macam mana nak buat online marketing?

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
61
Points
8
ada sesiapa tahu tak cara paling berkesan nak buat online marketing? memang wajib bayar ads kat fb ke? platform lain tak boleh ke?
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
455
Points
28
ada sesiapa tahu tak cara paling berkesan nak buat online marketing? memang wajib bayar ads kat fb ke? platform lain tak boleh ke?
tanpa ads boleh jer janji rajin bt content yg bermanfaat baru dapat organic visitor
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
28
Points
3
ada sesiapa tahu tak cara paling berkesan nak buat online marketing? memang wajib bayar ads kat fb ke? platform lain tak boleh ke?
Actually bnyk je cara.. Yg penting kene study market punnya trend,, lepstu banyakkan share posting lagi2 kalau kat fb,. Sbb stiap social media tu ada tips dia sndiri
 

erinmalik

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
48
Points
8
Age
29
Actually bnyk je cara.. Yg penting kene study market punnya trend,, lepstu banyakkan share posting lagi2 kalau kat fb,. Sbb stiap social media tu ada tips dia sndiri
yess.. plus mmg x susah sebenarnya.. cme kene bnykkan spend masa utk promote je.. lbih baik kalau xnk spend dkt ads, spend dkt influencer kerr.. kn
 

Fathzainal

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
3
Age
20
Actually bnyk je cara.. Yg penting kene study market punnya trend,, lepstu banyakkan share posting lagi2 kalau kat fb,. Sbb stiap social media tu ada tips dia sndiri
Btoll.. X bljr mrketing pun tpi ada sstgh tips or cara diorg ada share jgak online.. Cme tula kne pndi cri.. Yg pnting kne pndai tggung risiko jgk +Hmm+
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
28
Points
3
Btoll.. X bljr mrketing pun tpi ada sstgh tips or cara diorg ada share jgak online.. Cme tula kne pndi cri.. Yg pnting kne pndai tggung risiko jgk +Hmm+
Ye.. Tpi nk buat research sndiri tu mmg ambik masa kan. Kne rjin jgak join class2 atau event berkenaan utk gain knowledge
Post automatically merged:

yess.. plus mmg x susah sebenarnya.. cme kene bnykkan spend masa utk promote je.. lbih baik kalau xnk spend dkt ads, spend dkt influencer kerr.. kn
Haah btul jga.. Sbb kena tgk jgak laa kan kita pnya target market tu siape.. Xsmestinya smua akan interested dgn bisnes kita
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
455
Points
28
Ye.. Tpi nk buat research sndiri tu mmg ambik masa kan. Kne rjin jgak join class2 atau event berkenaan utk gain knowledge
Post automatically merged:


Haah btul jga.. Sbb kena tgk jgak laa kan kita pnya target market tu siape.. Xsmestinya smua akan interested dgn bisnes kita
kena kebal dengan kecaman org :D
 

erinmalik

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
48
Points
8
Age
29
Ye.. Tpi nk buat research sndiri tu mmg ambik masa kan. Kne rjin jgak join class2 atau event berkenaan utk gain knowledge
Post automatically merged:


Haah btul jga.. Sbb kena tgk jgak laa kan kita pnya target market tu siape.. Xsmestinya smua akan interested dgn bisnes kita
dgn skrg ni business mmg kena bnyk promote online.. xsme mcm bisnes dulu org main guna risalah ke kn.. so internet pun kene pdu gkk.. kena cri pakej2 yg sesuai
 

Fathzainal

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
3
Age
20
Ye.. Tpi nk buat research sndiri tu mmg ambik masa kan. Kne rjin jgak join class2 atau event berkenaan utk gain knowledge
Post automatically merged:


