MACAM MANA NAK PROMOTE WEB SITE

Phoenixwunin

junior
Joined
Feb 7, 2008
Messages
96
Points
8
Assalamualaikum.. saya boring. Tadi nak beli kamera.. Queensbay Mall Penang penuh takde parking pun. Pergi kedai lain tanya pasal SONY DSC-T300 mahal sungguh.. di Queensbay Mall baru RM1720 + 4GB memory. Di kedai lain RM1799 untuk kamera jer. Isk.. isk.. cekik darah sungguh. So saya emo skit.. saya balik bukak Wangcyber terus rasa nak share benda ni pulak.



========================================================================================

TEKNIK KELIMA - FREE REPORT


As usual.. kalau dah ramai yang tahu.. anggap sebagai revision jer la ye. Kalau ramai yang belum tahu.. alhamdulillah la. :)

So here goes.

Ok.. semua orang yang kerja dia ber-business di internet ni for sure tahu apa itu free report. Benda free kita kasi kat semua orang. Sapa taknak kan?? But before kita nak kasi kat orang.. orang kena taip nama dan email dalam list kita dulu. Sebenarnya ini adalah lebih kepada building list.. but dengan list itulah nanti kita boleh kembangkan business kita kelak.


So free report ni bagus. Masalahnya saya malas sangat nak buat free report. Penat badan. Satu lagi.. saya ni pemalas nak perah otak. So apa saya buat??

Cara saya:

1) Pergi Google. LOL

2) Masuk Advanced Search.

3) Taip "Niche" Article atau "Niche" articles.

4) Scroll ke bawah usage rights.. dan pilih: free to use, share or modify.

5) Then search.


And then voila.. bersepah free article kita boleh pakai. Saya kemudian gunakan ini untuk build list saya pula. Dengan dua cara sebenarnya. Satu.. kasi as free report dengan syarat diorang nak diorang kena kasi nama dan alamat email lah.

Kedua.. kasi as free report dan letak link back kepada site LGN capture pages saya.

Memandangkan ini adalah free report.. istilah ini hanya diketahui oleh internet marketers jer. Bukan orang biasa.. bermakna list yg kita bina itu adalah targeted prospect. Bukan orang awam yg tak tahu pun apa itu affiliate. Targeted prospect nie.. selalunya once nama dah dalam sistem autoresponder kita... almost 60% chances diorang akan beli apa yang kita offer.



Apa pun.. team mate yang ajar saya teknik ni (en. Krispy) specifically cakap jangan share dengan ramai sangat orang. Tidak habis bersepah free article yang sama di internet LOL.

Kunci disini adalah list building dengan targeted prospects. Asalkan nothing wrong dengan sales page anda.. confirm insya'allah takde masalah untuk proceed.




Lepas ni tgk dulu.. kalau feedback bagus.. saya share teknik myspace pula. Takes quite some time.. tapi result nyer phenomenal.
 

Phoenixwunin

junior
Joined
Feb 7, 2008
Messages
96
Points
8
Kita sambung lagi..


Kita kerap dengar tentang release besar-besaran produk daripada the so called gurus yang berjaya cam Frank Kern and so on. Sekali pengumuman.. produk habis dalam 8 minit jer. Isk.. isk..

So baru-baru ni encik krispy ada share satu cara yang dia guna untuk market secara besar-besaran.. guru style punya. Cara dia memang agak stylo even though saya sendiri tak cuba lagi LOL.

But saya post disini dan saudara semua boleh lah cuba.. kalau berminat. Kalau dah tahu anggap sebagai revision.

========================================================================================

TEKNIK KEENAM - MySpace

Semua orang di muka bumi ni tahu apa itu my space.. so kita jump straight to the point.

So baru-baru ni mamat krispy yang sorang nih launch produk.. menarik sekali.. dia takde list.. dan bukan produk dia sendiri pun. LOL

Tapi dia berjaya opt sampai 1000 orang beli.. camner tuh?? Hehe..

Cara dia:

1) Cari affiliate produk yang nak di promote.

2) Buat 10 MySpace profiles.

3) Cari group yang berkaitan dengan niche produk yang tuan-tuan dan puan-puan mahu promote.

4) Dalam setiap profile.. add 100 orang rakan dari group tersebut.

