Letak Kod Adsense Pada Channel YouTube

Joined
Jan 26, 2010
Messages
385
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Assalamualaikum semua. Ada sesiapa boleh bantu dan langkah apa seterusnya boleh sy lakukan utk dapat fully approved dari goolge adsense. Non Hosted acc.

Step 1 dah berjaya, cuma bila sy login, ada message dr adsense utk suruh sy letakkan code adsense pada youtube channel.
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#2
kalau nak kasi iklan keluar dekat channel youtube kt, tak perlu upgarde ke full akaun.
denga hosted akaun dah boleh letak iklan.

"letak" means bukan copy paste code iklan dari akaun adsense tu ke channel kt mcm
wat kat blog.

kita cuma perlu pergi ke setting youtube channel dan klik pada monetization ..
enable kan bahagian tu..kemudian under setting iklan tu pula
pergi ke bahagian how to be paid(;ebih kurg cm tu)
dan log in akaun adsense untuk linkkan antara akaun adsense
dan youtube channel.

sebenarnya WC dah sediakan banyak koleksi artikel tentang
adsense start dari buat akaun, cara buat duit melalui youtube. blog,
pemasaran dan lain2. Boleh rujuk di link ini :

WangCyber.com | Media + Komuniti Usahawan Online Malaysia

Atau lepas ni saya planning untuk buat artikel santai2 untuk share tips
buat duit online untuk semua..sekadar mahu refresh ilmu dan berbahagi kepada
yang lain.

g luck ;)
 

MDHAFiZ

freshman
Joined
Jan 26, 2010
Messages
385
Likes
0
Points
16
Offline
#4
kalau nak kasi iklan keluar dekat channel youtube kt, tak perlu upgarde ke full akaun.
denga hosted akaun dah boleh letak iklan.

"letak" means bukan copy paste code iklan dari akaun adsense tu ke channel kt mcm
wat kat blog.

kita cuma perlu pergi ke setting youtube channel dan klik pada monetization ..
enable kan bahagian tu..kemudian under setting iklan tu pula
pergi ke bahagian how to be paid(;ebih kurg cm tu)
dan log in akaun adsense untuk linkkan antara akaun adsense
dan youtube channel.

sebenarnya WC dah sediakan banyak koleksi artikel tentang
adsense start dari buat akaun, cara buat duit melalui youtube. blog,
pemasaran dan lain2. Boleh rujuk di link ini :

WangCyber.com | Media + Komuniti Usahawan Online Malaysia

Atau lepas ni saya planning untuk buat artikel santai2 untuk share tips
buat duit online untuk semua..sekadar mahu refresh ilmu dan berbahagi kepada
yang lain.

g luck ;)
taknak letak kat yooutube, dah memang ada iklan kt situ. nak letak kt website
 

MDHAFiZ

freshman
Joined
Jan 26, 2010
Messages
385
Likes
0
Points
16
Offline
#5
kalau nak kasi iklan keluar dekat channel youtube kt, tak perlu upgarde ke full akaun.
denga hosted akaun dah boleh letak iklan.

"letak" means bukan copy paste code iklan dari akaun adsense tu ke channel kt mcm
wat kat blog.

kita cuma perlu pergi ke setting youtube channel dan klik pada monetization ..
enable kan bahagian tu..kemudian under setting iklan tu pula
pergi ke bahagian how to be paid(;ebih kurg cm tu)
dan log in akaun adsense untuk linkkan antara akaun adsense
dan youtube channel.

sebenarnya WC dah sediakan banyak koleksi artikel tentang
adsense start dari buat akaun, cara buat duit melalui youtube. blog,
pemasaran dan lain2. Boleh rujuk di link ini :

WangCyber.com | Media + Komuniti Usahawan Online Malaysia

Atau lepas ni saya planning untuk buat artikel santai2 untuk share tips
buat duit online untuk semua..sekadar mahu refresh ilmu dan berbahagi kepada
yang lain.

g luck ;)
taknak letak kat yooutube, dah memang ada iklan kt situ. nak letak kt website
 

MDHAFiZ

freshman
Joined
Jan 26, 2010
Messages
385
Likes
0
Points
16
Offline
#7
kalau letak kat website dnegan domain selain dari youtube dan blogspot kene upgrade
akaun tu..
ye tahu, tapi sekarang tgh guna trik utk dptkan non hosted acc. Yg acc seperti ss di atas adalah non hosted under review, tp dia suh buh code kt youtube
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#8
ye tahu, tapi sekarang tgh guna trik utk dptkan non hosted acc. Yg acc seperti ss di atas adalah non hosted under review, tp dia suh buh code kt youtube
kiranya bro dah link kan ke akaun adsense dgn yt?

sebab yg biasa org boleh dpt full akaun adsense
hanya perlu guna web dot com sendiri, unik artikel,
send dekat akaun adsense, dan tggu untuk pelepasan.

yang suruh letak dekat yt sekali tu tak pernah .
sebab dekat yt kalau nak iklan ada cuma enable aje bhgn monetize.

itu shj.
 
Top