Macam mane nk dapatkan traffic untuk blog?

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#1
Salam..

Kat sini ade tak yang tahu cara terbaik untuk dapatkan traffic di blog?

Setakat ini aku mengunakan fb untuk dapatkan traffic..tp andai kate kan fb dh x de?ade tak cara lain nk dapatkan traffic?

+KorekHidung+

Tanya otai @seo_nerd untuk menjawap la..
 
Joined
Dec 9, 2013
Messages
38
Likes
4
Points
8
Offline
#2
Salam..

Kat sini ade tak yang tahu cara terbaik untuk dapatkan traffic di blog?

Setakat ini aku mengunakan fb untuk dapatkan traffic..tp andai kate kan fb dh x de?ade tak cara lain nk dapatkan traffic?

+KorekHidung+

Tanya otai @seo_nerd untuk menjawap la..
Sewa banner di blog yang ada trafik yang banyak
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#3
Sewa banner di blog yang ada trafik yang banyak
Kebayakkan blog yer mempunyai traffic yang banyak semua bergantung pada social media seperti Fb.Contoh nya mcm rotikaya,penmerah n sebagai nya.tp andai la kate kan malaysia haramkan fb..ape patut kite wat?gune seo je ke..waw...susah tu
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#4
Salam..

Kat sini ade tak yang tahu cara terbaik untuk dapatkan traffic di blog?

Setakat ini aku mengunakan fb untuk dapatkan traffic..tp andai kate kan fb dh x de?ade tak cara lain nk dapatkan traffic?

+KorekHidung+

Tanya otai @seo_nerd untuk menjawap la..
Em nak tarik traffic ni memang pening pale bagi blog baru..(aku la tu)..cara paling mudah untuk dapat trafik memang la media social..yang lain2 saya pernah blaja pasal trafik ni cam rajin rajin blog walking dan komen kat blog yg pemes2 tapi jangan spam..join forum camni..tapi kat Malaysia ni xbyak pun forum huhu..buat contest kat blog..guest post..em..saya rase yg utama kat Malaysia ni tu kot..lain lain SEO..[emoji28] [emoji28]
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#5
Kumpul list. Sebabtue kena prepare kalu lah fb banned or dah xde.. atleast bos boleh contact dieorg melalui email dan ni adalah aset kekal bro.

Traffic kalu sewa banner ads boleh guna buysellads. Tapi rasanya x banyak option selain contact je webmaster yg mempunyai traffic tinggi dan sewa.

Rasanya kalu wangcyber start bloging, ianya akan muncul di carian Google and Bing,, so maybe guna adwords and bingads. Traffic kat media social ler paling bagus dan murah rasanya compare kat search engine.

Tuan kena start use multiple social media seperti Google+, Twiiter dan Instagram untuk jamin sikit traffic tuan sentiasa ada.. Depending dengan satu source actually BAD idea.
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
527
Likes
10
Points
18
Offline
#6
memang mudah dapatkan trafik daripada media sosial...bagi aku nak atau tidak, kalau kita nak blog kita kekal lama memang kena cara organic traffic daripada search engine...ramai yang kata susah, tapi kalau kita belajar teknik yang betul...kita akan dapat lakukannya dengan mudah...trafik daripada search engine kalau kena gaya trafik akan masuk tanpa henti tak payah susah-2 nak share taip2 hari dekat fb ke apa
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#7
memang mudah dapatkan trafik daripada media sosial...bagi aku nak atau tidak, kalau kita nak blog kita kekal lama memang kena cara organic traffic daripada search engine...ramai yang kata susah, tapi kalau kita belajar teknik yang betul...kita akan dapat lakukannya dengan mudah...trafik daripada search engine kalau kena gaya trafik akan masuk tanpa henti tak payah susah-2 nak share taip2 hari dekat fb ke apa
main seo untuk blog lama yelah trafik masuk masuk masuk.

kalau blog baru naik main seo, wajib kene gune artikel unik.

melainkan artikel unik kt gune semnatar waktu tu le tarik trafik dari media social.

fesbuk mmg lubukk trafik, sebab tu ramai owner produk yang jual produk kesihatan dan kecantikan
le jadi jutawan dengan hanya gune platform facebook. trafik dan pembeli berkualiti dengan kadar yang segera.

so far facebook la antara medium paling power....atau adwords,tpi adwords ni sekali labur duit trafik ilang cm tu je.
kalau fesbuk ade fanpage so minima kt ade follower.

insyaAllah xdok eh jadi fesbuk xde...hik hik hik MarkZukebek x remove nyer page Bos kt facebook..hehehehe
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
527
Likes
10
Points
18
Offline
#8
main seo untuk blog lama yelah trafik masuk masuk masuk.

kalau blog baru naik main seo, wajib kene gune artikel unik.

melainkan artikel unik kt gune semnatar waktu tu le tarik trafik dari media social.

fesbuk mmg lubukk trafik, sebab tu ramai owner produk yang jual produk kesihatan dan kecantikan
le jadi jutawan dengan hanya gune platform facebook. trafik dan pembeli berkualiti dengan kadar yang segera.

so far facebook la antara medium paling power....atau adwords,tpi adwords ni sekali labur duit trafik ilang cm tu je.
kalau fesbuk ade fanpage so minima kt ade follower.

insyaAllah xdok eh jadi fesbuk xde...hik hik hik MarkZukebek x remove nyer page Bos kt facebook..hehehehe
SEM dengan SEO dua-dua nak kena teknik yang betul..dua-dua tu lubuk trafik...jadi kena rajin je la...rasanya masih awal untuk risau FB terkubur kot...
 
Joined
Jul 16, 2012
Messages
353
Likes
1
Points
18
Offline
#10
Kalau ada user base atau subscribers sendiri, boleh pakai email marketing, sangat effective bagi sekarang.
Nak buat CPC ads, boleh consider Facebook ads atau Google AdWords juga.
 
Joined
Sep 22, 2015
Messages
9
Likes
5
Points
1
Offline
#12
Cadangan razoz18 adalah pilihan terbaik. Saya sendiri subscribe blog blogger-blogger barat dan ramai dah tak menggunakan rss feed tapi lebih kepada email.

Jika facebook ilang ke aper, atleast kita masih boleh blast blogpost kat list kita.
 
Top