Dalam Negara Mana lagi perform?

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
154
Points
18
Aku dah lama pakai minyak XXXX ni,tapi baru2 ni aku g nk servis kete ,pomen tempat aku ckp yg engin aku mcm karat dan ada part2 yg tak okay. dia sggest aku try tukar petrol jugak.Mgkin jugak la sbb aku kete lama kan. Tapi why not cuba dlu apa org recommend..Mgkin korg just cite or gtaw je apa petrol yg korang guna skrg?
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
36
Points
6
Age
25
Shell okay bro. Siap ada fuel save kalau ada card duk guna minyak shell je boleh la redeem bonuslink.
 

TeePei

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
5
Points
1
Age
25
Shell okay bro. Siap ada fuel save kalau ada card duk guna minyak shell je boleh la redeem bonuslink.
Clatex n bhp pun minyak cam jimat gak. Aku ni asal jumpa stesen minyak mana je isi je asalkan kereta ada minyak huhu
 

papala

junior
Joined
Apr 22, 2014
Messages
92
Points
8
Aku dah lama pakai minyak XXXX ni,tapi baru2 ni aku g nk servis kete ,pomen tempat aku ckp yg engin aku mcm karat dan ada part2 yg tak okay. dia sggest aku try tukar petrol jugak.Mgkin jugak la sbb aku kete lama kan. Tapi why not cuba dlu apa org recommend..Mgkin korg just cite or gtaw je apa petrol yg korang guna skrg?
Cuba try petronas bro, minyak dorang dah upgrade yg latest ni, mana tau ngam ke kan
Post automatically merged:

Shell okay bro. Siap ada fuel save kalau ada card duk guna minyak shell je boleh la redeem bonuslink.
Petronas pun jimat jugak, ni sebab aku pakai tu yg aku cakap jimat, tak tau lah org lain macam mana
Post automatically merged:

Shell okay bro. Siap ada fuel save kalau ada card duk guna minyak shell je boleh la redeem bonuslink.
Petronas pun jimat jugak, ni sebab aku pakai tu yg aku cakap jimat, tak tau lah org lain macam mana
 
Last edited:

ronlim1990

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
48
Points
8
Clatex n bhp pun minyak cam jimat gak. Aku ni asal jumpa stesen minyak mana je isi je asalkan kereta ada minyak huhu
Tapi kan orang kata kalau campur mintak boleh rosakkan enjin, kalau boleh janganlah campur2
 

ronlim1990

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
48
Points
8
Cuba try petronas bro, minyak dorang dah upgrade yg latest ni, mana tau ngam ke kan
Post automatically merged:


Petronas pun jimat jugak, ni sebab aku pakai tu yg aku cakap jimat, tak tau lah org lain macam mana
Post automatically merged:


Petronas pun jimat jugak, ni sebab aku pakai tu yg aku cakap jimat, tak tau lah org lain macam mana
Oh yeke, sebab tak pakai pun petronas ni, tapi ramai jugak lah recommend suruh pakai sebab extra km semua so rasa macam nak try jugak
 

tungkelly

junior
Joined
Aug 22, 2011
Messages
78
Points
8
Tapi kan orang kata kalau campur mintak boleh rosakkan enjin, kalau boleh janganlah campur2
Memang betul pun, jadi kalau boleh elakkanlah campur2 minyak ni, bukan apa kita nak pakai lama kenderaan tu, bukan boleh beli setiap hari
 

HaziqThaqif

freshman
Joined
Dec 24, 2019
Messages
11
Points
1
Age
25
Oh yeke, sebab tak pakai pun petronas ni, tapi ramai jugak lah recommend suruh pakai sebab extra km semua so rasa macam nak try jugak
Tula try satu2 mana tahu sesuai dengan kereta kita senang sikit nak decide g yg mana satu kalau dah try semua kan. Janji enjin x ada bunyi bising mengaum je
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
36
Points
6
Age
25
Petronas ada setel jugak, mudahkan kita nak isi minyak tak perlu beratur lagi
Alah kt semua stesen minyak dah ada kot mcm ni. Siap debit card semua nak mudahkn xyah g kaunter guna cash musim covid ni
 

