Main Saham di Pasaran BSKL

Joined
Jan 13, 2008
Messages
155
Likes
0
Points
16
Offline
Salam,

GN3 (“Regularisation Plan”) tu apa ye... adakah kerana syarikat bermasalah...?

kod 0088 kat bursa malaysia...
cuba tengok report announcement bulan february ada 'public figure' terkenal yang beli 5.5% share
apa pandangan tuan-tuan?
sesiapa yang beli pada bulan Julai 2013 dah untung besar skang nie...
Rm0.035 x 285,000 unit = RM9,975 (kos belian RM10k)
Jual harga hari ini Rm0.065 x 285,000 unit = RM18,525

Untung 80% dalam masa sebulan, dapat untung RM8,000 best kan?

Kalau modal kita RM50k, dah boleh dapat balik lebih kurang RM90k, untung RM40k dalam sebuln, sapa nak bagi...?
 
Joined
Oct 6, 2013
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
salam semua,

saya org baru di sini...


harap dapat bantu...

pengalaman trade forex=2 1/2 tahun

pengalaman main stock/saham= x pernah lagi..tapi kalau nak bace chart..technical..insyallah paham

masalah skng nie...x tahu macam mane nak mula dgn stock...

nak register .modal..

harap tumpang belajar..

nak tahu ade tak trader area kuala selangor..??

boleh pm saya..huhu
 
Last edited:
Joined
May 9, 2013
Messages
61
Likes
0
Points
0
Offline
Salam, selamat datang.

stock ni setahu saya kena ada CDS account. saya buka CDS dengan rhb investesment bank.
rhb investment bank dah gabung dgn osk, jadi ada pilihan bagi yang nak trade stock online sama ada guna platform OSK atau Rhb.

hari ini dalam dilema sama ada nak 'take risk' atau tak. kaunter 0088 merudum minggu lepas sebab almost delisted, skang harga tengah sangat rendah.
jika submit "rayuan" diterima oleh bursa malaysia ada chance melantun semula dan boleh buat untung kaw2. jika rayuan tak diterima, share akan jadi sijil je sehinggalah company listed semula.

salam semua,

saya org baru di sini...


harap dapat bantu...

pengalaman trade forex=2 1/2 tahun

pengalaman main stock/saham= x pernah lagi..tapi kalau nak bace chart..technical..insyallah paham

masalah skng nie...x tahu macam mane nak mula dgn stock...

nak register .modal..

harap tumpang belajar..

nak tahu ade tak trader area kuala selangor..??

boleh pm saya..huhu
 
Joined
Oct 6, 2013
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
Salam, selamat datang.

stock ni setahu saya kena ada CDS account. saya buka CDS dengan rhb investesment bank.
rhb investment bank dah gabung dgn osk, jadi ada pilihan bagi yang nak trade stock online sama ada guna platform OSK atau Rhb.

hari ini dalam dilema sama ada nak 'take risk' atau tak. kaunter 0088 merudum minggu lepas sebab almost delisted, skang harga tengah sangat rendah.
jika submit "rayuan" diterima oleh bursa malaysia ada chance melantun semula dan boleh buat untung kaw2. jika rayuan tak diterima, share akan jadi sijil je sehinggalah company listed semula.


masa daftar tu dia tanye pape tak??

boleh bagi detail tak step by step..

sy rase nak gune online itrade cimb...tapi x tahu prosedur daftar dan sebagainye...kalau modal tu mcm mane plak?
 
Joined
May 9, 2013
Messages
61
Likes
0
Points
0
Offline
masa daftar tu dia tanye pape tak??

boleh bagi detail tak step by step..

sy rase nak gune online itrade cimb...tapi x tahu prosedur daftar dan sebagainye...kalau modal tu mcm mane plak?
masa daftar dia bagi borang suruh isi. pastu bayar Rm10 untuk buka CDS tu.

itrade cimb cuba la daftar kat http://www.itradecimb.com.my

modal ikut la berapa yang mampu, Rm100 pun dah boleh buat beli share. tapi lambat lah nak dapat hasil sebab pilihan nak beli terhad & bilangan syer saham boleh dbeli pun sikit sangat.
 
