Masih Tak Faham kegunaan Channel Google Ads

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
channel lnie lebih kurng mcm tagging la...
contohnya.. anda ada 3 website...
so.. anda nak tahu..

website A berapa hasil..
website B berapa hasil
dan website C berapa hasilnya..

so.. anda boleh buat channel...
tuliskan url website anda.. contohnya..

websiteA.com
websiteB.com
websiteC.com...

so.. masa nak copy paste kod tu.. pilihlah channel tersebut.
so. nanti kat report anda, anda boleh tahu.. berapa usd telah dijanakan bgi setiap website..

so.. bila anda dah tahu website mana yang dapat banyak dan webite mana yang dapat sikit... then bolehlah anda buat apa2 yang patut... tukar kaler ke.. tukar posisi ke.. buat banyak iklan lagi ke.. dan sebagainya la..
 

hasrul

Senior
Joined
Dec 15, 2005
Messages
729
Points
18
Channel ni tak wajib. terpulang kepada individu sama ada nak guna ke tidak.

Tapi macam yang shuth cakap tu, katalah kita ada 10 website yang mempunyai adsense. Kita mesti menggunakan channel supaya senang nak buat analisa tentang ctr, impression, income bagi tiap-tiap satu website kita tu.
 
Top