Lebihkan ibu bapa dulu lah!

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
27
Points
3
Betulx3, giler cool atuk ni, bljr pakai phone yg x biasa pakai demi anak cucunya +Terbaik+
Hahahaha.. jgn korg x taw atuk nenek kita lg cnggih oi.. depa pakai phone mahal dr kite. mmg realiti pun zmn skrg ni.. iklan paling up to date kena dgn peredaran masa.. bravo!
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
sonoknye kau dik masih dpt berbakti pd ibubapa. Hargai mereka selagi mereka ada. Awatlah TM buat iklan potong bawang ni.. :(
Betul. Balik la rumah bile free, meluangkan masa teman mereka, x balik pon sentiasa menghubungi mereka, kan skrg ni teknologi dh canggih?
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Hahahaha.. jgn korg x taw atuk nenek kita lg cnggih oi.. depa pakai phone mahal dr kite. mmg realiti pun zmn skrg ni.. iklan paling up to date kena dgn peredaran masa.. bravo!
Hahaha, atuk nenek zaman skrg ni pon pandai main game la, FB la, online shopping la, video la semua ni...jadi dpt disimpulkan teknologi mmg dpt eratkan hbg antara satu sama lain
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
Betul. Balik la rumah bile free, meluangkan masa teman mereka, x balik pon sentiasa menghubungi mereka, kan skrg ni teknologi dh canggih?
Ya, dlm era teknologi yg canggih ni, teknologi amat penting dlm kehidupan kita, jgn sesekali ingat atuk nenek x tau pakai phone tau? bile beli utk mereka, mereka pasti akan bljr bersungguh2 utk gunakannya
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
Hahaha, atuk nenek zaman skrg ni pon pandai main game la, FB la, online shopping la, video la semua ni...jadi dpt disimpulkan teknologi mmg dpt eratkan hbg antara satu sama lain
Mcm atuk dlm iklan raya TM thn ni, atuk walaupon x mahir guna phone, tp rela mengorbankan masanya utk bljr menggunakannya
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
Hahahaha.. jgn korg x taw atuk nenek kita lg cnggih oi.. depa pakai phone mahal dr kite. mmg realiti pun zmn skrg ni.. iklan paling up to date kena dgn peredaran masa.. bravo!
Atuk nenek mmg perlukan lebih masa utk menggunakan phone, sbg anak atau cucu, kita ni blh ajar mereka utk gunakan phone, dgn tu, dpt eratkan lg hbg silaturahim
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
57
Points
8
Selepas berkerja dapatkan wang ni jika tidak ada keluarga untuk berkongsi bersama-sama kejayaan ni kehidupan ni dah hilang maknanya.
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
57
Points
8
Dalam keluarga ibu dan ayah tu yang dah lama berkerja untuk menyara kami ni la peluang untuk kami membalas budi mereka dengan bawa gembira kepada mereka seperti melancong bersama-sama.
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Dalam keluarga ibu dan ayah tu yang dah lama berkerja untuk menyara kami ni la peluang untuk kami membalas budi mereka dengan bawa gembira kepada mereka seperti melancong bersama-sama.
Bukan saje membawa mereka melancong bersama2...kalo blh balik ke rumah utk menziarahi n menemani mereka apbl kita rase free...jangan menyesal bila nak teman mereka tp mereka dah x de
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Ya, dlm era teknologi yg canggih ni, teknologi amat penting dlm kehidupan kita, jgn sesekali ingat atuk nenek x tau pakai phone tau? bile beli utk mereka, mereka pasti akan bljr bersungguh2 utk gunakannya
Skrg bukan saje atuk nenek pandai main phone, kanak2 pon pandai main...banyak atuk nenek yg sering video call utk berborak dgn cucu mereka
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
57
Points
8
Iklan ini memang bagus dan mempunyai makna yang positif kepada kami dengan ingat balas budi kepada ibu dan ayah.
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
57
Points
8
Oleh itu, sekarang punya ayah dan ibu pun perlu tahu dengan bagaimana gunakan telefon pintar tu supaya boleh berborak dengan anak mereka yang di luar negeri atau negara.
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
betulll at least if tak balik raya boleh video call ke skype ke dengan mak ayah
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
betulll at least if tak balik raya boleh video call ke skype ke dengan mak ayah
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
betulll at least if tak balik raya boleh video call ke skype ke dengan mak ayah
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
Hahahaha.. jgn korg x taw atuk nenek kita lg cnggih oi.. depa pakai phone mahal dr kite. mmg realiti pun zmn skrg ni.. iklan paling up to date kena dgn peredaran masa.. bravo!
haah yang lain dok buat iklan sedih je tpi tm lain dari yg lain
 

qwertyuiop

freshman
Joined
May 13, 2019
Messages
56
Points
6
Age
39
Skrg bukan saje atuk nenek pandai main phone, kanak2 pon pandai main...banyak atuk nenek yg sering video call utk berborak dgn cucu mereka
aah betul tak main dah call sekarang semua video call dengan nenek atuk
 
Top