Joined
Dec 26, 2009
Messages
913
Likes
0
Points
0
Offline
Dah lama sy xaktif kt sini...sesiapa berminat nk join perbincangan saya di fb..boleh la klik dekat signature sy yer..
 
Joined
Oct 6, 2013
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
masa daftar dia bagi borang suruh isi. pastu bayar Rm10 untuk buka CDS tu.

itrade cimb cuba la daftar kat

modal ikut la berapa yang mampu, Rm100 pun dah boleh buat beli share. tapi lambat lah nak dapat hasil sebab pilihan nak beli terhad & bilangan syer saham boleh dbeli pun sikit sangat.

terima kasih dgn respone...minggu depan saya cuba pergi cimb ..just nak daftar dulu...

ape2 saya update dalam nie...terima kasih dgn respone :D
 

pesona

freshman
Joined
Jul 7, 2011
Messages
44
Likes
0
Points
0
Offline
Tajuk : Membina Kekayaan Berlegasi Dengan Pasaran Saham.
( Managable Risk & Profitable Reward )

Sembang-sembang Saham & Peluang Kerjaya Fulltime & Parttime

Hari : Ahad
Tarikh : 27/10/2013
Waktu : 9:00pg -12.00pg
Tempat: Tesco (medan Selera) Shah Alam bersebelahan kampus MSU.

PERCUMA


Fenomena kenali saham MEGA

Hari: Jumaat
Tarikh : 06/12/2013
Waktu : 6:00ptg - 11:30ptg
Lokasi: Grand Ballroom, Grand Season Hotel, Jalan Pahang, Kuala Lumpur (Berhadapan dengan HKL)

Fees: RM70/seorang (Include Buffet Dinner)
Tempah sekarang tempat Terhad


SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615

Topik :
(1) Kenali Saham & Trading Platform (Upgraded System)
(2) 3 sebab utama kenapa perlu melibatkan diri dalam pelaburan saham.
(3) Ketahui 3 cara mudah membuat keuntungan dalam pasaran saham.
(3) Peluang tingkatkan pulangan KWSP dengan Pelaburan Saham BSKL
(4) Pilot 104-5 : Bagamaimana menjana secara PASIF income RM117,000 dari brokerage fee dengan hanya menggunakan masa 2 jam seminggu dengan pasaran saham.

SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615

JOM Diversify Dana Persaraan ACC 1, dgn cara beli secara terus saham-saham BSKL (cth: FGV, DIGI, AXIATA,TM,TENAGA, PCHEM, SKPETRO) collect dividend jangka masa panjang & capital appreciation bagi memaksimakan WANG PERSARAAN anda bila mencapai umur 55tahun!!!!

SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615
 
Joined
Sep 7, 2007
Messages
451
Likes
0
Points
16
Offline
Pelabur yang hilang. Ada yang kekal kerana mempunyai pengalaman pahit dan manis di pasaran. Yang hilang kerana letih, tidak mengikut strategi yang sepatutnya. Segala-galanya mesti bergantung kepada kekuatan diri sendiri yg boleh mengekalkan momentum di dalam pasaran. Apa2 pun pasaran BSKL tak akan tutup.
 
Joined
Sep 7, 2007
Messages
451
Likes
0
Points
16
Offline
Ramai masih berminat dengan Pasaran Saham. Great. Tapi sekiranya kita masih baru dan mahu berjinak-jinak dengan pasaran saham, apakah sepatutnya yg kita harus lakukan? Cari KNOWLEDGE mungkin? Tapi bagaimana? Macam2 cara. Saya cuma nak syer saja kat sini cara yg saya buat sebagai seorang beginner. Boleh?
 
Top