Haah btul jga.. Sbb kena tgk jgak laa kan kita pnya target market tu siape.. Xsmestinya smua akan interested dgn bisnes kita
Tpi klu jenis yg duduk pedalaman skit or jenis kene tgung sndiri, sush jgak tu sbnrnya nak join online class ni
 

erinmalik

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
48
Points
8
Age
29
Tpi klu jenis yg duduk pedalaman skit or jenis kene tgung sndiri, sush jgak tu sbnrnya nak join online class ni
cuba la tgk yg unifi bisnes tu.. kt situ mmg rmai dah join. sy pun nk join next month hahaha sbb pakej diorg mmg menarik gila weii
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
28
Points
3
Tpi klu jenis yg duduk pedalaman skit or jenis kene tgung sndiri, sush jgak tu sbnrnya nak join online class ni
Sebb itulaa unifi business ni diwujudkan hihi. Kn mse mco/pkp tu kn bnyk org2 pnya bisnes jatuh.. So, unifi ni sikit bnyk bleh bntu bgi offer tau
Post automatically merged:

cuba la tgk yg unifi bisnes tu.. kt situ mmg rmai dah join. sy pun nk join next month hahaha sbb pakej diorg mmg menarik gila weii
Haa kan.. Rmi jgak yg dah join sbb rata2 kata servis diorg mmg laju. Students yg buat dropship pun rmai dah guna skali
 

erinmalik

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
48
Points
8
Age
29
Sebb itulaa unifi business ni diwujudkan hihi. Kn mse mco/pkp tu kn bnyk org2 pnya bisnes jatuh.. So, unifi ni sikit bnyk bleh bntu bgi offer tau
Post automatically merged:


Haa kan.. Rmi jgak yg dah join sbb rata2 kata servis diorg mmg laju. Students yg buat dropship pun rmai dah guna skali
lgipun sbb byr murah, so mmg makin rmai la guna.. nsib baik diorg pnya servis ni lju tau. wich is mmg mbntu la utk peniaga kt luar sne
 

Fathzainal

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
3
Age
20
Sebb itulaa unifi business ni diwujudkan hihi. Kn mse mco/pkp tu kn bnyk org2 pnya bisnes jatuh.. So, unifi ni sikit bnyk bleh bntu bgi offer tau
Post automatically merged:


Haa kan.. Rmi jgak yg dah join sbb rata2 kata servis diorg mmg laju. Students yg buat dropship pun rmai dah guna skali
Laa yeke.. Bru lerr sy tahu hhuhuuh,, Kt mne ehh nk search psl ni? Dekat FB ada tak.. So senang skit nak cari
 

qqbeh

freshman
Joined
Apr 25, 2011
Messages
23
Points
1
ada sesiapa tahu tak cara paling berkesan nak buat online marketing? memang wajib bayar ads kat fb ke? platform lain tak boleh ke?
takyahpikir panjang sis, subscribe je pakej tm, tak mahal pun, RM25.90, semua lengkap kat situ, dapat belakjar marketing, dapat free ads, rugi kalau tak join.
Post automatically merged:

Btoll.. X bljr mrketing pun tpi ada sstgh tips or cara diorg ada share jgak online.. Cme tula kne pndi cri.. Yg pnting kne pndai tggung risiko jgk +Hmm+
Ye betul, ilmu ni kat mana2 ada. Luas terbentang, nak atau tak je. Kalau nak berjaya memang kena invest sikit dalam bisnes.
 

papala

junior
Joined
Apr 22, 2014
Messages
92
Points
8
takyahpikir panjang sis, subscribe je pakej tm, tak mahal pun, RM25.90, semua lengkap kat situ, dapat belakjar marketing, dapat free ads, rugi kalau tak join.
Post automatically merged:


Ye betul, ilmu ni kat mana2 ada. Luas terbentang, nak atau tak je. Kalau nak berjaya memang kena invest sikit dalam bisnes.
betul tu, tm punya ni sangatlah mesra pocket, sesuai betul dengan peniaga kecik kita yang nak kembangkan bisnes, macam pakej dia bagi, dahlah dia bagi discount jugak untuk internet, memang bagus betul tm ni, jenis yang support betul2, bukan sekadar cakap,di mulut je
Post automatically merged:

Tpi klu jenis yg duduk pedalaman skit or jenis kene tgung sndiri, sush jgak tu sbnrnya nak join online class ni
Kalau nak yang murah ambik lah pakej tm sis, Rm25.90 je, harga topup kita bulan2 lagi mahal +KetawaSinis+
 
Top