Masih Tak Faham kegunaan Channel Google Ads

Joined
Mar 25, 2006
Messages
92
Likes
0
Points
6
Offline
#1
sy masih tak berapa Faham kegunaan Channel Google Ads..boleh detail skit bg sesaper yg tau.
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#2
channel lnie lebih kurng mcm tagging la...
contohnya.. anda ada 3 website...
so.. anda nak tahu..

website A berapa hasil..
website B berapa hasil
dan website C berapa hasilnya..

so.. anda boleh buat channel...
tuliskan url website anda.. contohnya..

websiteA.com
websiteB.com
websiteC.com...

so.. masa nak copy paste kod tu.. pilihlah channel tersebut.
so. nanti kat report anda, anda boleh tahu.. berapa usd telah dijanakan bgi setiap website..

so.. bila anda dah tahu website mana yang dapat banyak dan webite mana yang dapat sikit... then bolehlah anda buat apa2 yang patut... tukar kaler ke.. tukar posisi ke.. buat banyak iklan lagi ke.. dan sebagainya la..
 
Joined
Mar 25, 2006
Messages
92
Likes
0
Points
6
Offline
#3
terima kasih bebanyak shuth... :lol:

Slamat Menyambut Maulidurrasul dan Beramal Dgn Sunnahnya
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
715
Likes
3
Points
18
Offline
#6
Channel ni tak wajib. terpulang kepada individu sama ada nak guna ke tidak.

Tapi macam yang shuth cakap tu, katalah kita ada 10 website yang mempunyai adsense. Kita mesti menggunakan channel supaya senang nak buat analisa tentang ctr, impression, income bagi tiap-tiap satu website kita tu.
 
Top