Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

Joined
Sep 5, 2019
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#1
hi semua.. skrg internet bnyk pengaruh kita dlm kehidupan seharian.. haritu ada satu video sy trnampak pasal internet.. iklan TM merdeka tahun ni punya.. anak dia bantu ayah dia utk kembangkan lagi business ayah dia.. dia manfaatkan internet utk bagi seluruh dunia tahu tntg warisan turun temurun family dia.. ada manfaat juga kt situ sbb dia boleh kembangkan business hanya di hujung jari.. pndapat yg lain mcm mana? ada yg guna internet utk kegunaan lain?

 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#2
hi semua.. skrg internet bnyk pengaruh kita dlm kehidupan seharian.. haritu ada satu video sy trnampak pasal internet.. iklan TM merdeka tahun ni punya.. anak dia bantu ayah dia utk kembangkan lagi business ayah dia.. dia manfaatkan internet utk bagi seluruh dunia tahu tntg warisan turun temurun family dia.. ada manfaat juga kt situ sbb dia boleh kembangkan business hanya di hujung jari.. pndapat yg lain mcm mana? ada yg guna internet utk kegunaan lain?

Kegunaan internet banyak and Tak limited untuk satu benda je, jadi boleh gunakan internet dengan sebaiknya
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#3
Terima kasih juga pada TM sebab dengan adanya kemudahan internet Ni, semua nya dapat dilakukan dengan mudah
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#4
Boleh juga guna internet Ni untuk berjual beli, sekarang semua bz dengan kerja masing2, jadi nak keluar berjalan pun xsempat
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#5
Selain tu boleh juga guna kan untuk pembelajaran, banyak dah app yang ada untuk Kita guna busy tambah ilmu
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
100
Likes
4
Points
18
Offline
#6
hi semua.. skrg internet bnyk pengaruh kita dlm kehidupan seharian.. haritu ada satu video sy trnampak pasal internet.. iklan TM merdeka tahun ni punya.. anak dia bantu ayah dia utk kembangkan lagi business ayah dia.. dia manfaatkan internet utk bagi seluruh dunia tahu tntg warisan turun temurun family dia.. ada manfaat juga kt situ sbb dia boleh kembangkan business hanya di hujung jari.. pndapat yg lain mcm mana? ada yg guna internet utk kegunaan lain?

Byk org skrg yg sudah menggunakan internet utk membuat bisnes seperti kat platform Lazada, Shopee dan sbgnya, kos permulaan dan modalnya jauh lebih rendah berbanding buka kedai jadi bisnes online sudah jadi pilihan utama masyarakat era moden kini
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
100
Likes
4
Points
18
Offline
#7
Terima kasih juga pada TM sebab dengan adanya kemudahan internet Ni, semua nya dapat dilakukan dengan mudah
Betuk cakap kau ni, kalau x ada TM manalah kita ada internet utk guna skrg, sejak zaman dial-up sampai kini punya Unifi, semuanya berkat usaha TM barulah terjadi.
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#8
Byk org skrg yg sudah menggunakan internet utk membuat bisnes seperti kat platform Lazada, Shopee dan sbgnya, kos permulaan dan modalnya jauh lebih rendah berbanding buka kedai jadi bisnes online sudah jadi pilihan utama masyarakat era moden kini
Buka kedai memang pakai banyak kos, sewa n pekerja lagi,utiliti lagi. Sebab tu sekarang pun yang ada kedai akan buat online juga,jadi mereka x rugi
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#9
Betuk cakap kau ni, kalau x ada TM manalah kita ada internet utk guna skrg, sejak zaman dial-up sampai kini punya Unifi, semuanya berkat usaha TM barulah terjadi.
TM pun berani jugak untuk masuk ke kawasan pendalaman untuk memudahkan urusan pekerjaan mereka, sebab Telco lain Tak berani ambil risiko ini
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
59
Likes
0
Points
6
Offline
#10
Byk org skrg yg sudah menggunakan internet utk membuat bisnes seperti kat platform Lazada, Shopee dan sbgnya, kos permulaan dan modalnya jauh lebih rendah berbanding buka kedai jadi bisnes online sudah jadi pilihan utama masyarakat era moden kini
Tapi jual kat website yg u list tu bersaing jugak, byk penjual menjual kat website2 tu
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#11
TM pun berani jugak untuk masuk ke kawasan pendalaman untuk memudahkan urusan pekerjaan mereka, sebab Telco lain Tak berani ambil risiko ini
X sgt "berani" pun, kwn aq punya kampung sampai skrg pun x ade coverage unifi
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
12
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#13
Sy student asia studies kt satu uni ni. So skarang kalau ada info nak tahu pasal negara luar, nak buat assignment semua, selain dpd pergi lecture, senang je guna internet utk cari. Nak bayar parking kat mall pun senang dah, guna app je. Takyah bazir masa nak cari duit, beatur bayar tiket parking semua. Mudah dah ada internet.
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
12
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#14
hi semua.. skrg internet bnyk pengaruh kita dlm kehidupan seharian.. haritu ada satu video sy trnampak pasal internet.. iklan TM merdeka tahun ni punya.. anak dia bantu ayah dia utk kembangkan lagi business ayah dia.. dia manfaatkan internet utk bagi seluruh dunia tahu tntg warisan turun temurun family dia.. ada manfaat juga kt situ sbb dia boleh kembangkan business hanya di hujung jari.. pndapat yg lain mcm mana? ada yg guna internet utk kegunaan lain?