5) Tuan-tuan dan puan-puan kemudiannya hantar komen kepada setiap orang ini setiap minggu (dun worry.. ada software untuk menatang nie.. but kena cari la LOL).

6) Bila diorang dah start kenal tuan-puan.. beritahu mereka yang tuan-puan tgh work on something amazing.. berkaitan dengan niche itu la yang akan siap tak lama lagi dan tuan-puan akan inform diorang bila produk itu almost ready (padahal produk orang.. LOL). Hehe lagi.. LOL

7) Kasi lagi update dalam 2 hari before launch.. message la diorang cakap "Produk saya akan siap dalam dua hari lagi.. saya akan inform bila everything is ready".

8) Akhirnya.. jeng.. jeng.. jeng.. time to launch. Hit it hard now. But how?? Ada tiga cara yang boleh diguna pakai:

- Buat group baru.. invite semua 1000 orang join group tuh. Group tuh mestilah hanya berkaitan dengan produk tuan-puan-adik-kakak-abang dan sebagainya.

- Message semua 1000 kawan tentang produk tuh.

- Tinggalkan komen dengan URL dan minta mereka check inbox mereka.


So komen saya?? Teknik nih memang super best punya. Cuma agak sedih sebab saya tak rasa ia agak releven dengan LittleGuyNetwork so saya tak boleh apply untuk program saya. But tuan semua boleh apply untuk produk tuan-tuan. Confirm berkesannya punya. Tempoh masa.. sebulan. Dan hasilnya.. wonderful amazing fantastic dan semua yang berkaitan.

As usual.. encik Krispy minta jangan di share di luar forum.. competition yang berlebihan tidak menyihatkan menurut dia LOL.


Okay fellas.. saya minta diri dulu. Disamping itu saya akan mencari lagi teknik-teknik best.. saya cuba dulu dan kalau hasilnya sangat-sangat memberansangkan tahap 100 Petala Langit punya.. saya konfirm akan share disini. Okay.. have a good sunday yeah.. bye.. :)

Assalamualaikum..
 

ramzy0

Senior
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,642
Points
38
Age
30
waa, cantek r phoenix. kene follow slalu thread ni nih..
bnyk ilmu ^_^
 

extrememan

freshman
Joined
Mar 29, 2008
Messages
31
Points
6
Buat e-book versi percuma..dalam tu ada link ke site jualan/affiliate..pastu submit ke site yang sedia provide kita edarkan e-book percuma mcm download.com

power sungguh idea nie... tma kasih bang... signature ni kire pomot gak kan...
 

ramzy0

Senior
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,642
Points
38
Age
30
ni teknik yg saya dapat kesan. tetapi saya berckp secara teori je ler,
iaitu pembinaan backlinks drpd wordpress theme. kebanyakan theme
yg diberikan percuma kat internet dibenarkan for any purpose
as long as we keep the creator link at the footer.

ataupun dlm erti kata lainnya - Creative Commons Attribution-Share Alike
3.0 License


so, kita modified theme tuh, then letakkan link site kita and edarkan
secara percuma kat internet. optimizekan link kita tu for seo purpose.
 
Last edited:

markaragnos

freshman
Joined
Jan 25, 2007
Messages
779
Points
16
ko buat minisite guna Wordpress,cepat Search Engine crawl ko punya minisite
dlm seminggu......tengoklah betapa hebatnya penangan Wordpress;bukan Wordpress.com tau tapi Wordpress.org.......
 
Joined
May 9, 2009
Messages
2
Points
0
KEPADA USAHAWAN-USAHAWAN SEMUA:

Untuk makluman, kami (Aquanan Fishes Enterprise) yg dulunya dikenali sebagai (Nanfamily Enterprise), telah menukar nama syarikat kami berikutan terdapat syarikat lain yg mempunyai nama hampir sama dgn nama dahulu syarikat kami. Oleh itu, utk mengelakkan kekeliruan, nama syarikat kami yang dahulunya dikenali segai Nanfamily Enterprise telah bertukar ke AQUANAN FISHES ENTERPRISE. Bagaimanapun, aktiviti syarikat kami tetap sama.

