macamana untuk pelanggan kita buat bayaran pada kita ?

sontorion

freshman
Joined
Aug 10, 2006
Messages
183
Points
18
Assalammualaikum...saya ni baru lagi...masuk kat forum ni, jadi kalau salah tu tolong tunjuk2kan, yang pasti saya amatlah gembira bila terjumpa forum spt ni, malah saya sedang nak berjinak2 dgn perniagaan internet ni, macam ngantuk di sorongkan bantal, bila bacam isu & perbincangan kat sini bayak perkara boleh dapat, teruja sungguh, malahan ahli2nya pun tak kedekut ilmu, saling bantu membantu....alhamdulilah...baguslah tu membantu sesama kita nanti di murahkan rezeki lagi,


skrg ni dok tengah pikir apa barang yang bagus utk di jual kat internet ni, kemudian saya lak langsung tak tahu macamana nak pembeli2 kita tu nak buat pembayaran pada kita, nak pakai apa ? bila baca kat forum ni macam2 cerita , pulak tu dah dah cerita benda peringkat tertinggi, yang saya ni baru nak merangkak, mintak tolong kasi saya paham benda2 ni kalu ada yang sudi membantu allhamdulilah...cerita pada saya ya
_________________
1768424
 

sontorion

freshman
Joined
Aug 10, 2006
Messages
183
Points
18
Ada kawan2 kita kata paypal, ada yang kata clickbank, ada yang kata orang malaysia dah tak diterima, dan sbgnya ? jadi mana yang bagus sebenarnya ? satu lagi macamana kita nak apply benda2 macam ni ke web kita..? bila click je keluarlah system pembayaran tu..? maaf ya saya betul2 tak tahu , harap ada kawan kita boleh menerangkannya.
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
kalau local market takyah pening2 kepala nak reg 2co or paypal. nasib baik ada le tak sampai 3% yang bayar guna kad kredit.

letak je nombor akaun bank dan mintak diorang sms/email pas buat pembayaran melalui bank transfer/cash deposit. cek kalau dah masuk, then deliver product/service.

kecuali la kalao nak buat peringkat global ;)

p/s: try search balik forum, rasa dah pernah discuss pasal menda ni
 

sontorion

freshman
Joined
Aug 10, 2006
Messages
183
Points
18
terma kasih pada kekawan kita yang kasi tahu tu, tapi ni ada soalan lagi ni.. macamana kita nak tahu yang pelanggan kita dah membuat pembayaran macam invtr kata boleh terima e-mail atau sms dari mereka, selain dari tu ada tak ?, atau katakan saya menjual e-book, ada tak system bila pembayaran dah di buat dengan automatiknya mereka boleh download e-book tu ?
 

avatar

freshman
Joined
Aug 3, 2006
Messages
37
Points
6
Aku pula pakai semua konsep dalam website bisnes aku...

Aku pakai...

1. Paypal
2. Stormpay
3. E-Gold
4. 2CO
5. Moneybookers
6. Maybank
7. BCB Bank
8. RHB Bank
9. Bank Islam
10. Money Order/Postal Order.
 

sontorion

freshman
Joined
Aug 10, 2006
Messages
183
Points
18
baru tahu bila avatar senaraikan....cuma nak tahu cara penggunaannya dan dari list tu yang mana yang terbaik utk kita guna pakai...
 

hafiz

Newbie
Joined
Apr 3, 2007
Messages
439
Points
18
kalu you all nak tahu macam mana kita boleh register ket click bank, email saya . lumayan kalu dapat register dengan click bank. saya taktik macam mana kita boleh register walaupun malaysia tidak tersenarai dalam list mereka. ni legal punya tektik. jangan risau.
 

saifulsham

junior
Joined
Mar 22, 2006
Messages
202
Points
18
Dah ada banyak cara di kongsi bersama rakyat Malaysia. Kalau tak salah saya ada melalui Chapter M & ada juga melalui ebook ClickBank & aku.

Hafiz share la kat sini. Senang. Sekali taip semua dapat baca.

Kalau kena contact Hafiz, banyak kali pula kena taip. :)
 
Joined
Dec 31, 2006
Messages
1,306
Points
38
aku rasa dia nak promote affiliate ebook chapter-M kot...

chapter-M ada affiliate ke?
 

izam

freshman
Joined
Mar 27, 2007
Messages
28
Points
1
Age
44
ye... bab ni aku masih keliru.
mcm mana nak mula utk setiap satu agen pembayaran pada kita...
boleh buatkan tutorial tak?... peringkat by peringkat.

p/s- dah berapa minggu dah join sini, tapi masih blur lagi :p
 

e-fun

Senior
Joined
Dec 14, 2006
Messages
627
Points
18
kalau untuk market tempatan, maybank2u dah memadai untuk permulaan.

untuk percubaan, daftar saja paypal dahulu dan lihat dalam nya. Godek sana godek sini.

(nanti akan wujud banyak tanda tanya, dan bila orang membincangkan persoalan tu, anda akan lebih faham) lebih-lebih lagi bila part nak verify akaun tu..

p/s: eh, faham ke ek? sori ya..terbelit2 skit
 
Top