Iklan yg bagus, mesej mmg sampai ke penonton. Betapa berguna internet dlm kehidupan, kalau takde TM, takdelah internet yg mmg membantu semua org skrg
 
Joined
Sep 5, 2019
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#15
Byk org skrg yg sudah menggunakan internet utk membuat bisnes seperti kat platform Lazada, Shopee dan sbgnya, kos permulaan dan modalnya jauh lebih rendah berbanding buka kedai jadi bisnes online sudah jadi pilihan utama masyarakat era moden kini
betul.. mudah skrg org nak berniaga.. nak shopping brg pun senang even ada pasaraya yg gunakan online shopping ni utk beli barang2 dapur..
 
Joined
Sep 5, 2019
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#16
X sgt "berani" pun, kwn aq punya kampung sampai skrg pun x ade coverage unifi
sy ada dengar, tm buat coverage internet tu step by step.. diorg pun ada procedure kena ikut.. so akan dtg mungkin kampung dia dah ada kemudahan tu.. we stay positive ya hehe
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#17
sy ada dengar, tm buat coverage internet tu step by step.. diorg pun ada procedure kena ikut.. so akan dtg mungkin kampung dia dah ada kemudahan tu.. we stay positive ya hehe
Xkanlah bila TM cakap nak upgrade coverage dia, terus semua tempat dapat? TM pun mesti lah buat ikut kawasan jugak, Malaysia Ni bukan lah kecik sangat untuk siapkan semua dalam masa yang singkat. Harap bersabar ye semua.
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
92
Likes
2
Points
8
Offline
#18
betul.. mudah skrg org nak berniaga.. nak shopping brg pun senang even ada pasaraya yg gunakan online shopping ni utk beli barang2 dapur..
Pasaraya sekarang pun dah maju, untuk surirumah pun senang dah nak beli barang dapur, sebab sesetengah dari pasaraya Ni ada service untuk delivery sekali. Jadi sangat mudah untuk ibu2 yg ada anak kecik
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#19
sy ada dengar, tm buat coverage internet tu step by step.. diorg pun ada procedure kena ikut.. so akan dtg mungkin kampung dia dah ada kemudahan tu.. we stay positive ya hehe
procedure mereka slow sgt tu, skrg 5g sudah mau launched out, kampung sana blm lagi dpt guna speed internet yg laju
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
59
Likes
0
Points
6
Offline
#20
procedure mereka slow sgt tu, skrg 5g sudah mau launched out, kampung sana blm lagi dpt guna speed internet yg laju
aq x harap sgt mereka blh hasilkan kerja dgn cepat, kalau org kampung nak guna speed internet yg cepat, lebih baik hijrah ke bandar
 
Top