Dalam Negara Mana lagi perform?

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
27
Points
1
Ha kan, musim2 covid ni kena berjimat cermat kalau boleh pakai yg paling murah dan jimat at the same time jadi boleh simpan sikit utk kecemasan
Sebab tu I guna Petronas primax 95 tu. Ulang alik ofis seminggu just guna 1 bar lebih je. Jimat betul
Post automatically merged:

Lagipun skrg memang kena jimat sikit, tu yang kalau boleh aku nak pakai minyak Yang jimat and berbaloi.
Betul tu, Petronas primax 95 siap extra km lagi tau, selalu brand lain 2 bar pakai, Petronas baru sebar je
 
Last edited:

TeePei

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
3
Points
1
Age
23
Memang patut kau Cuba Petronas yg primax 95 tu, jimat and sekali gus boleh kurangkan pencemaran udara jugak sebab dorang dah upgarde minyak tu
Caltex pun bagus jgk utk environment tapi x sure ada app mcm setel tu. Kat kwsn kg ni caltex n bhp je ada
 

astakona

freshman
Joined
Jan 17, 2020
Messages
16
Points
1
Age
32
Ha kan, musim2 covid ni kena berjimat cermat kalau boleh pakai yg paling murah dan jimat at the same time jadi boleh simpan sikit utk kecemasan
Aku sokong bro guna yg murah je. Pakai yg mahal pun mcm sama je lain la kalau bawak wira rasa mcm honda
 

AziziSedal

freshman
Joined
Dec 24, 2019
Messages
23
Points
1
Age
23
Cuba try petronas bro, minyak dorang dah upgrade yg latest ni, mana tau ngam ke kan
Post automatically merged:


Petronas pun jimat jugak, ni sebab aku pakai tu yg aku cakap jimat, tak tau lah org lain macam mana
Post automatically merged:


Petronas pun jimat jugak, ni sebab aku pakai tu yg aku cakap jimat, tak tau lah org lain macam mana
Malas nak g isi lain2 stesen minyak nnti kena ada bnyk card atau app. Dah la shell je selalu g isi minyak
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
36
Points
6
Age
23
Malas nak g isi lain2 stesen minyak nnti kena ada bnyk card atau app. Dah la shell je selalu g isi minyak
Sama la. takut g tukar minyak lain kang nnti perfomance out dah satu masalah bwk kereta jdi sangkut2
 

HaziqThaqif

freshman
Joined
Dec 24, 2019
Messages
11
Points
1
Age
24
Kereta kena ubah suai sikit la kot kalau nak drive rasa best sikit. Kena selalu servis jugak takut bukan masalah minyak tpi kereta bnyk problem
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
82
Points
8
Caltex pun bagus jgk utk environment tapi x sure ada app mcm setel tu. Kat kwsn kg ni caltex n bhp je ada
Petronas je yg ada app tuk minyak ni.lama2 nnt yg lain pakat tiru la tu. tapi tetap tak boleh beat kualiti ptronas. ni local brand tapi kualiti mmg tggi. golongan2 zaman atuk ayah aku mmg ramai gile pengguna setia petronas.hahaha
Post automatically merged:

Sama la. takut g tukar minyak lain kang nnti perfomance out dah satu masalah bwk kereta jdi sangkut2
tak bgus tukar2 jugak.kalau dah jumpa yg okay better stick dgn satu je bila ko dah selesa . lain kete lain performance.mcm aku masa mula2 nk rasa sendiri primax95 pro drive tu mmg aku tggu semggu dua baru nmpk kesan.
Post automatically merged:

Kereta kena ubah suai sikit la kot kalau nak drive rasa best sikit. Kena selalu servis jugak takut bukan masalah minyak tpi kereta bnyk problem
setuju,kalau kete malas servis pastu pakat slhkan petrol la itu ini.maintenance kete kena mau cun,baru feedback pon sama mcm org lain.
 
Top