Masaalah blog wordpress

zuan

freshman
Joined
Aug 13, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Salam buat warga wc,,macamana nak atasi masaalah kat blog wordpress mcmnie ye?Not Found
The requested document was not found on this server.

Web Server at j-query.org

Aku dah berkali-kali tukar theme,dan buang plugin tapi masih macamnie jugak,,,nak ping blog pun tak boleh.

sesiapa tahu cara nak selesaikan masalah macamnie,,,diharap beri tips ye,,

terima kasih.:(
 
Joined
Jul 29, 2011
Messages
1,939
Likes
0
Points
36
Offline
#2
Salam buat warga wc,,macamana nak atasi masaalah kat blog wordpress mcmnie ye?Not Found
The requested document was not found on this server.

Web Server at j-query.org

Aku dah berkali-kali tukar theme,dan buang plugin tapi masih macamnie jugak,,,nak ping blog pun tak boleh.

sesiapa tahu cara nak selesaikan masalah macamnie,,,diharap beri tips ye,,

terima kasih.:(
boleh cuba try plug in saya..
he he he..

nngok signature..rare plugin.. :D
 
Joined
May 29, 2007
Messages
40
Likes
0
Points
6
Age
32
Offline
#8
Sama ada masalah pada hosting atau pun Wordpress itu sendiri.

Solution yang boleh dicadangkan,

1. Backup and reinstall Wordpress
2. If tak boleh, cuba install Wordpress dekat addon atau subdomain yang lain dan lihat samada keluar error yang sama atau tidak
3. Kalau tak jalan jugak, roger pihak hosting provider

Edit: Saya rasa masalah pada pihak hosting. Better roger hosting provider pasal masalah ini sebab dekat wp-admin pun ada error tu.

-cypher.
 
Last edited:

zuan

freshman
Joined
Aug 13, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
0
Offline
#9
Sama ada masalah pada hosting atau pun Wordpress itu sendiri.

Solution yang boleh dicadangkan,

1. Backup and reinstall Wordpress
2. If tak boleh, cuba install Wordpress dekat addon atau subdomain yang lain dan lihat samada keluar error yang sama atau tidak
3. Kalau tak jalan jugak, roger pihak hosting provider

Edit: Saya rasa masalah pada pihak hosting. Better roger hosting provider pasal masalah ini sebab dekat wp-admin pun ada error tu.

-cypher.
terima kasih atas cadangan anda bro,,,,
 
Joined
Oct 31, 2011
Messages
243
Likes
0
Points
0
Offline
#10
bro contact je hosting..
suruh diaorang selesaikan masalah ni..
print screen masalah bro,lpas tu send dekat hosting
 

zuan

freshman
Joined
Aug 13, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
0
Offline
#11
bro contact je hosting..
suruh diaorang selesaikan masalah ni..
print screen masalah bro,lpas tu send dekat hosting
alhamdulilah dah setel satu website,,tingal satu lagi bermasaalah....(masalah disebabkan para hacker yang tidak bertangungjawab merosak hasil penat lelah org)
nasib baik,,dapat setel kan...adui!!!
 
Joined
Dec 22, 2009
Messages
9
Likes
0
Points
0
Offline
#13
bro contact je hosting..
suruh diaorang selesaikan masalah ni..
print screen masalah bro,lpas tu send dekat hosting
betul tu bro, ape ape masalah bro contact dengan hosting provder.. insyaallah diorang tolong settlekan... syaa gune hostgator dan memang takde probem, customer service die tip top :)
 
Joined
Dec 11, 2011
Messages
509
Likes
0
Points
0
Offline
#15
alhamdulilah dah setel satu website,,tingal satu lagi bermasaalah....(masalah disebabkan para hacker yang tidak bertangungjawab merosak hasil penat lelah org)
nasib baik,,dapat setel kan...adui!!!
bro taw ark nk pasang security utk blog?tkut gak hacker2 ni.hehe
 
Top