macam mana nk tukar default avatar dalam blog?

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,327
Likes
0
Points
36
Offline
#1
salam semua,

nak tanya ckit.. camne nk tukar letak gambar pilihan kita utk default user dalam blog wordpress?.. contoh dkt bahagian discussion, cuma ada beberapa pilihan avatar je.. tkde pilihan utk letak custom avatar.. so camne nk letak custom avatar tu?
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
731
Likes
0
Points
18
Offline
#2
salam semua,

nak tanya ckit.. camne nk tukar letak gambar pilihan kita utk default user dalam blog wordpress?.. contoh dkt bahagian discussion, cuma ada beberapa pilihan avatar je.. tkde pilihan utk letak custom avatar.. so camne nk letak custom avatar tu?
cara paling senang, boleh gnekan plugin Gravatar :)
 

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,327
Likes
0
Points
36
Offline
#4
no.. maksud saya dalam blog saya sendiri.. bila org len yg komen akan keluar avatar yg saya dh setkan secara default.. ermm.. boleh faham ke ni?.. cth dalam wordpress 2 ada option mystery man, use blank, use gravatar etc.. so saya nk gunakan custom avatar utk option tu.. camne yek?..
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
731
Likes
0
Points
18
Offline
#5
no.. maksud saya dalam blog saya sendiri.. bila org len yg komen akan keluar avatar yg saya dh setkan secara default.. ermm.. boleh faham ke ni?.. cth dalam wordpress 2 ada option mystery man, use blank, use gravatar etc.. so saya nk gunakan custom avatar utk option tu.. camne yek?..
plugin gravatar ade option utk upload avatar kite sndri...
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#6
no.. maksud saya dalam blog saya sendiri.. bila org len yg komen akan keluar avatar yg saya dh setkan secara default.. ermm.. boleh faham ke ni?.. cth dalam wordpress 2 ada option mystery man, use blank, use gravatar etc.. so saya nk gunakan custom avatar utk option tu.. camne yek?..
adakah maksud anda

default avatar - khas utk pengomen yang tidak setkan avatar mereka

atau

satu set avatar pilihan anda sendiri (seperti dalam phpbb) ???
 

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,327
Likes
0
Points
36
Offline
#8
adakah maksud anda

default avatar - khas utk pengomen yang tidak setkan avatar mereka

atau

satu set avatar pilihan anda sendiri (seperti dalam phpbb) ???
option no 1 bro.. kalo orang yg komen 2 tk set avatar dorang.. saya nak avatar pilihan saya keluar dkt blog saya tu.. camne yek?.. blog pakai wordpress..
 
Top