Lebihkan ibu bapa dulu lah!

Joined
Aug 22, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#61
Sebenarnya, generasi muda sekarang banyak tidak menghormati ibu bapa mereka memang malu dengan tindakan mereka tu.
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#62
Kasih sayang daripada ibu bapa tu merupakan benda yang paling penting dengan kami perlu menghargai kerana mereka akan menjadi tua semasa masa makin lama.
 
Joined
May 23, 2013
Messages
36
Likes
1
Points
8
Offline
#63
Video ni memang bermakna dah haruslah disebarkan kepada seluruh masyarakat sekarang dengan jangan hanya sibuk bekerja dan lupakan ibu bapa.
 
Joined
May 23, 2013
Messages
36
Likes
1
Points
8
Offline
#64
Walaupun sekarang punya generasi muda menerima pendidikan yang banyak tapi macam lebih tidak menyayangi ibu bapa mereka.
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
48
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#65
aah betul tak main dah call sekarang semua video call dengan nenek atuk
Sbb atuk nenek biasa duduk je kat kampung dan anak mereka pon jarang balik ke rumah...jadi video call ialah langkah paling mudah utk mereka berjumpa
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
48
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#66
Video ni memang bermakna dah haruslah disebarkan kepada seluruh masyarakat sekarang dengan jangan hanya sibuk bekerja dan lupakan ibu bapa.
Betul tu, kita kenalah luangkan sikit masa utk keluarga kita...janganlah asyik sibuk kerja je...balik lah ke rumah utk menemani mereka
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
48
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#67
Sebenarnya, generasi muda sekarang banyak tidak menghormati ibu bapa mereka memang malu dengan tindakan mereka tu.
Iklan raya TM thn ni memang best, blh bagi kesedaran kpd masyarakat pentingnya ahli keluarga kita...cubalah luangkan lebih masa utk mereka, jangan menyesal apbl mereka dh xde
 
Joined
Oct 4, 2011
Messages
65
Likes
2
Points
8
Offline
#68
Harap dekat sekolah guru-guru boleh lebih mementingkan pendidikan moral atas pelajar mereka supaya mereka akan tahu menghormati ibu bapa mereka.
 
Joined
Oct 4, 2011
Messages
65
Likes
2
Points
8
Offline
#69
Iklan perayaan yang TM paparkan tahun ni memang sentuh hati dengan cerita cucu hidup gembira dengan atuk nenek mereka harap cerita ni boleh dirujuk oleh masyarakat untuk mengubah sikap tu.
 
Joined
Apr 16, 2011
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#70
Iklan raya TM thn ni memang best, blh bagi kesedaran kpd masyarakat pentingnya ahli keluarga kita...cubalah luangkan lebih masa utk mereka, jangan menyesal apbl mereka dh xde
setiap tahun aku tgok iklan raya TM, sumpah tak mcm video yg raya yg lain. yg penting ada banyak values kita boleh ambil
 
Joined
Oct 8, 2011
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#72
Iklan perayaan yang TM paparkan tahun ni memang sentuh hati dengan cerita cucu hidup gembira dengan atuk nenek mereka harap cerita ni boleh dirujuk oleh masyarakat untuk mengubah sikap tu.
cucu sekarang main game main phone je mana kesah pasal nenek atuk dah
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
45
Likes
1
Points
8
Age
29
Offline
#74
dulu mmg dah nak mengajar, tapi x ade masa, skrg tgk video ni dah ade motivation nak mengajar
sibuk bukan alasan utk berkomunikasi dgn nenek, harap u sudah mengajar nenek u main smartphone
 
Top