MACAM MANA NAK PROMOTE WEB SITE

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
salam perkenalan. apa khabar membe-membe semua... d c ini saya nak mintak tolong sapa-sapa membe yang pakar dalam Internet Biz macam mana nak promote website kita atau macam mana orang mengunjungi website kita dan sekaligus berjaya memasarkan poduct....toolng yee...

Cara mudah nak dapat trafiik ke website adalah menggunakan

PPC -berbayar
SEO -FREE kena ade Skill
Forum- Kene Join Conversation
Iklan Percuma- Sign-up ajelah

Dan

Yang Paling BEST
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0
macam2 teknik ada
kat WC pon leh gune siggy
memang berkesan
 

puteriseroja

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
32
Points
0
salam,

bayar iklan di program klik2 boleh gak
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0

syabizz

freshman
Joined
Oct 26, 2009
Messages
3
Points
0
Salam,

Saya ni orang baru dalam forum ni. Dah lama sebenarnya berminat nak buat bizz online. Blog pun dah ada 5-6 blogs saya buat... tapi tak tahu nak market je.... Feedback dari customer pun very2 sad... Tapi blog saya semua yang free je...

Ada tak saper2 leh kasi tunjuk ajar. Nak tanya, saya pun bukan pandai sgt pasai internet ni, tapi selalu lah org cerita pasal SOE... boleh ke kalau blog free ni guna SOE (maaf, saya tak faham sebenarnya SOE & bahasa2 internet2 ni)...

Minta tolong ye... semoga kita sama2 success....
 

peter s

freshman
Joined
May 2, 2009
Messages
169
Points
0
Selamat dtg bro ... sebenarnye SEO yg bro maksud kan tu ...

Tak susah belajar perniagaan internet nie ... saye sendiri pon ambik masa 5 -6 bulan jer ... (sori bukan saye bermaksud saye terrer la pulak, sbb mmg dah sgt senang nak belajar)

Cara Belajar No.1

Bro gunakan internet sebagai guru bro ...
Internet adalah gedung ataupun sumber untuk mencari ilmu ...

Taipkan ape2 je pada enjin carian ...

Semoga berjaya

Sekian
___________________________
 

kartun

Senior
Joined
Oct 6, 2008
Messages
418
Points
18
Age
35
Salam,

Saya ni orang baru dalam forum ni. Dah lama sebenarnya berminat nak buat bizz online. Blog pun dah ada 5-6 blogs saya buat... tapi tak tahu nak market je.... Feedback dari customer pun very2 sad... Tapi blog saya semua yang free je...

Ada tak saper2 leh kasi tunjuk ajar. Nak tanya, saya pun bukan pandai sgt pasai internet ni, tapi selalu lah org cerita pasal SOE... boleh ke kalau blog free ni guna SOE (maaf, saya tak faham sebenarnya SOE & bahasa2 internet2 ni)...

Minta tolong ye... semoga kita sama2 success....

lilek je..kite sume masih blaja pasal dunia internet. jgn malu jgn segan..

lau anda rajin, bkak WC ni, hmpir sume da di sini. sy xgalakkan anda beli ebook, tkut nanti overload. cari kat internet terms2 internet dan fahami maksudnye..

dan bagi sy basic marketing adalh blog. free cm blogspot pn xpe. sbb now dh byk templates blog yg looks very profesional. n keep updating. insyaAllah..
 

rizalahmad

Newbie
Joined
Sep 18, 2009
Messages
343
Points
0
utk promote website sbnrnya bkn la sesuatu yg sgt2 ssh..
apa yang saya amalkan

Website
  • metatag - perkara yg amat penting utk SE crawl
  • submit ke search engine - saya amat cadangkan anda guna webceo
  • buat review di dalam blog
  • iklankan ebsite anda di iklan2 percuma
  • iklankan di youtube
  • ulang tajuk website anda berkali2 di dlm page

ini yg biasa saya buat. keberkesanannya agak terbukti korg boleh cuba taip "panduan asas adsense" di google.
nnti korg dpt tgk dari mana datangnya keyword "panduan asas adsense"

utk blog saya x brp mahir lg.huhuhu..:D

korang bleh bc tips yg saya amalkan di blog saya http://www.mykit.info/2009/10/kepuasan-setelah-berusaha/

tips ni skadar apa yg sy buat jer..tu pn tgh byk study lg ni :D
 

rizalahmad

Newbie
Joined
Sep 18, 2009
Messages
343
Points
0
tambahan satu lagi tips yg terakhir tu..
ulang tajuk website anda berkali2 dan 'bold' kn perkataan tu
 

skylab

freshman
Joined
May 15, 2009
Messages
61
Points
0
guna siggy,link exchange atau youthmedia
 

jasnee

freshman
Joined
Oct 27, 2009
Messages
6
Points
0
ada banyak cara..

layari website
igetworld/jasnee
ada macam2 e-book untuk di download
 

peter s

freshman
Joined
May 2, 2009
Messages
169
Points
0
Top