Macam Mana Sosial Media Boleh Tampung Hidup Anda???

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#1


Bismillah.

Bila anda log in sahaja akaun sosial media anda, mesti ada je yang komplen tentang kos sara
hidup yang tinggi, banyak duit yang kena keluar untuk bayar itu ini.

Sebenarnya, kita memang tak mampu nak ubah apa yang pihak kerajaan putuskan.Yelah kita ni sape.
Kita marah ke atau komplen, tak ada nya suara kita nak di dengar.
Oleh itu, daripada kita sama-sama banyak komplen , jom kita sama-sama fikir macam mana
nak cari duit tambahan.

Korang yang makan gaji pun boleh buat duit. Iaitu manfaatkan laman sosial yang korang join.

Contohnya, laman web facebook. Laman ini semua orang tahu ada banyak ahli berdaftar.
Di sini juga korang boleh cari duit dengan mudah. Kalau nak dapat dalam RM 300-RM 400 sebulan
secara part time melalui facebook pun boleh..

Begitu juga laman lain seperti youtube atau instagram. Jangan sia-siakan laman web percuma seprti
ini untuk menjana wang melalui internet.

Kalau korang suka membeli dari IG dari FB ape kata korang ubah korang pulak yang jadi penjual.
Kan?

Jom bincang..
 
Joined
Oct 14, 2009
Messages
334
Likes
6
Points
18
Offline
#2


Bismillah.

Bila anda log in sahaja akaun sosial media anda, mesti ada je yang komplen tentang kos sara
hidup yang tinggi, banyak duit yang kena keluar untuk bayar itu ini.

Sebenarnya, kita memang tak mampu nak ubah apa yang pihak kerajaan putuskan.Yelah kita ni sape.
Kita marah ke atau komplen, tak ada nya suara kita nak di dengar.
Oleh itu, daripada kita sama-sama banyak komplen , jom kita sama-sama fikir macam mana
nak cari duit tambahan.

Korang yang makan gaji pun boleh buat duit. Iaitu manfaatkan laman sosial yang korang join.

Contohnya, laman web facebook. Laman ini semua orang tahu ada banyak ahli berdaftar.
Di sini juga korang boleh cari duit dengan mudah. Kalau nak dapat dalam RM 300-RM 400 sebulan
secara part time melalui facebook pun boleh..

Begitu juga laman lain seperti youtube atau instagram. Jangan sia-siakan laman web percuma seprti
ini untuk menjana wang melalui internet.

Kalau korang suka membeli dari IG dari FB ape kata korang ubah korang pulak yang jadi penjual.
Kan?

Jom bincang..

Betul juga yer.
Nak ubah jadi penjual semata di sosial media
nanti kena kecam pulak.

Secara dasarnya sosial media wujud untuk bersosial
sesama manusia. (Tak taulah kalau ada yang bersosial
bersama makhluk lain)

Macam orang kata "Nak luah mati mak, nak
telan mati bapak" menjadikan kita perlu
'kemam' jer a.k.a jadi pemain sosial media
yang profesional.

Orang kata kita guna konsep bersosial tetapi
sebenarnya kita menjual. Cam ner tu ?

Saya lemah sikit bab nie...mungkin ada orang lain
boleh kongsikan ilmu emas kat sini !
 

aan91

freshman
Joined
Dec 4, 2013
Messages
3
Likes
3
Points
3
Offline
#3


Bismillah.

Bila anda log in sahaja akaun sosial media anda, mesti ada je yang komplen tentang kos sara
hidup yang tinggi, banyak duit yang kena keluar untuk bayar itu ini.

Sebenarnya, kita memang tak mampu nak ubah apa yang pihak kerajaan putuskan.Yelah kita ni sape.
Kita marah ke atau komplen, tak ada nya suara kita nak di dengar.
Oleh itu, daripada kita sama-sama banyak komplen , jom kita sama-sama fikir macam mana
nak cari duit tambahan.

Korang yang makan gaji pun boleh buat duit. Iaitu manfaatkan laman sosial yang korang join.

Contohnya, laman web facebook. Laman ini semua orang tahu ada banyak ahli berdaftar.
Di sini juga korang boleh cari duit dengan mudah. Kalau nak dapat dalam RM 300-RM 400 sebulan
secara part time melalui facebook pun boleh..

