
Points
16
Offline
#4
aha...lama tak masuk sini...

Saya pun nak cakap benda sama cam en ryco tuh...kebanyakan ebook yg menawarkan resell right ni sebenarnya adalah teknik utk membina kredibiliti......

Dalam membership area anggerikpersonacollection milik en Azhar tu banyak eBook yg menawarkan resell right....cuba baca yg tajuk dia Building List ke apa tuh yg pengarang dia nama Liz Tomei....dia ada sebutkan dlm ebook tu tentang kepentingan memberi barang2 percuma ni...

Istilah "resell-right" tuh hanya utk promosi saja...tapi rasanya lebih elok kita guna buku free tu urk diberi free kpd org lain pula...utk bina list kita sendiri.
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#6
betul tu. Liz Tomey pun salah satu favorite Internet Marketer saya. Teknik yang di ajar memang berkesan.

Salah satu produk terbarunya adalah Adsense Article System. Saya dah test dalam masa satu hari je income dah masuk. :)

Saya test kat site saya yang kurang mendapat sambutan. Just satu page. Article dan adsense. Sesiapa yang masuk option dia mesti click adsense.

memang menarik.
 
Top