Main Saham di Pasaran BSKL

saifuls

freshman
Joined
Jul 16, 2009
Messages
792
Points
0
Last edited:

tuan.penasihat

freshman
Joined
Apr 16, 2012
Messages
21
Points
1
tu maknanya warrant2 yg dah tak laku. JANGAN beli warrant2 ni. dia dah tak de nilai dan mungkin dah nak expired dah. saham2 yg ada WA tau CA, CB.. dan seterusnya adalah warrant2 yg ada expired date. Kalau expire tak de value, duit kita boleh hangus begitu saja.

refer kat blog di bawah kalau nak tahu pasal warrant.
Okay t.kasih atas maklumat & link yg diberi tu.
 

tuan.penasihat

freshman
Joined
Apr 16, 2012
Messages
21
Points
1
Kat bwh formula & cth call-warrant copy-paste drpd mana tah...

Dari mana dpt 3 jenis price tu?
Utk apa kira premium tu?

Ada sapa2 blh tlg bg contoh yg profit & yg loss bg rate share yg terkini? Boleh buat rujukan utk semua..

Premium = [(Call Warrant Price x Exercise Ratio) + Exercise Price - Underlying Security Price] / Underlying Security Price x 100%

MPHB-CA

premium = {[(0.44 x 2) + 1.80 - 2.73] / 2.73 }x 100%
= -1.83%

TENAGA-CP
premium = {[(0.04 x Cool + 6.24 - 6.14] / 6.14 } x 100%
= 6.84%
 

netbizkad

freshman
Joined
Dec 9, 2011
Messages
51
Points
0
Salam..

Kepada sesiapa yang ingin dapatkan "Teknik Forex Sebenar V2 Jana 5 Angka Seminggu" dijemput klik link signature saya dibawah ini.

▐
▐
▼
▼
 

Adaakukisah111

freshman
Joined
Apr 26, 2012
Messages
42
Points
0
Aku dah jadi remisier lebih 15 tahun. Ada betulnya main jangka pendek ni. Tapi aku main jagka panjang. Tapi jangka panjang pun ada masa tak boleh labur. Seperti di bawah


Jangan terpedaya!

Memang untuk menjadi seorang Unit Trust Consultant atau Perunding Unit Amanah, kita tidak semestinya perlu mempunyai pengetahuan yang mendalam di dalam bidang pelaburan saham. Ini kerana, wang pelaburan akan diuruskan oleh pengurus dana profesional yang memang sangat sangat pakar di dalam bidang pelaburan.

Namun begitu, anda dinasihatkan untuk masuk kedalam group yang mengetahui tentang ekonomi kerana terdapat masa-masanya anda tidak digalalakkan untuk melabur. Allah berfirman dengan maksud


"Dan sesungguhnya Kami akan jadikan apa yang ada di bumi itu (punah-ranah) sebagai tanah yang tandus. "(Al-Kahfi 18:8)

Perhatikan Allah menggunakan perkataan “Kami AKAN jadikan”

Dan di dalam Bibble ada mengatakan

25:20 Tetapi barangkali ada yang bertanya apa yang akan dimakan selama tahun ketujuh pada waktu tanah tidak ditanami dan hasilnya tidak dipungut.

25:21 Dalam tahun keenam TUHAN akan memberkati tanah sehingga hasilnya cukup untuk tiga tahun.

Ayat didalam Bibble menceritakan kita perlu mengimpan apabila ekonomi kita sedang mempunyai GELEMBUNG dan tidak digalakkan untuk melabur waktu ekonomi jatuh atau waktu GELEMBUNG itu pecah.
 

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Points
0
Lama benardah tak join forumni, kalini kawan tengah kumpuldana nak hantar ipoFGVB ...baru2 dah hantar Gas Malaysia satu pun tak sangkut harap2 ade rezeki kat FGVB......
 

aiman27

freshman
Joined
May 14, 2010
Messages
35
Points
0
Lama benardah tak join forumni, kalini kawan tengah kumpuldana nak hantar ipoFGVB ...baru2 dah hantar Gas Malaysia satu pun tak sangkut harap2 ade rezeki kat FGVB......
mgkin GASMSIA rezeki org lain FGVH nt rezki bro pula. "tuan ayam nmpk dikaki tuah manusia xde sape tau". nak senang dapat apply miti kalau volume tinggi lg tinggi change nak dpt.
 

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Points
0
mgkin GASMSIA rezeki org lain FGVH nt rezki bro pula. "tuan ayam nmpk dikaki tuah manusia xde sape tau". nak senang dapat apply miti kalau volume tinggi lg tinggi change nak dpt.
Nampaknya peluang untuk dapat saham melalui ipo dah semakin sukar kawan cuba mohon guna miti pun tak ada yang sangkut. Baru kawan hantar ipo FGVH pun tak sangkut apa yang kecewanya duit tu dipulangkan pada hari jumaat 22/6 lepas ingat kawan dah dapat sebab dah lebih seminggu duit tak pulangkan........
 

RadiAlias

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
921
Points
0
Nampaknya peluang untuk dapat saham melalui ipo dah semakin sukar kawan cuba mohon guna miti pun tak ada yang sangkut. Baru kawan hantar ipo FGVH pun tak sangkut apa yang kecewanya duit tu dipulangkan pada hari jumaat 22/6 lepas ingat kawan dah dapat sebab dah lebih seminggu duit tak pulangkan........
Macam aku kenal jer budak nie :-/
 

nazrisyah93

freshman
Joined
Jul 2, 2012
Messages
1
Points
0
salam bro, saya budak baru belajar.. harap bro dapat berikan tunjuk ajar.. saya lebih minat dengan investment... tq.. >:D<
 
Top