Masalah yang aku hadapi masa guna wangcyber 2015 ini

Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
22
Points
18
Offline
#1
Ada beberapa masalah yang aku jumpa masa guna WangCyber ni. Aku senaraikan kat bawah dan harap ada orang boleh tolong jawab. Aku akan edit post ni bila jawapan dah confirm.

1. Kenapa aku tak dapat notification bila orang reply thread yang aku tulis?

2. Butang search bertindan dengan butang Alerts (ikon bendera tepi emel tepi username)

browser firefox


3. Kenapa thread aku tak lepas moderation lama sangat dan apakah cara untuk mengelakkan thread kena moderate dulu?
 
Last edited:

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
513
Likes
88
Points
28
Offline
#2
Ada beberapa masalah yang aku jumpa masa guna WangCyber ni. Aku senaraikan kat bawah dan harap ada orang boleh tolong jawab. Aku akan edit post ni bila jawapan dah confirm.

1. Kenapa aku tak dapat notification bila orang reply thread yang aku tulis?

2. Butang search bertindan dengan butang Alerts (ikon bendera tepi emel tepi username)

3. Kenapa thread aku tak lepas moderation lama sangat dan apakah cara untuk mengelakkan thread kena moderate dulu?
1. Aku dapat je notification kat email n bile org tag aku..better check email balik,maybe ade masalah kat situ. atau bro x bg permission wangcyber hantar kan email kepada bro.

2. Klu tgk kat bawah nie mcm ok jer..leh bg scrennshot tak?maybe masalah size screen jd mcm tu.

Capture.PNG
Capture.PNG

3. Thread bro x approved la tu maybe sb salah satu seperti dibawah:
-Thread berunsur promote website lain(tp aku dh approved dah..harap x berlaku lagi)

* Keputusan Boss juga muktamad +HisapRokok+
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
22
Points
18
Offline
#3
1. Bukan notification kat email. Aku off notification ke email. Notification dekat WC ni lah. Kalau orang tag nama, klik like post, atau quote nama kita, dapat notification, tapi bila orang reply atas thread tanpa semua tu, tak dapat notification. Maksudnya, macam cara aku reply ni, ade dpt notificationkah?
Mungkinkah sebab thread tu thread lama sebelum WC redesign ni, jadi tak dapat notifications?
Mungkin jugak aku salah setting?

2. Guna firefox di laptop.
wc_search_bertindan.PNG


3. Oh, thread berunsur promote web lain kah? Macammana kalau tak nak jadi thread berunsur promote web lain? Jangan masukkan link lebih dari berapa?
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
513
Likes
88
Points
28
Offline
#4
1. Bukan notification kat email. Aku off notification ke email. Notification dekat WC ni lah. Kalau orang tag nama, klik like post, atau quote nama kita, dapat notification, tapi bila orang reply atas thread tanpa semua tu, tak dapat notification. Maksudnya, macam cara aku reply ni, ade dpt notificationkah?
Mungkinkah sebab thread tu thread lama sebelum WC redesign ni, jadi tak dapat notifications?
Mungkin jugak aku salah setting?

2. Guna firefox di laptop.
View attachment 20873

3. Oh, thread berunsur promote web lain kah? Macammana kalau tak nak jadi thread berunsur promote web lain? Jangan masukkan link lebih dari berapa?

3. Thread berunsur ke website lain mcm..jom sembang ke group fb die,jom sembang ke what apps, jom borak kat forum aku,or ape2 link yang menyebabkan org kuar dr forum ni,..thread mcm tu x dibenarkan.Nk promote group,or nk sembang2 boleh tp mestilah hanya di wangcyber sahaja.
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
22
Points
18
Offline
#5
3. Thread berunsur ke website lain mcm..jom sembang ke group fb die,jom sembang ke what apps, jom borak kat forum aku,or ape2 link yang menyebabkan org kuar dr forum ni,..thread mcm tu x dibenarkan.Nk promote group,or nk sembang2 boleh tp mestilah hanya di wangcyber sahaja.
分かった+Terbaik+
 
Top