Main Saham di Pasaran BSKL

CHAP

freshman
Joined
Sep 12, 2010
Messages
29
Likes
0
Points
0
Offline
CHAP,

Tuan HOLD share MRCB RM1.75, maksud nya nk jual dgn harga RM1.75, cmtue ker? then biler ada yg offer price tue..then share tuan akan di jual..betol ker pemahaman sy?

Share MRCB close pricing date 24 Oct 2012 :RM1.730
Aku beli MRCB pada harga RM 1.75 pada bulan 8 haritu, setakat ni masih rugi lagi...
 

CHAP

freshman
Joined
Sep 12, 2010
Messages
29
Likes
0
Points
0
Offline
Salam,

salam perkenalan dari newbie..

Baru jer bukak CDS a/c and trading a/c dgn OSK 188...tgh berkobar2 nk start trading nie..

Nak tanyer otai2 kt sini.. cara pembelian saham nie berdasarkan penawaran kan?

Katakan sy mahu beli share A dgn harga RM1, tapi ada yg nak jual dgn harga RM1.01..so sy nk kener tunggu smp ada yg nak jual dgn harga
RM1 baru sy dpt beli share company A..betol tak mcm tue?

Sama la jugak utk jual saham kn...kalo ada yg agree utk beli dgn harga yg kita letak then baru share kita di jual..betol tak?

Apa kata saham Pentech..ok tak?

Ya, betul macam tu..
 
Joined
Sep 7, 2007
Messages
451
Likes
0
Points
16
Offline
assalamualaikum. apa khabar semua? bagaimana pelaburan anda utk th 2012 dan apakah kemahiran baru yg telah dikuasai? kemahiran dari segi mental dan strategi amat penting dalam melabur. jadi, apakah pilihan strategi yg bakal digunakan utk tahun depan , 2013. dan apakah pilihan-pilihan saham di tangan anda sekarang utk dijadikan kuda utk tahun depan. pasaran sekarang suhunya suam dan tahun depan baru mula nak panas. jadi masa inilah peluang megambil posisi. bila mendidih, sudah terlambat. PRU bila ye? ambil event ini sebagai guideline. ikuti perkembangannya sekarang.
 

jmr_12

freshman
Joined
Oct 12, 2012
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
salam sejahtera semua..bru tgk thread ni..bskl ader on9 broker tak? ada bagi leverage yg membolehkan trader kecik trade?
klu direct cds emm kapal kecik mana leh belayar di lautan besar...nak ada kargo jgk angkut kan..hehe pa2 pun reply k..kongsi2
 
Joined
Dec 26, 2009
Messages
913
Likes
0
Points
0
Offline
bnyak kot

rhbinvest,osk188 dll lg...

klau dok area KL/Selangor boleh jumpa sy tok appointment...

Sy dgn osk...
 

ajak68

freshman
Joined
Nov 11, 2009
Messages
79
Likes
0
Points
0
Offline
Saham KHSB,,,,,,menarik untuk diperhatikan
Kawan dah hold saham ni lebih 3 bulan waktu beli 0.50
Ada komen menarik untuk saham ni boleh naik sebb hg yg ditawarkan oleh KPS masih rendah.....
 
Joined
Dec 26, 2009
Messages
913
Likes
0
Points
0
Offline
Market jatuh mendadak...selepas khabar angin mengatakan pembubaran parlimen akan di lakukan tak lama lagi...

Sesiapa yg ada hold stock baik clearkan dulu yg mana2 yg tidak strong fundamentalnya...

Tggu lepas election kita tgk balik stock untuk di hold dan take profit...yg untuk short term pandai2lah ambik sekupang dua...:D
 
Joined
Jan 13, 2008
Messages
155
Likes
0
Points
16
Offline
Salam,

GN3 (“Regularisation Plan”) tu apa ye... adakah kerana syarikat bermasalah...?

kod 0088 kat bursa malaysia...
cuba tengok report announcement bulan february ada 'public figure' terkenal yang beli 5.5% share
apa pandangan tuan-tuan?
 
Top