macam mana nak bayar ebay fees guna paypal?

zrul

freshman
Joined
May 22, 2008
Messages
89
Points
6
Age
35
xyah gi us... register kat malaysia pun boleh...
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
xyah gi us... register kat malaysia pun boleh...

kalau cakap je, aku pon bole. buka akaun ebay kutub utara dari malaysia..

kalau xnak kongsi, diam je. xde la kitorang tertanya2.
 

malbiz

Senior
Joined
Aug 7, 2009
Messages
663
Points
18
ada ke black hat?
mana boleh black hat... ebay dgn paypal marah nanti....
dan berry an pun nanti marah gak....


ye la tu luftee.. aku nie mana tahu sangat pasal benda-benda macam nie.. maklumlah masih diperingkat pembelajaran masuk tadika bulan 1 nie... buku buku pun masih baru lagi belum conteng pun.. kalau ada sifu yang boleh kongsi cara diatas bagus juga.. almaklumlah ilmu kalau dikongsi makin lama makin berkembang hehehe
 

zrul

freshman
Joined
May 22, 2008
Messages
89
Points
6
Age
35
mesti ada cara nye......kte cari sama-sama
 

jnal

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
94
Points
6
bayo kat aku pastu aku bayo kat paypal pastu suruh paypal bayo kat ebay :D
 

hackyourlife

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
305
Points
18
Terpost dua kali plak. Sorry!
 
Last edited:

hackyourlife

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
305
Points
18
kalau nak guna Paypal untuk bayar fee ebay tak leh pakai ebay Malaysia.
Boleh guna ebay US atau Australia. Tapi kena buka account baru la.

Macam ni aku buat:

Aku ambil contoh guna ebay Australia.

1. sebelum buka account baru pi kat uncle G dan search "yellow pages australia" atau "white pages australia". Cari la alamat dan no telephone kat situ.

2. pi kat ebay Australia dan register new account. Tapi make sure guna nama sendiri atau nama orang malaysia sebab nama ni tak boleh tukar dah. masukkan alamat dan no phone yang diambil dari white pages tadi.

3. Pas tu peram dalam sebulan. Lagi lama lagi bagus. Waktu ni boleh lah register paypal sekali tapi guna alamat malaysia.

4 Jangan link account ebay dengan account paypal lagi.

5. Dah lama peram, tukar alamat dan no phone ke alamat malaysia dan phone malaysia. Ingat! guna phone number malaysia yang betul sebab ebay mungkin akan suruh anda verify account melalui phone atau online chat.

7. Link account ebay anda dengan account paypal.

8. pas tu boleh lah nak buat listing dan buat pembayaran fee ebay guna paypal.

Kalau ebay tanya sebab apa tukar negeri, cakaplah alamat tu masa study kat sana. Sekarang dah balik kampung.

Selamat mencuba.
 
Top