macam mana nak bayar ebay fees guna paypal?

Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,909
Likes
2
Points
38
Age
32
Offline
#22
xyah gi us... register kat malaysia pun boleh...
kalau cakap je, aku pon bole. buka akaun ebay kutub utara dari malaysia..

kalau xnak kongsi, diam je. xde la kitorang tertanya2.
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
637
Likes
2
Points
18
Offline
#29
wahhh thread nie kearah nak berbincang mengenai black hat nie heheheh..
aku cuma baca dan fahamkan sahaja hehehe
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#30
wahhh thread nie kearah nak berbincang mengenai black hat nie heheheh..
aku cuma baca dan fahamkan sahaja hehehe
ada ke black hat?
mana boleh black hat... ebay dgn paypal marah nanti....
dan berry an pun nanti marah gak....
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
637
Likes
2
Points
18
Offline
#31
ada ke black hat?
mana boleh black hat... ebay dgn paypal marah nanti....
dan berry an pun nanti marah gak....

ye la tu luftee.. aku nie mana tahu sangat pasal benda-benda macam nie.. maklumlah masih diperingkat pembelajaran masuk tadika bulan 1 nie... buku buku pun masih baru lagi belum conteng pun.. kalau ada sifu yang boleh kongsi cara diatas bagus juga.. almaklumlah ilmu kalau dikongsi makin lama makin berkembang hehehe
 
Joined
Mar 19, 2009
Messages
230
Likes
1
Points
18
Offline
#32
jgn2 nnt karang ad lak baru nak bt ebay dah tersungkur dek blackhat kene backhand ngn ebay..
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
#36
hahaha... mana ada sindir. dari maklumat risikan yang aku terima. cara nak bayar fee guna paypal dipercayai ada kat situ. so bolehla cari... cepat2 cari sebelum dia g bacaan lain.
 

jnal

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
93
Likes
0
Points
6
Offline
#37
bayo kat aku pastu aku bayo kat paypal pastu suruh paypal bayo kat ebay :D
 
Joined
Aug 13, 2008
Messages
299
Likes
2
Points
18
Offline
#39
kalau nak guna Paypal untuk bayar fee ebay tak leh pakai ebay Malaysia.
Boleh guna ebay US atau Australia. Tapi kena buka account baru la.

Macam ni aku buat:

Aku ambil contoh guna ebay Australia.

1. sebelum buka account baru pi kat uncle G dan search "yellow pages australia" atau "white pages australia". Cari la alamat dan no telephone kat situ.

2. pi kat ebay Australia dan register new account. Tapi make sure guna nama sendiri atau nama orang malaysia sebab nama ni tak boleh tukar dah. masukkan alamat dan no phone yang diambil dari white pages tadi.

3. Pas tu peram dalam sebulan. Lagi lama lagi bagus. Waktu ni boleh lah register paypal sekali tapi guna alamat malaysia.

4 Jangan link account ebay dengan account paypal lagi.

5. Dah lama peram, tukar alamat dan no phone ke alamat malaysia dan phone malaysia. Ingat! guna phone number malaysia yang betul sebab ebay mungkin akan suruh anda verify account melalui phone atau online chat.

7. Link account ebay anda dengan account paypal.

8. pas tu boleh lah nak buat listing dan buat pembayaran fee ebay guna paypal.

Kalau ebay tanya sebab apa tukar negeri, cakaplah alamat tu masa study kat sana. Sekarang dah balik kampung.

Selamat mencuba.
 
Top