MACAM MANA NAK PROMOTE WEB SITE

akudepp

freshman
Joined
Jun 10, 2006
Messages
3
Points
1
salam perkenalan. apa khabar membe-membe semua... d c ini saya nak mintak tolong sapa-sapa membe yang pakar dalam Internet Biz macam mana nak promote website kita atau macam mana orang mengunjungi website kita dan sekaligus berjaya memasarkan poduct....toolng yee...
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
ada baaaanyak cara. kene banyak test dan test. baru tau mana berkesan utk business kita.

sedang tulis report/buku pasal online mktg. tp lum siap daaa.. nak tips2 ringkas bleh ke http://qprm.com/mkt

worth learning - SEO (search engine optimization). free, targeted and continous traffic.
 

myname

freshman
Joined
Jan 24, 2006
Messages
259
Points
18
teknik viral marketing amat berkesan...

selain melalui penghantaran URL ke search engine...
anda juga boleh promote melalui blog anda..tulis secara ringkas produk anda setiap hari.. dari segi keunikan, produk terbaru, pakej terkini dan sebagainya. selain itu melalui forum berkaitan dengan produk dan juga anda boleh buat ebook percuma yg menerangkan mengenai produk anda.

Berapa ramai pelawat yang memasuki web perniagaan kita tidak penting, yang penting bagaimana menjadikan pelawat tersebut menjadi pembeli di web perniagaan kita. Gunakan apa jua daya tarikan yang ada untuk memastikan pelawat tersebut tidak berganjak dari web perniagaan yg kita lakukan. Apa kata pakar?
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
rajaads said:
Buat e-book versi percuma..dalam tu ada link ke site jualan/affiliate..pastu submit ke site yang sedia provide kita edarkan e-book percuma mcm download.com

betul tu :)
tak lama lagi pun korang bleh download memacam ebook dari blog aku :)

so nantikanlah kemunculan 8)
skang ni aku just post n edit post kat blog aku tu..
 

bizznet

freshman
Joined
Jul 26, 2006
Messages
147
Points
16
yer laa macam mana nak dapatkan ranking yang tinggi dengan pemasaran yang berkesan...
 

ryco

freshman
Joined
Mar 5, 2006
Messages
139
Points
16
Lain produk lain teknik pemasarannya.. akudepp nak jual apa?

apa2 pon forum members yang lain dah terangkan dah teknik2 yang bole digunakan.. skarang bole buat plan, tulis kat kertas and buat.,.. slagi tak buat, takkan tau...

:)

 

justman

freshman
Joined
Apr 25, 2006
Messages
107
Points
18
Ada banyak cara untuk mendapat manusia sejagat dalam kominiti world wide web untuk mengunjungi website kita. Ada cara yang halal ataupun haram dan cara betul atau tak betul. Bukan saja manusia yang kita nak jemput tapi labah-labah atau giant robots dari search engines pun kene. Merajuk pulak nanti, abis diaorang pulaukan website kita. Jadi website kita wajib "SEO optimized" kalau operasi kita dalam tak termasuk dalam RM9.

Tapi cara yang terpantas dan operasi kita di cover oleh Bin Laden Corporation, guna Adwords. Bukan saja ia pantas macam kilat tapi pengunjung yang datang pun memang dah ada hajat nak pinang anak kita (kalau ada anak dara kat rumah), iaitu chances dia nak beli itu, tinggi peratusannya.

Untuk nak capai ini semua, kita kene buat research yang terperinici dulu, sama seperti nak menghadapi malam pertama dimana kene pastikan semua "baik-baik" belaka. Kalau salah teknik, boleh mengalami satu bencana alam yang dasyat.

Sekian.

justman
 

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
ehehhh aku tak berapa faham bahasa pantun kias-kias perumpamaan nie.... :lol:
 

alfirus

freshman
Joined
Jul 24, 2006
Messages
1,040
Points
38
ok lah... bahase straigh to the point:

1- Create unique/good product/service
2- Exchange link dengan web yg lain (page strengh atau PR yg tinggi)
3- Submit url dekat search engine (google, msn, yahoo)
4- Web SEO
5- Bayar kat google untuk adsword
6- Update web selalu (contents)
 

aad_lfcfn

freshman
Joined
Jul 31, 2006
Messages
48
Points
6
assalamualaikum..
boleh tk iklankan website yg ada adsene munggunakan adwords?
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
aad_lfcfn said:
assalamualaikum..
boleh tk iklankan website yg ada adsene munggunakan adwords?

wsalam.

ni aku penah try (penah beli buku swapclix). kena consider:

1. tak semua org click adword dan visit website kita akan klik adsense dalam website kita
2. mungkin bid adwords kita lagi tinggi dari bid adsense dlm page

kesimpulannya.. agak sukar (tp possible). kena banyak cuba keyword dan mula2 mungkin rugi sket. tak digalakkan.

adwords ni sesuai utk dapatkan opt-in dan juga menjual produk yg margin keuntungan besar.
 

robotys

freshman
Joined
Jan 23, 2006
Messages
109
Points
18
Salah satu teknik best yang saya baru terfikir:
Iklankan di social network punya website macam myspace , friendster , e-kawan dan sebagainya.

berbagai2 cara boleh di apply seperti hantar buletin, blogging pasal website anda di blog myspace+friendster .

Cumanya: anda perlu mendapat ramai "friends" kerana buletin+mesej+forum hanya dipaparkan pada "friends" anda sahaja.

Sangat sesuai untuk mereka yang suka socialize. Sambil enjoy sambil promote website anda. :)
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
47
teknik ini sebenarnya sudah lama digunakan, even saya sendiri penah guna teknik ini, walaupun tidak menggunakan akaun saya sendiri, tapi saya membayar seseorang yg mempunyai ramai kawan di myspace utk psot bulletin berkenaan website saya, arcade website dan myspace resource website.

Tetapi, harus diingat yg traffic dari myspace dianggap krg berkualiti oleh yahoo dan google, so tak boleh depends sgt, kena work on seo jugak
 

robotys

freshman
Joined
Jan 23, 2006
Messages
109
Points
18
Yeah. Bro alang memang betul. Saya pikir2 balik, promotion kat social network nih bagus kalau kita punya website is about them. Cam website pasal myspace codes ker, myspace layouts ker or video clip2 menarik untuk user social network download and share. Tak ramai yang nak wat bisnes dalam myspace+friendster tapi cuba rty LinkedIN; social network khas untuk golongan kolar putih.

Satu lagi cara: wat profile baru tapi taruk kat interest tuh pasl money+net biz . Konfem "Friends" yang register sedia maklum tentang anda dan maybe berkongsi minat yang sama dalam biz nih. Who nows? :)

ps: Bro Alang, apa jadi ngan website myspace bro? tetiba takder dalam szab-network ..?
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
47
website myspace dan arcade game dah saya jual. Walaupun CTR tinggi, tapi conversion rendah sbb visitors dari myspace tak berminat nak beli barang sgt, so daripada kena smart pricing dan effect semua akaun, lebih baik jual. Lagipun, bila kita stop advertise kat myspace, traffic terus jatuh secara mendadak
 
Top