Lebihkan ibu bapa dulu lah!

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
Sebenarnya, generasi muda sekarang banyak tidak menghormati ibu bapa mereka memang malu dengan tindakan mereka tu.
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
Kasih sayang daripada ibu bapa tu merupakan benda yang paling penting dengan kami perlu menghargai kerana mereka akan menjadi tua semasa masa makin lama.
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
41
Points
8
Video ni memang bermakna dah haruslah disebarkan kepada seluruh masyarakat sekarang dengan jangan hanya sibuk bekerja dan lupakan ibu bapa.
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
41
Points
8
Walaupun sekarang punya generasi muda menerima pendidikan yang banyak tapi macam lebih tidak menyayangi ibu bapa mereka.
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
aah betul tak main dah call sekarang semua video call dengan nenek atuk
Sbb atuk nenek biasa duduk je kat kampung dan anak mereka pon jarang balik ke rumah...jadi video call ialah langkah paling mudah utk mereka berjumpa
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Video ni memang bermakna dah haruslah disebarkan kepada seluruh masyarakat sekarang dengan jangan hanya sibuk bekerja dan lupakan ibu bapa.
Betul tu, kita kenalah luangkan sikit masa utk keluarga kita...janganlah asyik sibuk kerja je...balik lah ke rumah utk menemani mereka
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Sebenarnya, generasi muda sekarang banyak tidak menghormati ibu bapa mereka memang malu dengan tindakan mereka tu.
Iklan raya TM thn ni memang best, blh bagi kesedaran kpd masyarakat pentingnya ahli keluarga kita...cubalah luangkan lebih masa utk mereka, jangan menyesal apbl mereka dh xde
 

ahkeok

junior
Joined
Oct 4, 2011
Messages
65
Points
8
Harap dekat sekolah guru-guru boleh lebih mementingkan pendidikan moral atas pelajar mereka supaya mereka akan tahu menghormati ibu bapa mereka.
 

ahkeok

junior
Joined
Oct 4, 2011
Messages
65
Points
8
Iklan perayaan yang TM paparkan tahun ni memang sentuh hati dengan cerita cucu hidup gembira dengan atuk nenek mereka harap cerita ni boleh dirujuk oleh masyarakat untuk mengubah sikap tu.
 

pikochew

freshman
Joined
Apr 16, 2011
Messages
20
Points
1
Iklan raya TM thn ni memang best, blh bagi kesedaran kpd masyarakat pentingnya ahli keluarga kita...cubalah luangkan lebih masa utk mereka, jangan menyesal apbl mereka dh xde
setiap tahun aku tgok iklan raya TM, sumpah tak mcm video yg raya yg lain. yg penting ada banyak values kita boleh ambil
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
9
Points
1
Iklan perayaan yang TM paparkan tahun ni memang sentuh hati dengan cerita cucu hidup gembira dengan atuk nenek mereka harap cerita ni boleh dirujuk oleh masyarakat untuk mengubah sikap tu.
cucu sekarang main game main phone je mana kesah pasal nenek atuk dah
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
9
Points
1
Harap dekat sekolah guru-guru boleh lebih mementingkan pendidikan moral atas pelajar mereka supaya mereka akan tahu menghormati ibu bapa mereka.
budak sekarang dengan cikgu pun tak takut dah. dorang buat macam member
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
29
dulu mmg dah nak mengajar, tapi x ade masa, skrg tgk video ni dah ade motivation nak mengajar
sibuk bukan alasan utk berkomunikasi dgn nenek, harap u sudah mengajar nenek u main smartphone
 

copy paste

freshman
Joined
Jul 1, 2020
Messages
7
Points
1
Age
24
harap kalau dah ubah nasib keluarga jgn la jd bangsar bubble cara sebutan bangsa bebal
 
Top