Main Saham di Pasaran BSKL

aufahumairaent

freshman
Joined
May 9, 2013
Messages
64
Points
0
Salam, selamat datang.

stock ni setahu saya kena ada CDS account. saya buka CDS dengan rhb investesment bank.
rhb investment bank dah gabung dgn osk, jadi ada pilihan bagi yang nak trade stock online sama ada guna platform OSK atau Rhb.

hari ini dalam dilema sama ada nak 'take risk' atau tak. kaunter 0088 merudum minggu lepas sebab almost delisted, skang harga tengah sangat rendah.
jika submit "rayuan" diterima oleh bursa malaysia ada chance melantun semula dan boleh buat untung kaw2. jika rayuan tak diterima, share akan jadi sijil je sehinggalah company listed semula.

salam semua,

saya org baru di sini...


harap dapat bantu...

pengalaman trade forex=2 1/2 tahun

pengalaman main stock/saham= x pernah lagi..tapi kalau nak bace chart..technical..insyallah paham

masalah skng nie...x tahu macam mane nak mula dgn stock...

nak register .modal..

harap tumpang belajar..

nak tahu ade tak trader area kuala selangor..??

boleh pm saya..huhu
 

Pemain Saham

freshman
Joined
Oct 6, 2013
Messages
6
Points
0
Salam, selamat datang.

stock ni setahu saya kena ada CDS account. saya buka CDS dengan rhb investesment bank.
rhb investment bank dah gabung dgn osk, jadi ada pilihan bagi yang nak trade stock online sama ada guna platform OSK atau Rhb.

hari ini dalam dilema sama ada nak 'take risk' atau tak. kaunter 0088 merudum minggu lepas sebab almost delisted, skang harga tengah sangat rendah.
jika submit "rayuan" diterima oleh bursa malaysia ada chance melantun semula dan boleh buat untung kaw2. jika rayuan tak diterima, share akan jadi sijil je sehinggalah company listed semula.



masa daftar tu dia tanye pape tak??

boleh bagi detail tak step by step..

sy rase nak gune online itrade cimb...tapi x tahu prosedur daftar dan sebagainye...kalau modal tu mcm mane plak?
 

aufahumairaent

freshman
Joined
May 9, 2013
Messages
64
Points
0
masa daftar tu dia tanye pape tak??

boleh bagi detail tak step by step..

sy rase nak gune online itrade cimb...tapi x tahu prosedur daftar dan sebagainye...kalau modal tu mcm mane plak?

masa daftar dia bagi borang suruh isi. pastu bayar Rm10 untuk buka CDS tu.

itrade cimb cuba la daftar kat http://www.itradecimb.com.my

modal ikut la berapa yang mampu, Rm100 pun dah boleh buat beli share. tapi lambat lah nak dapat hasil sebab pilihan nak beli terhad & bilangan syer saham boleh dbeli pun sikit sangat.
 

Jessica679

freshman
Joined
Oct 10, 2013
Messages
15
Points
0
ya betul tu bro...
IM lebih stabil saya rasa..
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
 
Last edited:

Pemain Saham

freshman
Joined
Oct 6, 2013
Messages
6
Points
0
masa daftar dia bagi borang suruh isi. pastu bayar Rm10 untuk buka CDS tu.

itrade cimb cuba la daftar kat

modal ikut la berapa yang mampu, Rm100 pun dah boleh buat beli share. tapi lambat lah nak dapat hasil sebab pilihan nak beli terhad & bilangan syer saham boleh dbeli pun sikit sangat.


terima kasih dgn respone...minggu depan saya cuba pergi cimb ..just nak daftar dulu...

ape2 saya update dalam nie...terima kasih dgn respone :D
 

goldhanter

freshman
Joined
Aug 30, 2013
Messages
8
Points
1
tq2..otai2 kat sini tolong jgn stop bincang-bincang.. hamba org baru nk jinak banyak blajar kat sini...tq..
 

pesona

freshman
Joined
Jul 7, 2011
Messages
46
Points
0
Tajuk : Membina Kekayaan Berlegasi Dengan Pasaran Saham.
( Managable Risk & Profitable Reward )

Sembang-sembang Saham & Peluang Kerjaya Fulltime & Parttime

Hari : Ahad
Tarikh : 27/10/2013
Waktu : 9:00pg -12.00pg
Tempat: Tesco (medan Selera) Shah Alam bersebelahan kampus MSU.

