Listing kena remove tp x suspended.nak tanya.compilcated nih

dinreloaded

freshman
Joined
Nov 26, 2011
Messages
7
Points
0
2 JAM LAGI NAK TAMAT TEMPOH KENA CAMNI

MC999 eBay Listing Removed: Trademark Violation - Unauthorized Item

pastu selama ada kt list item tu. ada 4 org yang beli, dah bayar, barang pun dah hantar, cume fund je la belum available, masih pending.
lepas kena remove listing tu ngn ebay,camne?
duit2 yang dieorg masuk dalam pay pay leh wat kuar x?
camne2?
akaun ebay ngn akaun PP masih lagi selamat takde limit n suspended. tp masalahnya FUND dalam paypal tu seblum ni ada la jgk "estimated fund availablity" tu.
lepas kene remove list die cakap try later.cam die pun xtau bile available.

any idea?
mintak tolong sape2 leh jawab...



terima kasih banyak2 warga WC
 

hazim799

freshman
Joined
Oct 3, 2010
Messages
222
Points
0
mula2...listing kna remove...bila dh byk remove..akan kna suspen...

brg2 trademark mmg slalu kna remove kat ebay tu....mlainkan akaun2 ebay yg dh berusia bertahun2...baru lh kot jual brg trademark nih...

bro jual brg trademark ke?
 

dinreloaded

freshman
Joined
Nov 26, 2011
Messages
7
Points
0
mula2...listing kna remove...bila dh byk remove..akan kna suspen...

Brg2 trademark mmg slalu kna remove kat ebay tu....mlainkan akaun2 ebay yg dh berusia bertahun2...baru lh kot jual brg trademark nih...

Bro jual brg trademark ke?

nak tanya duit yang tengah pending dalam paypal leh ambil x akan datang
 

Alexi Laiho

freshman
Joined
Feb 1, 2012
Messages
4
Points
0
Cukup 4-5 kali kena,ebay akan beri cuti seumur hidup!Duit yg pending tu rasanya patah balik kat tuan dia kot.Selalunya mcm tu lahh..Bila listing sudah di remove,ebay akan hantar mesej kat semua pembeli yang brang yg u juai conterfeit replica dan mcm tula,duit yang terlepas masuk takda pending boleh lah u transfer,tapi selalu yang pending,akan di review dulu,pastu selalunya reverse balik kat pembeli.Apa-apa hal,pi tanya pembeli,bagitaw dia elok2 yang dia nak lagi tak barang tu.kalo dia nak,payment yang pending tu akan dapat,tapi akan di review dulu oleh paypal.
 

axrhuls

freshman
Joined
Aug 1, 2009
Messages
711
Points
16
Nape la sume orang reply benda yang langsung xde kena mengena dengan pertanyaan TT. TT tengah runsing pasal duit tu. Rasanya ni salah satu etika berforum gak.

@dinreloaded: da try tny pihak PP?
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
2 JAM LAGI NAK TAMAT TEMPOH KENA CAMNI

MC999 eBay Listing Removed: Trademark Violation - Unauthorized Item

pastu selama ada kt list item tu. ada 4 org yang beli, dah bayar, barang pun dah hantar, cume fund je la belum available, masih pending.
lepas kena remove listing tu ngn ebay,camne?

Dah kena remove, listing tu ilang je la.. ada certain nyer ebay x kenakan listing fee, kadang tetap kena listing fee.. just contact buyer bgtau brg kena remove ngan ebay dan jgn risau sbb brg dah pos. kalo dah pos la. kalo blom, refund aje.. kalo berani, pos aje cam aku.. :p

duit2 yang dieorg masuk dalam pay pay leh wat kuar x?
camne2?

duit dlm pp tu kalo xde kes pape, kuarkan aje

akaun ebay ngn akaun PP masih lagi selamat takde limit n suspended. tp masalahnya FUND dalam paypal tu seblum ni ada la jgk "estimated fund availablity" tu.
lepas kene remove list die cakap try later.cam die pun xtau bile available.

pp jarang kena limit sebab ebay remove brg.. fund tu lepas 21hr tetap akan clear. jgn risau.. duit tu ada kat situ melainkan buyer open case sbb gabra tengok listing tu kena remove dan dpt email hantu dr ebay.. so, contact buyer awal2..

any idea?
mintak tolong sape2 leh jawab...

xmo jawab.. miahahahahahhaha

terima kasih banyak2 warga WC

mula2...listing kna remove...bila dh byk remove..akan kna suspen...

brg2 trademark mmg slalu kna remove kat ebay tu....mlainkan akaun2 ebay yg dh berusia bertahun2...baru lh kot jual brg trademark nih...

bro jual brg trademark ke?

Mula2 kena remove ok, 2nd time cuti 7 hr, 3rd time cuti 30hr, kena lg suspend terus.. so kalo da sampai 30hr tu, simpan 6 bulan utk clear policy ebay yg low tu.. brg trademark still kena remove ngan ebay walaupun acc ebay tu dah 7-8 taun punyer..

nak tanya duit yang tengah pending dalam paypal leh ambil x akan datang

Boleh..xde masalah

susah jgk yea nk berniaga di ebay neyh.

xde la susah sgt..tp nak dpt benda besor, bukan senang.. ebay bukan skim cepat kaya, tp skim pasti kaya kalo rajin dan sanggup tahan cabaran dia..
 
Top