Diantaranya ialah sedia membekalkan BENIH, INDUK dan YANG TELAH MATANG bagi ikan-ikan seperti yang tercatat dibawah:
- Puyu
- Sepat Siam
- Keli
- Talapia Merah
- Ketutu

Untuk informasi yang lebih lanjut, Sila call or sms kami di no. dibawah ini.
(Main Email:[email protected])
(H/P No.: 012-2992040 - Mus)
012-2059454 - Najib)
or
(Alternative Email:[email protected])

**SETAHU KAMI, TIADA YANG LEBIH MURAH DARI APA YANG KAMI BEKALKAN, DISAMPING KUALITI YANG TERJAMIN. KAMI MAMPU BERMAIN DENGAN HARGA KERANA IANYA DIUSAHAKAN OLEH KAMI SENDIRI.**

(Kami juga sedia memberi perkhidmatan perundingan, tunjuk ajar dan ilmu yg tidak seberapa ini, setakat mana yg termampu, kpd para usahawan semua secara percuma. Tidak kira samaada anda adalah pelanggan kami ataupun tidak. Tetapi kami lebih suka utk berhubung secara terus (melalui telefon/email) utk mengelakkkan percanggahan maklumat/pendapat antara kita) 

*Tidak lupa juga berbanyak terima kasih diucapkan kepada pengirim informasi-informasi didalam bloq ini. 
 

zakiah

freshman
Joined
May 12, 2009
Messages
6
Points
0
hai semua...
nice to meet and know u all....
saya zakiah,new di sini...
harap semua dapat bg kerjasama...
saya ingin sangat tahu mana caranya nak jd seorang IM yang berjaya,sbb saya mmg minat sgt dunia IM ini...
apa 1st step yang saya kena buat.?
tq
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
hai semua...
nice to meet and know u all....
saya zakiah,new di sini...
harap semua dapat bg kerjasama...
saya ingin sangat tahu mana caranya nak jd seorang IM yang berjaya,sbb saya mmg minat sgt dunia IM ini...
apa 1st step yang saya kena buat.?
tq

Selamat datang.. Banyak yang zakiah boleh belajar didalam forum WC ini, banyak otai2 yg sudi berkongsi ilmu, so anda kena rajin skit la... Perkara yang paling penting dalam IM nie, jangan cepat putus asa...:cool:
 

Aleem The Kid

freshman
Joined
May 10, 2009
Messages
27
Points
0
Buat e-book versi percuma..dalam tu ada link ke site jualan/affiliate..pastu submit ke site yang sedia provide kita edarkan e-book percuma mcm download.com

Betul tu... Tips yang power lagi meletup... Tapi, walaupun e-book tu versi percuma, kualitinya (kalau boleh) lebih bernilai berbanding produk berbayar.
 

Aleem The Kid

freshman
Joined
May 10, 2009
Messages
27
Points
0
hai semua...
nice to meet and know u all....
saya zakiah,new di sini...
harap semua dapat bg kerjasama...
saya ingin sangat tahu mana caranya nak jd seorang IM yang berjaya,sbb saya mmg minat sgt dunia IM ini...
apa 1st step yang saya kena buat.?
tq

1st step? Mungkin kena network lagi banyak la... kat foum-forum IM cam WC ni... pastu set-up la personal blog utk m'mudahkn penyampaian idea dan bgi alert tentang produk2 baru.

P/S: Saya pun masih baru jugak ni...
 

max81

freshman
Joined
May 18, 2009
Messages
9
Points
0

max81

freshman
Joined
May 18, 2009
Messages
9
Points
0
ada banyak cara dalam teknik seo yang boleh kita gunakan dalam pemasaran antaranya bertukar link ,guna metaword yang betul tapi bagi saya yang paling penting cara yang betul dan usaha dengan sungguh sungguh sila klik sini untuk tahu 5 cara yang boleh anda gunakan
harap dapat bantu sahabat akudepp yang bertanya
klilhttp://rahsia-1.blogspot.com/2009/05/how-to-get-traffic-to-your-website.html
 

ZahrulAzua

Senior
Joined
May 4, 2007
Messages
596
Points
18
Age
48
Betul tu... Tips yang power lagi meletup... Tapi, walaupun e-book tu versi percuma, kualitinya (kalau boleh) lebih bernilai berbanding produk berbayar.

Fenomena Info Marketer di barat sekarang dah tak jual ebook. Ebook dijadikan sebagai free gift utk viral.... yang pasti otai2 marketer diorang will put their best strategy dalam ebook percuma tu. Ini salah satu cara otai2 diorang VISIBLE dalam market
 
Top