PERCUMA


Fenomena kenali saham MEGA

Hari: Jumaat
Tarikh : 06/12/2013
Waktu : 6:00ptg - 11:30ptg
Lokasi: Grand Ballroom, Grand Season Hotel, Jalan Pahang, Kuala Lumpur (Berhadapan dengan HKL)

Fees: RM70/seorang (Include Buffet Dinner)
Tempah sekarang tempat Terhad


SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615

Topik :
(1) Kenali Saham & Trading Platform (Upgraded System)
(2) 3 sebab utama kenapa perlu melibatkan diri dalam pelaburan saham.
(3) Ketahui 3 cara mudah membuat keuntungan dalam pasaran saham.
(3) Peluang tingkatkan pulangan KWSP dengan Pelaburan Saham BSKL
(4) Pilot 104-5 : Bagamaimana menjana secara PASIF income RM117,000 dari brokerage fee dengan hanya menggunakan masa 2 jam seminggu dengan pasaran saham.

SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615

JOM Diversify Dana Persaraan ACC 1, dgn cara beli secara terus saham-saham BSKL (cth: FGV, DIGI, AXIATA,TM,TENAGA, PCHEM, SKPETRO) collect dividend jangka masa panjang & capital appreciation bagi memaksimakan WANG PERSARAAN anda bila mencapai umur 55tahun!!!!

SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615
 

ipins

Senior
Joined
Dec 13, 2009
Messages
2,272
Points
38
senyap gila babas thread ni...
atau dh ade thread aktif lain bincang saham kt sini?
 

OnlineDuit

freshman
Joined
Sep 7, 2007
Messages
469
Points
16
Pelabur yang hilang. Ada yang kekal kerana mempunyai pengalaman pahit dan manis di pasaran. Yang hilang kerana letih, tidak mengikut strategi yang sepatutnya. Segala-galanya mesti bergantung kepada kekuatan diri sendiri yg boleh mengekalkan momentum di dalam pasaran. Apa2 pun pasaran BSKL tak akan tutup.
 

OnlineDuit

freshman
Joined
Sep 7, 2007
Messages
469
Points
16
Ramai masih berminat dengan Pasaran Saham. Great. Tapi sekiranya kita masih baru dan mahu berjinak-jinak dengan pasaran saham, apakah sepatutnya yg kita harus lakukan? Cari KNOWLEDGE mungkin? Tapi bagaimana? Macam2 cara. Saya cuma nak syer saja kat sini cara yg saya buat sebagai seorang beginner. Boleh?
 

OnlineDuit

freshman
Joined
Sep 7, 2007
Messages
469
Points
16
Mungkin saya silap. Tapi ini cuma sharing jer. Bagi yg fresh nak jengok-jengok pasaran saham, mulakan dengan monitor top 20 stock volume selama sebulan. Lepas tu, sepanjang pemerhatian ini , kita akan dapat nampak stock yg kita familiar. Paling cantik 5 stock. Selamat mencuba. Teruskan secara konsisten, kelak nanti pasti akan datang ilham.
 

RadiAlias

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
921
Points
0
Free Seminar:-
Are You Ready for the 2H Stock Market?
Venue: Bursa Malaysia, Exchange Square, Bukit Kewangan, Kuala Lumpur
Date: 24/5 (Saturday)
Time: 9.00am - 1.00pm
Speaker: Lim Sae Wai (RHB research team)
*Breakfast & Lunch is provided
Cover on 2nd half of 2014 market outlook & technical charting skills for both stock and futures
Only for 100px. first come first serve basis. left only another 20 seat
Come and join us!! PM me for seats reservation! TQ
 
Top