Teknologi LINE LEMBAB NAK MAMPOS

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
Asal eh line aku ni makin lembab je semenjak dua menjak ni, dulu pun takde la power sgt tapi skrg kalau keluar rumah E terus dkt signal bar. Bila keluar dah la kena pakai Mysejahtera jadi perlukan tenet. Duduk rumah kena pakai tenet gak bila kerja, kalau continue mcm ni mmg koyak la mental +Berkerut++Aghh+ dah lama pakai hotlink, malas pulak nk tukar. Telco dkt Msia ni semua takleh harap
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
178
Points
18
Asal eh line aku ni makin lembab je semenjak dua menjak ni, dulu pun takde la power sgt tapi skrg kalau keluar rumah E terus dkt signal bar. Bila keluar dah la kena pakai Mysejahtera jadi perlukan tenet. Duduk rumah kena pakai tenet gak bila kerja, kalau continue mcm ni mmg koyak la mental +Berkerut++Aghh+ dah lama pakai hotlink, malas pulak nk tukar. Telco dkt Msia ni semua takleh harap
uishh dah berapa lama jadi mcm tu? sbb kalau kat i memang frustrated gila laa stiap keluar pulak tu. nanti nak upload ootd pun payahh, kena tunggu balik rumahh
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
16
Points
1
Asal eh line aku ni makin lembab je semenjak dua menjak ni, dulu pun takde la power sgt tapi skrg kalau keluar rumah E terus dkt signal bar. Bila keluar dah la kena pakai Mysejahtera jadi perlukan tenet. Duduk rumah kena pakai tenet gak bila kerja, kalau continue mcm ni mmg koyak la mental +Berkerut++Aghh+ dah lama pakai hotlink, malas pulak nk tukar. Telco dkt Msia ni semua takleh harap
Rasanya kalau dah sampai teruk mcm tu mmg better tukar la telco tu. Takpun kena ada second number kan sebab just in case la, sbb skrg ni ada perubahan juga kira
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
28
Points
1
Rasanya kalau dah sampai teruk mcm tu mmg better tukar la telco tu. Takpun kena ada second number kan sebab just in case la, sbb skrg ni ada perubahan juga kira
haah terfikir benda sama jugak. skrg ni kena ada 2 number la nak kasi line tu padu sikit. takpun dah alang2 tu upgrade terus guna 4g je la kaann. dah ada peluang guna 4g ni
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
178
Points
18
haah terfikir benda sama jugak. skrg ni kena ada 2 number la nak kasi line tu padu sikit. takpun dah alang2 tu upgrade terus guna 4g je la kaann. dah ada peluang guna 4g ni
eh dah boleh upgrade?? nape i tak tau hahahha. macam mana eh nak upgrade sbb ni baru dengar. ada juga kawan bgitau haritu tapi mcm tak percaya sngt sbb ingatkan dia main2
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
28
Points
1
eh dah boleh upgrade?? nape i tak tau hahahha. macam mana eh nak upgrade sbb ni baru dengar. ada juga kawan bgitau haritu tapi mcm tak percaya sngt sbb ingatkan dia main2
yee mmg dah boleh. x silap aku dah berapa 3 ke 2 bulan lps diorg dah start promote kot. lps dapat tahu tu aku mmg terus upgrade. mmg x rugi la penantian nak dpt 4g tu. internet laju gilerrr
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
16
Points
1
yee mmg dah boleh. x silap aku dah berapa 3 ke 2 bulan lps diorg dah start promote kot. lps dapat tahu tu aku mmg terus upgrade. mmg x rugi la penantian nak dpt 4g tu. internet laju gilerrr
sy ada dgr jugak upgrade2 ni. and ada jugak la tanya kawan kann tpi mostly mmg taktau. mcm mana eh nak upgrade kita punya telco ni? sy pun ada guna under celcom jugak ni
 

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
skrg ni mmg smua tmpt line tgh teruk . sbb congested katanya ... xleh nk wat ape la
 

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
8
Points
1
Age
31
sy ada dgr jugak upgrade2 ni. and ada jugak la tanya kawan kann tpi mostly mmg taktau. mcm mana eh nak upgrade kita punya telco ni? sy pun ada guna under celcom jugak ni
cane nk tahu sim yg 4g pnya , bukan semua 4g ke
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
16
Points
1
cane nk tahu sim yg 4g pnya , bukan semua 4g ke
kena tanya celcom pnya cust service, diorang boleh check sama ada u pakai 3G ke 4G pnya sim..sbb aku baru tanya ni, mmg aku masih pakai 3G pnya +Haha+ patutla slow gile, mana la perasan kan benda2 mcm ni. tgk2 govt mmg tgh hapuskan 3G secara berperingkat tahun ni, lehhh. ini lah sebabnye penting kena alert dgn news isu semasa . leh tukar je terus free je, aku pakai celcom jadi tukar dgn celcom jendela tu. ada video ni dia explain psl pertukaran network 3g ke 4g tahun ni
 
Top