macam mana nak bayar ebay fees guna paypal?

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
579
Points
18
kalau nak guna Paypal untuk bayar fee ebay tak leh pakai ebay Malaysia.
Boleh guna ebay US atau Australia. Tapi kena buka account baru la.

Macam ni aku buat:

Aku ambil contoh guna ebay Australia.

1. sebelum buka account baru pi kat uncle G dan search "yellow pages australia" atau "white pages australia". Cari la alamat dan no telephone kat situ.

2. pi kat ebay Australia dan register new account. Tapi make sure guna nama sendiri atau nama orang malaysia sebab nama ni tak boleh tukar dah. masukkan alamat dan no phone yang diambil dari white pages tadi.

3. Pas tu peram dalam sebulan. Lagi lama lagi bagus. Waktu ni boleh lah register paypal sekali tapi guna alamat malaysia.

4 Jangan link account ebay dengan account paypal lagi.

5. Dah lama peram, tukar alamat dan no phone ke alamat malaysia dan phone malaysia. Ingat! guna phone number malaysia yang betul sebab ebay mungkin akan suruh anda verify account melalui phone atau online chat.

7. Link account ebay anda dengan account paypal.

8. pas tu boleh lah nak buat listing dan buat pembayaran fee ebay guna paypal.

Kalau ebay tanya sebab apa tukar negeri, cakaplah alamat tu masa study kat sana. Sekarang dah balik kampung.

Selamat mencuba.

cm kenal je trick ni...kik3 :D
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
gilak. tenggelam kat mana tu. perghh..
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
kalo tak silap aku sifu wings dulu dah bocor kan pasal mende nih.

aku dah berjaya register akaun di ebay AU dan boleh buat payment guna paypal. takpyh pakai proxy pun.

Ikut ajer guide hackyourlife tu bagi. insya-Allah jadik. hahaha.

tambahan dari guide diatas, masa ko guna alamat AU tu, ko bli la barang skit2, bagi dpt feedback skit.

slamat mencuba.
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
kalo tak silap aku sifu wings dulu dah bocor kan pasal mende nih.

aku dah berjaya register akaun di ebay AU dan boleh buat payment guna paypal. takpyh pakai proxy pun.

Ikut ajer guide hackyourlife tu bagi. insya-Allah jadik. hahaha.

tambahan dari guide diatas, masa ko guna alamat AU tu, ko bli la barang skit2, bagi dpt feedback skit.

slamat mencuba.

makin mantop sifu waje nih... dah jadik org AU skrg ek? huhuhu...
bila saya bleh menuntut ilmu ngan sifu ? hehehe
 

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
579
Points
18
kalo tak silap aku sifu wings dulu dah bocor kan pasal mende nih.

aku dah berjaya register akaun di ebay AU dan boleh buat payment guna paypal. takpyh pakai proxy pun.

Ikut ajer guide hackyourlife tu bagi. insya-Allah jadik. hahaha.

tambahan dari guide diatas, masa ko guna alamat AU tu, ko bli la barang skit2, bagi dpt feedback skit.

slamat mencuba.

BUZZ!!ERROR POST
aku mn boleh jdi taraf sifu lgi...masih berhingus lgi ni..:D
 

painkiller

freshman
Joined
Jun 6, 2010
Messages
43
Points
0
kalau nak guna Paypal untuk bayar fee ebay tak leh pakai ebay Malaysia.
Boleh guna ebay US atau Australia. Tapi kena buka account baru la.

Macam ni aku buat:

Aku ambil contoh guna ebay Australia.

1. sebelum buka account baru pi kat uncle G dan search "yellow pages australia" atau "white pages australia". Cari la alamat dan no telephone kat situ.

2. pi kat ebay Australia dan register new account. Tapi make sure guna nama sendiri atau nama orang malaysia sebab nama ni tak boleh tukar dah. masukkan alamat dan no phone yang diambil dari white pages tadi.

3. Pas tu peram dalam sebulan. Lagi lama lagi bagus. Waktu ni boleh lah register paypal sekali tapi guna alamat malaysia.

4 Jangan link account ebay dengan account paypal lagi.

5. Dah lama peram, tukar alamat dan no phone ke alamat malaysia dan phone malaysia. Ingat! guna phone number malaysia yang betul sebab ebay mungkin akan suruh anda verify account melalui phone atau online chat.

7. Link account ebay anda dengan account paypal.

8. pas tu boleh lah nak buat listing dan buat pembayaran fee ebay guna paypal.

Kalau ebay tanya sebab apa tukar negeri, cakaplah alamat tu masa study kat sana. Sekarang dah balik kampung.

Selamat mencuba.


Jugak Boleh di gunakan untuk reg ebay cina , ebay india , ebay dan bermacam2 ebay kan ??
 

Syahmi Ismail

FB Members
Joined
Nov 25, 2010
Messages
33
Points
0
kalau nak guna Paypal untuk bayar fee ebay tak leh pakai ebay Malaysia.
Boleh guna ebay US atau Australia. Tapi kena buka account baru la.

Macam ni aku buat:

Aku ambil contoh guna ebay Australia.

1. sebelum buka account baru pi kat uncle G dan search "yellow pages australia" atau "white pages australia". Cari la alamat dan no telephone kat situ.

2. pi kat ebay Australia dan register new account. Tapi make sure guna nama sendiri atau nama orang malaysia sebab nama ni tak boleh tukar dah. masukkan alamat dan no phone yang diambil dari white pages tadi.

3. Pas tu peram dalam sebulan. Lagi lama lagi bagus. Waktu ni boleh lah register paypal sekali tapi guna alamat malaysia.

4 Jangan link account ebay dengan account paypal lagi.

5. Dah lama peram, tukar alamat dan no phone ke alamat malaysia dan phone malaysia. Ingat! guna phone number malaysia yang betul sebab ebay mungkin akan suruh anda verify account melalui phone atau online chat.

7. Link account ebay anda dengan account paypal.

8. pas tu boleh lah nak buat listing dan buat pembayaran fee ebay guna paypal.

Kalau ebay tanya sebab apa tukar negeri, cakaplah alamat tu masa study kat sana. Sekarang dah balik kampung.

Selamat mencuba.

Aduh!!apa jenis kecerdikkan lah Allah anugerahkan kepada mu.Ni kalau bertanding PRU sure aku pilih,senang jadi wakil rakyat,mudah je nak minta tolong.Thank Banyak2
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
1 nama tp belajar di 5 negara sekaligus.. :p
 

Syahmi Ismail

FB Members
Joined
Nov 25, 2010
Messages
33
Points
0
Top