Main Saham di Pasaran BSKL

OnlineDuit

freshman
Joined
Sep 7, 2007
Messages
469
Points
16
assalamualaikum. apa khabar semua? bagaimana pelaburan anda utk th 2012 dan apakah kemahiran baru yg telah dikuasai? kemahiran dari segi mental dan strategi amat penting dalam melabur. jadi, apakah pilihan strategi yg bakal digunakan utk tahun depan , 2013. dan apakah pilihan-pilihan saham di tangan anda sekarang utk dijadikan kuda utk tahun depan. pasaran sekarang suhunya suam dan tahun depan baru mula nak panas. jadi masa inilah peluang megambil posisi. bila mendidih, sudah terlambat. PRU bila ye? ambil event ini sebagai guideline. ikuti perkembangannya sekarang.
 

jmr_12

freshman
Joined
Oct 12, 2012
Messages
2
Points
0
salam sejahtera semua..bru tgk thread ni..bskl ader on9 broker tak? ada bagi leverage yg membolehkan trader kecik trade?
klu direct cds emm kapal kecik mana leh belayar di lautan besar...nak ada kargo jgk angkut kan..hehe pa2 pun reply k..kongsi2
 

jmr_12

freshman
Joined
Oct 12, 2012
Messages
2
Points
0
owh ok,conventional broker? atas talian ada tak? klu ada bagi link ek,n tq for respon
 

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Points
0
Saham KHSB,,,,,,menarik untuk diperhatikan
Kawan dah hold saham ni lebih 3 bulan waktu beli 0.50
Ada komen menarik untuk saham ni boleh naik sebb hg yg ditawarkan oleh KPS masih rendah.....
 

RadiAlias

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
921
Points
0
Market jatuh mendadak...selepas khabar angin mengatakan pembubaran parlimen akan di lakukan tak lama lagi...

Sesiapa yg ada hold stock baik clearkan dulu yg mana2 yg tidak strong fundamentalnya...

Tggu lepas election kita tgk balik stock untuk di hold dan take profit...yg untuk short term pandai2lah ambik sekupang dua...:D
 

satellitecccam

freshman
Joined
Apr 3, 2013
Messages
24
Points
0
nice info. ada ape2 effect tak klo nk pilihan raya nie.. hehhehe
 

mirzack

freshman
Joined
Jan 13, 2008
Messages
160
Points
16
Salam,

GN3 (“Regularisation Plan”) tu apa ye... adakah kerana syarikat bermasalah...?

kod 0088 kat bursa malaysia...
cuba tengok report announcement bulan february ada 'public figure' terkenal yang beli 5.5% share
apa pandangan tuan-tuan?
sesiapa yang beli pada bulan Julai 2013 dah untung besar skang nie...
Rm0.035 x 285,000 unit = RM9,975 (kos belian RM10k)
Jual harga hari ini Rm0.065 x 285,000 unit = RM18,525

Untung 80% dalam masa sebulan, dapat untung RM8,000 best kan?

Kalau modal kita RM50k, dah boleh dapat balik lebih kurang RM90k, untung RM40k dalam sebuln, sapa nak bagi...?
 

Pemain Saham

freshman
Joined
Oct 6, 2013
Messages
6
Points
0
salam semua,

saya org baru di sini...


harap dapat bantu...

pengalaman trade forex=2 1/2 tahun

pengalaman main stock/saham= x pernah lagi..tapi kalau nak bace chart..technical..insyallah paham

masalah skng nie...x tahu macam mane nak mula dgn stock...

nak register .modal..

harap tumpang belajar..

nak tahu ade tak trader area kuala selangor..??

boleh pm saya..huhu
 
Last edited:
Top