macam mana nak kekalkan hidup sihat?

lplp68

freshman
Joined
May 28, 2011
Messages
20
Points
1
ada cadangan tak macammana kita nak kekalkan lifestyle yang sihat selain dari exercise? macam pemakanan ke, rutin ke....
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
102
Points
18
ada cadangan tak macammana kita nak kekalkan lifestyle yang sihat selain dari exercise? macam pemakanan ke, rutin ke....
slalu la dgr klu nk kurus, kena wat calorie deficit.. tpi klu nk sihat, kne lebihkan protein and nutrisi
 

manhan23

junior
Joined
Apr 24, 2011
Messages
61
Points
8
ada cadangan tak macammana kita nak kekalkan lifestyle yang sihat selain dari exercise? macam pemakanan ke, rutin ke....
Kne mkn bnyk sayur hahahha.. Yg pnting jgn skip breakfast.. Mkn plak, jgn selalu berlemak laa :)
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
19
Points
1
Kne mkn bnyk sayur hahahha.. Yg pnting jgn skip breakfast.. Mkn plak, jgn selalu berlemak laa :)
Simpn mknn dlm pti sjuk pun kene btul2 jgak.. Klu x, mknn sng lebam pun mmg x segr dh nk mkn
 

manhan23

junior
Joined
Apr 24, 2011
Messages
61
Points
8
Simpn mknn dlm pti sjuk pun kene btul2 jgak.. Klu x, mknn sng lebam pun mmg x segr dh nk mkn
Btuul.. Klu sayur dh lebam nk mkn x sedap.. So kena tau jenis syur,, sng nak store :p
Post automatically merged:

cmne ekk nk ksi mknn segar? lgi2 bab sayur mayur hahaha.. 2 3 hari je mmg kena masak :(
Skrg ni plak, xperlu bnyk care. Peti sjuk sndiri pun ade yg bleh kekalkan ksgaran makanan tau
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
19
Points
1
cmne ekk nk ksi mknn segar? lgi2 bab sayur mayur hahaha.. 2 3 hari je mmg kena masak :(
Mcm sy usually memang akan letak dekat tempat yg suhu tinggi.. Tp bukan la dekat beku.. Plastic plak, sy guna yg kedp udara pnya
 

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
19
Points
1
Btuul.. Klu sayur dh lebam nk mkn x sedap.. So kena tau jenis syur,, sng nak store :p
Post automatically merged:


Skrg ni plak, xperlu bnyk care. Peti sjuk sndiri pun ade yg bleh kekalkan ksgaran makanan tau
siyes la.. peti sjuk ape ekk? tpi bkan biasa ke sayur lebam2 haha
 

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
19
Points
1
Mcm sy usually memang akan letak dekat tempat yg suhu tinggi.. Tp bukan la dekat beku.. Plastic plak, sy guna yg kedp udara pnya
yela.. ade jgk dgr, plastik pn xleh smbrangan kan.. lgi2 klu plastic wrne pink ke oren tu
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
19
Points
1
Bleh tgk panasonic pnya latest model.. Ha yg tu mmg ade fungsi quick cooling.. Mmbtu
Ni pti sejuk sme skali ade dgn Nano X tu kan? Best wehh kalau dpt hahaha.. Dia pnya design dh la minimalist. Loveee Sngt
Post automatically merged:

yela.. ade jgk dgr, plastik pn xleh smbrangan kan.. lgi2 klu plastic wrne pink ke oren tu
Yes, elakkn sngt guna plastik.. Sbb bakteria yg ade, lpstu mmg x slmt utk bngkus brg basah
 

manhan23

junior
Joined
Apr 24, 2011
Messages
61
Points
8
Ni pti sejuk sme skali ade dgn Nano X tu kan? Best wehh kalau dpt hahaha.. Dia pnya design dh la minimalist. Loveee Sngt
Post automatically merged:


Yes, elakkn sngt guna plastik.. Sbb bakteria yg ade, lpstu mmg x slmt utk bngkus brg basah
Ya sis.. Bru lgi fridge ni, nme pun cggih gila kn hhahaha. Bgus nano tu lgi2 mak mak yg ade baby ni kan.. Kdg gelisah psl kebersihan mknn
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
19
Points
1
Ya sis.. Bru lgi fridge ni, nme pun cggih gila kn hhahaha. Bgus nano tu lgi2 mak mak yg ade baby ni kan.. Kdg gelisah psl kebersihan mknn
Ha kaaan. Best sgt tu klu dpt hehehe.. Kita ni plak klau yg jarg2 basuh peti sjuk.. Sesuai sngt la guna
 

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
19
Points
1
Bila kite bli brg bsh, kita nk msukkan dlm fridge, function ni bleh tolong bekukan mknn lgi cepat.. Cmanya, mknn tu akan kekal segar tau :D
woww bru tau siot ade function gini.,.ape nme fridge tu ekkk nk search la
 

manhan23

junior
Joined
Apr 24, 2011
Messages
61
Points
8
Ha kaaan. Best sgt tu klu dpt hehehe.. Kita ni plak klau yg jarg2 basuh peti sjuk.. Sesuai sngt la guna
Stuju.. Kdg kite pun terlepas pndg, x perasan ade mknn dh bsi.. So, pti sjuk ni bleh la elakkan lgi membiak bakteria
Post automatically merged:

woww bru tau siot ade function gini.,.ape nme fridge tu ekkk nk search la
Bleh search panasonic prime + :D die ade dari 2 pintu smpi 4 tau
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
19
Points
1
Stuju.. Kdg kite pun terlepas pndg, x perasan ade mknn dh bsi.. So, pti sjuk ni bleh la elakkan lgi membiak bakteria
Post automatically merged:


Bleh search panasonic prime + :D die ade dari 2 pintu smpi 4 tau
Yes.. Lgi la mknn tu selamat je dlm fridge hehehe
 
Top