Masalah email woocommerce tidak auto send...

ubai

freshman
Joined
Dec 24, 2011
Messages
74
Points
8
Salam warga WC.

Sape kat sini terer guna wordpress dan woocommerce, harap dapat bantu saya.

Saya ada bina online store guna woocommerce. Ada satu plugin ni memang menarik dan memenuhi kehendak saya. Cuma plugin ni masih baru, tak sampai 10 org install.

Selepas saya install, timbul beberapa masalah dlm woocommerce saya.

1. Nak masukkan profile picture utk product tak boleh.
2. Emel notifikasi jika ada tempahan, atau semua jenis emel berkaitan woocommerce tiba2 mulfunction. Dgn kata lain, tiada lagi emel notifikasi dihantar.

Bila saya dapat detect masalah ini, saya delete semula plugin ini. Masalah no 1 setel. Cuma masalah no 2 berlarutan.

Siapa tahu mcmn nak fix masalah ini?

Harap dapat bantu saya....tq.
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Salam hormat ubai ubai ,

Menarik dan tu kedai online tuan.
Saya baru nak berjinak-jinak bina kedai online
sendiri.

Hmmm...kalau saya hadapi masalah tentang
WooCommerce, saya pasti rujuk tuan Akmal Izat
sebab dah ikut tutorial dari pakej kedai online
beliau memang menjadi.

Tak pasti beliau ada kat sini tak ?

Boleh search Google untuk kepastian.
 

umeks17

freshman
Joined
Aug 19, 2013
Messages
8
Points
1
Salam warga WC.

Sape kat sini terer guna wordpress dan woocommerce, harap dapat bantu saya.

Saya ada bina online store guna woocommerce. Ada satu plugin ni memang menarik dan memenuhi kehendak saya. Cuma plugin ni masih baru, tak sampai 10 org install.

Selepas saya install, timbul beberapa masalah dlm woocommerce saya.

1. Nak masukkan profile picture utk product tak boleh.
2. Emel notifikasi jika ada tempahan, atau semua jenis emel berkaitan woocommerce tiba2 mulfunction. Dgn kata lain, tiada lagi emel notifikasi dihantar.

Bila saya dapat detect masalah ini, saya delete semula plugin ini. Masalah no 1 setel. Cuma masalah no 2 berlarutan.

Siapa tahu mcmn nak fix masalah ini?

Harap dapat bantu saya....tq.


Dah setel ke prob tuan? boleh emel sy utk bantuan. [email protected]
 
Top