macam mana nak dapatkan nama domain sendiri???

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
Bro,

Kena beli dari domain provider macam GoDaddy, Namecheap. Bro kena check dulu dengan mereka samada domain names tuh still available atau tak than bleh beli. Kemudian bila dah ada domain kena pulak ada hosting.

Antara hosting dekat Malaysia nih yang bagus, Sempoihosting, NetKL dan banyak lagi.. So bila dah ada 2,2 tuh dengan sedikit setup web bro bleh live di internet...
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
Kalau beli direct dengan dorang dalam lingkungan $5-$9 satu nama. Bro bleh pakai kupon yang ada merata dalam internet untuk dapat diskaun.

Cth: type "namecheap coupon" dalam google. akan keluar list.

So bila buat pembelian, attach sekali no kupon so bleh dapat diskaun skit. Pembayaran melalui paypal ataupun kad kredit.
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
Maybe bro bleh carik slow2 dalam forum nih.. Banyak info nak beli domain + hosting.. Simbol "$" tuh bermakna dollar..
 

budiamd

freshman
Joined
Jul 10, 2009
Messages
112
Points
0
kalau pakai yg malaysia...bayar dlm RM..
boleh bayar pakai internet banking i.e CIMBClicks, maybank2u etc.

shadow95 boleh explore jomhosting.net

-Budi-
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
Salam,
Jika berminat memiliki domain sendiri. boleh menghubungi sales[@]baitulbytes.com.my atau Submit Tiket atau Terus Beli.

Terima kasih.

Ya boleh beli dari En. NiKubes. Harga murah & saiz boleh dipilih. Cuma jika mau unmittered bindwidth dengan budget RM100 boleh lah try Namsahaz. Gunakan link affiliate saya & saya boleh return balik 10% komisyen agen affiliate dari Namsahaz. (Offer nak tolong aja) PM saya jika berminat.
 

muzdal84

freshman
Joined
Aug 12, 2009
Messages
48
Points
0
salam,

saya baru join Global Domains International (GDI), pernah dengar x?

produk ni dibuat secara affiliate, sebulan USD10.00, selaps daftar akan dapat domains sendiri dan boleh buat web.

kalau kita tarik org lain join gdi kita akan dapat USD1.00 tiap2 bulan selagi org tu sewa gdi.

kalau nak tahu lebih lanjut clik blog saya:

http://business-online-marketing-muzdal84.blogspot.com/
 
Top