macam mana nk tukar default avatar dalam blog?

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,366
Points
36
salam semua,

nak tanya ckit.. camne nk tukar letak gambar pilihan kita utk default user dalam blog wordpress?.. contoh dkt bahagian discussion, cuma ada beberapa pilihan avatar je.. tkde pilihan utk letak custom avatar.. so camne nk letak custom avatar tu?
 

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,366
Points
36
no.. maksud saya dalam blog saya sendiri.. bila org len yg komen akan keluar avatar yg saya dh setkan secara default.. ermm.. boleh faham ke ni?.. cth dalam wordpress 2 ada option mystery man, use blank, use gravatar etc.. so saya nk gunakan custom avatar utk option tu.. camne yek?..
 

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
739
Points
18
no.. maksud saya dalam blog saya sendiri.. bila org len yg komen akan keluar avatar yg saya dh setkan secara default.. ermm.. boleh faham ke ni?.. cth dalam wordpress 2 ada option mystery man, use blank, use gravatar etc.. so saya nk gunakan custom avatar utk option tu.. camne yek?..
plugin gravatar ade option utk upload avatar kite sndri...
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
no.. maksud saya dalam blog saya sendiri.. bila org len yg komen akan keluar avatar yg saya dh setkan secara default.. ermm.. boleh faham ke ni?.. cth dalam wordpress 2 ada option mystery man, use blank, use gravatar etc.. so saya nk gunakan custom avatar utk option tu.. camne yek?..
adakah maksud anda

default avatar - khas utk pengomen yang tidak setkan avatar mereka

atau

satu set avatar pilihan anda sendiri (seperti dalam phpbb) ???
 

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,366
Points
36
adakah maksud anda

default avatar - khas utk pengomen yang tidak setkan avatar mereka

atau

satu set avatar pilihan anda sendiri (seperti dalam phpbb) ???
option no 1 bro.. kalo orang yg komen 2 tk set avatar dorang.. saya nak avatar pilihan saya keluar dkt blog saya tu.. camne yek?.. blog pakai wordpress..
 
Top