=( Malas topup selalu

Postpaid mana yg jadi pilihan org Malaysia lepas plan upgrade?

  • Maxis

    Votes: 1 16.7%
  • Celcom

    Votes: 3 50.0%
  • Umobile

    Votes: 0 0.0%
  • Digi

    Votes: 1 16.7%
  • Webe

    Votes: 1 16.7%

  • Total voters
    6

papala

freshman
Offline
#1
Hey korg, sy nak tanye pasal telco mane yg ade offer postpaid yg bagus lepas upgrade? maybe dari segi, coverage, data, offer or etc yg bagus??? sebab dah bosan pakai prepaid yg menyusahkan sy kena topup selalu.. so, dah malas nak topup.. skrg pakai prepaid plan TE, coverage mcm ape je...
 
Last edited:
Offline
#2
memang betul prepaid kadang-kala menyusahkan sikit tp kamu tahu tak kadar caj postpaid mahal. klo kamu dah terbiasa pakai prepaid, jangan tukar sesuka hati sbb benda yg berbeza, kadar cajnya berbeze jugak. susuah nk buat perbandingan
 
Offline
#3
aku rekomen pakai postpaid sebab aku jugak pakai ni. aku lbh suka postpaid drpd prepaid kerana postpaid memudahkan kita org. kita blh membuat bayaran via online tp prepaid mcm xleh (aku x sure)
 
Offline
#4
aku rekomen pakai postpaid sebab aku jugak pakai ni. aku lbh suka postpaid drpd prepaid kerana postpaid memudahkan kita org. kita blh membuat bayaran via online tp prepaid mcm xleh (aku x sure)
eh, kalau ak baik guna prepaid sebab postpaid kite mesti jarang guna pnyer percaya lah jgn membazir melainkan kamu tu org kaya.. mane2 postpaid plan bagi ak membazir je kalau pakai sebab dorg offer data internet byk gile mcm mane nak abes kan dalam mase sebulan.. cube pikir elok2.
+Ehem+
 
Last edited:

yoo

freshman
Offline
#5
memang betul prepaid kadang-kala menyusahkan sikit tp kamu tahu tak kadar caj postpaid mahal. klo kamu dah terbiasa pakai prepaid, jangan tukar sesuka hati sbb benda yg berbeza, kadar cajnya berbeze jugak. susuah nk buat perbandingan
betul wei. dulu aku guna prepaid lpastu aku tengok kwan kwan aku semua guna postpaid. lepas aku buat soal selidik psl postpaid bru aku guna. almaklumlah student. jd sblum buat ap ap kaji dulu ye semua. hu hu hu
 

mensye

freshman
Offline
#6
Hey korg, sy nak tanye pasal telco mane yg ade offer postpaid yg bagus lepas upgrade? maybe dari segi, coverage, data, offer or etc yg bagus??? sebab dah bosan pakai prepaid yg menyusahkan sy kena topup selalu.. so, dah malas nak topup.. skrg pakai prepaid plan TE, coverage mcm ape je...
sekarang telco berlumba-lumba buat promotion sana sini.. apew katew ko usha2 je kat google tgk telco manew yg tgh murah sekarang rasewnyew celcom adew jugak buat promo sampai hujung thun niew tapi x sure la ok kew x plan dorg tu... membew2 ak ckap celcom punye line 50-50 je 4G
 
Last edited:
Offline
#7
i pun guna postpaid juga tapi saya guna celcom first gold plan...hanya rm80 daapt 20gb internet data dan ulimited calls
bagi saya postpaid lagi senang sebab setiap bulan hanya bayar satu kali saja
 
Offline
#8
sebenarnya celcom line ada 4g di merata-rata tempat dengan kelajuan yang baik
tapi sekarang ni semua telco ada buat promotion, kamu boleh buat survey kat website mereka untuk pilih plan yang kamu suka...celcom plan boleh dijadikan pilihna pertama jika kamu berminat dengan postpaid plan
 
Last edited:
Offline
#9
betul wei. dulu aku guna prepaid lpastu aku tengok kwan kwan aku semua guna postpaid. lepas aku buat soal selidik psl postpaid bru aku guna. almaklumlah student. jd sblum buat ap ap kaji dulu ye semua. hu hu hu
memang..sebab kami pun xtau mana satu telco plan yang paling murah...perkara terpenting bagi saya untuk pilih postpaid plan ilah nak survey betul-betul tempat tinggal kamu line apa yang paling stable dan kelajaun yang laju..barulah kamu pilih plan telco
 

papala

freshman
Offline
#10
i pun guna postpaid juga tapi saya guna celcom first gold plan...hanya rm80 daapt 20gb internet data dan ulimited calls
bagi saya postpaid lagi senang sebab setiap bulan hanya bayar satu kali saja
hmmmm... mcm tertarik pulak nak pkai celcom postpaid plan mcm ko pkai ni.. tpi bagi ak 20GB mcm siket je hehehe sebab ak mmg gile berinternet so skrg ak tgh pilih antara gold plus dgn platinum dua2 plan ni gempak sampai ak pun tak tau nak pilih mane 1 hahahaha
 

papala

freshman
Offline
#11
sebenarnya celcom line ada 4g di merata-rata tempat dengan kelajuan yang baik
tapi sekarang ni semua telco ada buat promotion, kamu boleh buat survey kat website mereka untuk pilih plan yang kamu suka...celcom plan boleh dijadikan pilihna pertama jika kamu berminat dengan postpaid plan
serious ehh 4G kat semua tempat? kalau mcm tu, lagi la ak suke pakai sebab x payah pening2 nak cari line .. ak dah tgk kat website dia dah tapi sampai hujung tahun je ak pulak kena cari hari yg bagus utk sign up ke plan ni... tinggal bape hari je nak hujung tahun... tapi aku still akan recommend kat kwn2 ak jugak
 
Offline
#12
aku rekomen pakai postpaid sebab aku jugak pakai ni. aku lbh suka postpaid drpd prepaid kerana postpaid memudahkan kita org. kita blh membuat bayaran via online tp prepaid mcm xleh (aku x sure)

Rasanya saya topup prepaid pun guna banking online.
Tak pastilah ini sama atau tak keadaan bayaran online
berkenaan postpaid.

Tak kisahlah postpaid atau apa, kalau kita
bayar kos untuk handphone boleh dapat duit balik
jadilah.

Baru semangat nak bayar prepaid.
 
Offline
#13
i pun guna postpaid juga tapi saya guna celcom first gold plan...hanya rm80 daapt 20gb internet data dan ulimited calls
bagi saya postpaid lagi senang sebab setiap bulan hanya bayar satu kali saja
Setuju dengan Ronlim1990, postpaid senang sebab bayar sekali jer. Dulu saya pon gune postpaid. Tapi u all tau la zaman skrg ni, kos hp je dah habis nak dekat seratus...

bile pikir2 balik, dulu I pakai handphone ~rm100 sebulan, ni dah konpem..call ke...tak call ke..data habis tak habis, tetap kene bayar rm100..dah pakai 8 tahun, so kira-kira balik RM9600 hangus...huhu +Tunduk+

Seb baik bro, hujung 2015 jumpa simkad yg dapat cashback...pergh, best gila pakai hp boleh plak dapat duit. Itu jam duit masuk banyak, data beli banyak2 ler....FREE katakan....coverage pon OK, sebab Celcom...