HaziqThaqif

freshman
Joined
Dec 24, 2019
Messages
11
Points
1
Age
25
Betul tu bnyk virus weii bhya. Lepas isi minyak pun pakai sanitizer sebab ramai org pegang pump minyak tu. Guna minyak yg jimat je xyah fikir brand dh
 

Vicknes

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
15
Points
1
Age
25
Oh yeke, sebab tak pakai pun petronas ni, tapi ramai jugak lah recommend suruh pakai sebab extra km semua so rasa macam nak try jugak
Extra km semua minyak boleh guna. Shell & caltex dua2 jimat je kalau isi full tank boleh buat pergi balik kalau jalan2 dlm satu negeri je
 

tungkelly

junior
Joined
Aug 22, 2011
Messages
78
Points
8
Tula try satu2 mana tahu sesuai dengan kereta kita senang sikit nak decide g yg mana satu kalau dah try semua kan. Janji enjin x ada bunyi bising mengaum je
Ya aku pernah buat macam ni, at last yang paling ngam Petronas so aku stick jela dengan Petronas. Lama jugaklah aku pakai ni, alhamdulillah setakat ni ok je semua takde problem
 

ronlim1990

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
48
Points
8
Tula try satu2 mana tahu sesuai dengan kereta kita senang sikit nak decide g yg mana satu kalau dah try semua kan. Janji enjin x ada bunyi bising mengaum je
Lepasni boleh la try yang Petronas tu dulu, kalau ok minyak dia boleh la pakai, sebab yang sekarang ni pun macam banyak gak pakai minyak. Koyak gaklah setiap bulan isi minyak
 

papala

junior
Joined
Apr 22, 2014
Messages
92
Points
8
Alah kt semua stesen minyak dah ada kot mcm ni. Siap debit card semua nak mudahkn xyah g kaunter guna cash musim covid ni
Debit kad memang ada je dah lama. And sesetengah stesen minyak ni dia kena ada duit extra dlm tu sebab dia kira as deposit dulu. Contoh macam shell tu kena Ada rm200 even kau x isi minyak rm200 pun. Kalau xde duit banyak tu mcm mana nak isi?
 

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
27
Points
1
Debit kad memang ada je dah lama. And sesetengah stesen minyak ni dia kena ada duit extra dlm tu sebab dia kira as deposit dulu. Contoh macam shell tu kena Ada rm200 even kau x isi minyak rm200 pun. Kalau xde duit banyak tu mcm mana nak isi?
Ha sebab tu lah setel ni senang, takyah nak kena depo rm200 bagai, u nak isi rm50 pun just bayar that amount je lah
 

batkoo88

freshman
Joined
Mar 28, 2013
Messages
42
Points
6
Betul tu bnyk virus weii bhya. Lepas isi minyak pun pakai sanitizer sebab ramai org pegang pump minyak tu. Guna minyak yg jimat je xyah fikir brand dh
Ha kan, musim2 covid ni kena berjimat cermat kalau boleh pakai yg paling murah dan jimat at the same time jadi boleh simpan sikit utk kecemasan
 

ronlim1990

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
48
Points
8
Extra km semua minyak boleh guna. Shell & caltex dua2 jimat je kalau isi full tank boleh buat pergi balik kalau jalan2 dlm satu negeri je
Lagipun skrg memang kena jimat sikit, tu yang kalau boleh aku nak pakai minyak Yang jimat and berbaloi.
 

tungkelly

junior
Joined
Aug 22, 2011
Messages
78
Points
8
Lepasni boleh la try yang Petronas tu dulu, kalau ok minyak dia boleh la pakai, sebab yang sekarang ni pun macam banyak gak pakai minyak. Koyak gaklah setiap bulan isi minyak
Memang patut kau Cuba Petronas yg primax 95 tu, jimat and sekali gus boleh kurangkan pencemaran udara jugak sebab dorang dah upgarde minyak tu
 
Top