Begitu juga laman lain seperti youtube atau instagram. Jangan sia-siakan laman web percuma seprti
ini untuk menjana wang melalui internet.

Kalau korang suka membeli dari IG dari FB ape kata korang ubah korang pulak yang jadi penjual.
Kan?

Jom bincang..
social media bisa jadi ladang bisnis yang menggiurkan aka
 
Joined
May 4, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#4
Sekarang ini dah susah sebab FB dah banyak buat sekatan.
Dengar cerita lepas ni Insta pun sama nk tiru cara FB.

so lepas ni boleh cari platform lain.

# Bagaimana menghasilkan INCOME SEUMUR HIDUP hanya melalui internet?
Info lanjut Formula Income Seumur Hidup | Buat Kerja Sekali, Dapat Income Berkali-kali

--- Post updated ---
Sekarang ini dah susah sebab FB dah banyak buat sekatan.
Dengar cerita lepas ni Insta pun sama nk tiru cara FB.

so lepas ni boleh cari platform lain.

# Bagaimana menghasilkan INCOME SEUMUR HIDUP hanya melalui internet?
Info lanjut Formula Income Seumur Hidup | Buat Kerja Sekali, Dapat Income Berkali-kali
 
Joined
May 9, 2017
Messages
26
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#5
Semuanya atas minat dan kesungguhan. Minat yang mendalam mengatasi segala kepayahan. Jangan minat hangat2 tahi ayam. Minat kena pupuk juga tiap hari. Spent time sikit untuk tahu apa yang dikerjakan. Konsisten dan fokus. Hahah untuk diri saya juga......
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
146
Likes
15
Points
18
Offline
#7
Pada pandangan saya, apa yang paling penting kita perlu RAJIN berusaha TANPA henti.

Kena ada caranya. Sosial media ni macam-macam latar belakang penggunanya.

Kalau boleh saya nak tahu juga...betul ke pengguna Auto software di sosial media memang boleh buat duit lumayan ?

Mungkin ada rakan kat sini yang ada pengalaman kot.
Boleh kongsi kat sini !
 
Joined
May 19, 2018
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
38
Offline
#9
Satu masalah besar yang saya dapati adalah isu copyright (terutama klip yang mmenggunakan lagu sebagai latar belakang). Baik Facebook, Instagram mahupun YouTube - setiap klip yang saya post walaupun menggunakan lagu 'free-royalty' pun belum tentu akan lepas. Dah complaint ke IG, FB dan YouTube, tetapi tiada jawapan langsung. Agak kecewa dengan tindak balas mereka. Tapi siapalah kita? Cuma ikan bilis di lautan jerung.

Kaitannya, untuk menghasilkan post-post menarik kadang-kala memerlukan musik atau video menarik. Dan meghasilkan karya menarik sudah pasti memerlukan visual atau audio latar yang berkualiti. Saya tak mampu hasilkan video atau lagu berkualiti untuk posting instagram anak saya, jadi bagaimana nak atasi masalah sedemikian rupa?
 
Joined
May 19, 2018
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
38
Offline
#10
Assalamualaikum,

Sekarang ni, instagram memang sedang meletop-letop!

Sudah ramai yang mula buat jualan "kaw-kaw" di instagram!
Salah seorang daripanya, Tuan Nigel Ong!

Dulu... dia banyak jual barang-barang yang dia borong dari china secara online di Facebook. Tapi sekarang, banyak jualannya diperolehi dari instagram pula.

Dalam masa yang sama, ramai juga yang bertanya kepada beliau, bagaimana beliau meletupkan jualan produk beliau di instagram?

Untuk memudahkan perkongsian ilmu, maka, beliau telah menulis ebook panduan step-by-step bagaimana beliau menggunakan instagram untuk meletupkan jualan produk-produk beliau!

Hampir 2-3 bulan juga untuk tuan Nigel Ong siap menulis ebook ini!

Tapi kini, ia sudah pun siap!

Dalam ebok ni, Tuan Nigel Ong menunjukkan step-by-step bagaimana untuk menambahkan bilangan follower di instagram menggunakan teknik yang paling mudah serta bagaimana untuk meningkatkan jualan.

Turut disertakan juga.. 4 ebook bonus yang sangat menarik!

Jika nak tahu pasal bisnes di instagram ini? Klik link dibawah!

http://bit.ly/BuatDuitGunaInstagram
 
Top