Main Saham di Pasaran BSKL

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Points
0
Salam agaknya apa kaunter boleh terjah hari isnin ni......dah masuk IFCA, Ingens ???????????? THHeavy????????
 

Mich55ael

freshman
Joined
Sep 2, 2012
Messages
15
Points
0
Ada orang lebih suka labur kat IM sbb dia ada kemahiran kat situ.


 
Last edited:

arul57

freshman
Joined
Sep 3, 2012
Messages
4
Points
1
skang lebih mudah nak trade BSKL guna e-platform...

itrade-CIMB Investment banking atau maybank securities....
cukup mudah utk kita trade saham...tak perlu guna org tgh lagi spt remisier...
 

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Points
0
Harga saham banyak yang jatuh ......Armada, Pchem, IHH, FGV kawan ingat macam nak tambah lot lagi kalau turun
 

khalib

freshman
Joined
Oct 11, 2012
Messages
1
Points
0
السلام عليكم ورحمة الله
&Salam perkenalan kepada semua...izin kan saya bersama2 tuan2 disini untuk mendapatkan saya ilmu & penetahuan dlm bidang saham ni.. saya baru sebulan menceburkan diri dlm saham sudah tentu perlu bimbingan & tunjuk ajar tuan2..sebelum ini saya selalu mengikuti forum WCyber ini secara senyap2 dan banyak juga pengetahuan yg saya dapat disini.t/kasih semoga kejayaan milik kita semua... insyaAllah
 

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Points
0
Selamat masuk dalam group pelaburan saham BSKL diharap kita dpt berkogsi idea ..hari ni saham gpacket masuk kaunter aktif kawan dah masuk kat anaknya(warrant) hg tutup 0.21...
 

CHAP

freshman
Joined
Sep 12, 2010
Messages
30
Points
0
MRCB breakout...Boleh cuba follow saham ini...

UEMLAND dah jalan...

:D

MRCB .....follow, jangan tak follow, dari bulan Ogos lagi aku hold @ 1.75 , dah lama dah tunggu nie...,lum dapat lepas lagi..
 

zai_jnr

freshman
Joined
Oct 24, 2012
Messages
2
Points
0
Salam,

salam perkenalan dari newbie..

Baru jer bukak CDS a/c and trading a/c dgn OSK 188...tgh berkobar2 nk start trading nie..

Nak tanyer otai2 kt sini.. cara pembelian saham nie berdasarkan penawaran kan?

Katakan sy mahu beli share A dgn harga RM1, tapi ada yg nak jual dgn harga RM1.01..so sy nk kener tunggu smp ada yg nak jual dgn harga
RM1 baru sy dpt beli share company A..betol tak mcm tue?

Sama la jugak utk jual saham kn...kalo ada yg agree utk beli dgn harga yg kita letak then baru share kita di jual..betol tak?

Apa kata saham Pentech..ok tak?
 

zai_jnr

freshman
Joined
Oct 24, 2012
Messages
2
Points
0
CHAP,

Tuan HOLD share MRCB RM1.75, maksud nya nk jual dgn harga RM1.75, cmtue ker? then biler ada yg offer price tue..then share tuan akan di jual..betol ker pemahaman sy?

Share MRCB close pricing date 24 Oct 2012 :RM1.730

MRCB breakout...Boleh cuba follow saham ini...

UEMLAND dah jalan...

:D
 

CHAP

freshman
Joined
Sep 12, 2010
Messages
30
Points
0
CHAP,

Tuan HOLD share MRCB RM1.75, maksud nya nk jual dgn harga RM1.75, cmtue ker? then biler ada yg offer price tue..then share tuan akan di jual..betol ker pemahaman sy?

Share MRCB close pricing date 24 Oct 2012 :RM1.730
Aku beli MRCB pada harga RM 1.75 pada bulan 8 haritu, setakat ni masih rugi lagi...
 

CHAP

freshman
Joined
Sep 12, 2010
Messages
30
Points
0
Salam,

salam perkenalan dari newbie..

Baru jer bukak CDS a/c and trading a/c dgn OSK 188...tgh berkobar2 nk start trading nie..

Nak tanyer otai2 kt sini.. cara pembelian saham nie berdasarkan penawaran kan?

Katakan sy mahu beli share A dgn harga RM1, tapi ada yg nak jual dgn harga RM1.01..so sy nk kener tunggu smp ada yg nak jual dgn harga
RM1 baru sy dpt beli share company A..betol tak mcm tue?

Sama la jugak utk jual saham kn...kalo ada yg agree utk beli dgn harga yg kita letak then baru share kita di jual..betol tak?

Apa kata saham Pentech..ok tak?

Ya, betul macam tu..
 
Top