layakkah saya memohon sebarang pinjaman?

Joined
Oct 7, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#1
salam,
maafkan saye kalau salah tempat tapi saye teringinla nak tau..
golongan macam saye ni susah sangat nak buat loan kenape ye?

1-saye pekerja swasta yang tidak ade potongan socso/EPF.
2-saye tidak mempunyai payslip.
3-gaji cash so takdela bank statment.

gaji saye tak banyak..tapi tujuan saye nak buat loan pun untuk memperbaiki hidup..tapi banyak pulak anasir2 jahat yang mempermainkan golongan seperti saye dengan menawarkan loan yang kononnye conform dapat lepas tu kenakan upfront yang tinggi..lagi sadis..lesap tah kemane lepas dapat duit..hmm..ade sesiape disini yang boleh beri petunjuk dan pendapat tentang ape yang saye alami sekarang?
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
26
Likes
2
Points
3
Offline
#4
i juga mengalami situasi cam ang. tapi i ada gaji dgn EPF, yg masalahnye bank tak membalas i sebarang ttg pinjaman langsung. Dah tunggu selama 1 bulan. Geram dah i. I pi tanya kat bank tapi mereka ckp kena tunggu lagi. Tak tau tunggu ape tu. Hanya pinjaman kerumahan je, kena tunggu sampai bila ni. bagi pendapat korang, camne kalo i gadai janji rumah saya skrng dan dapatkan pinjaman ? Atau korang ada ape ape pendapat lain tak?
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#5
i rasa lebih baik brley memohon pinjaman kerumahan drp bank yg lain. Erm, i blh rekomen beberapa bank yg bagus, seperti Citibank, minggu lalu i cuba sistem mereka yg baru, Online Indicative Approval tool , rasa cepat sebab orang Citibank panggil u lepas u hantarkan semua maklumat online. i lebih suka sistem camni, x pyh pi bank giyu byk kali la..
kalo u suka, i bagi u link

citibank.com.my/english/docs/forms/loans/online-indicative-approval-calculator.htm?eOfferCode=MYHLLNOIA
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
26
Likes
2
Points
3
Offline
#6
nasib baik u bagi tau i ttg Online Application Citibank ni. Bagusnya sebab lepas i hantar form saya, citibank terus call saya. Cepatnyer servis mereka. seblom ni i langsung tak tau kecepatan servis Citibank. Nampaknya i akan meminjam wang drp Citibank kelak ni!
 
Joined
Nov 4, 2009
Messages
231
Likes
0
Points
0
Offline
#8
saya salah sorang drpd agen loan.. mmg klo dgn situasi boss ni agak sukar.. antara sebab xdpt loan :

1) xda payslip
2) xda epf/socso

tambahan plak skrg ni bank mmg ketat syrtnya nk bt loan.. insyaallah klo saya dpt cara, saya akan bantu boss sedaya upaya..
 
Joined
May 14, 2015
Messages
15
Likes
0
Points
0
Offline
#9
Susah la x de pay slip, kalau ade kommitment macam kad kredit ke atau pinjaman kereta/ rumah, i boleh tuan/puan mohon pinjaman. Sila hubungi saya untuk infomasi yang lanjut: 0162820180
 
Joined
May 14, 2015
Messages
27
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Need personal loan ? We can help those who are
*low salary but high commitement
*rejected by bank
*document not strong enough

We can help you to apply a personal loan

Terms & Conditions
*not to who are in AKPK,CTOS, blacklist
*no commitment

No worry we are related to bank

For more information or interested contact:
0197509653
or
darrenyip96@gmail.com
 
Joined
Apr 24, 2015
Messages
5
Likes
0
Points
1
Offline
#11
Tanpa dokumen yang lengkap, adalah sukar untuk mendapat sebarang pinjaman daripada pihak bank. Tetapi, anda masih boleh memohon untuk pinjaman daripada pihak bank dengan mengemukakan surat daripda majikan yang anda bekerja. Surat itu mungkin akan membantu anda untuk mendapat pinjaman daripada pihak bank.
 

estee

freshman
Joined
Nov 13, 2015
Messages
7
Likes
2
Points
3
Offline
#12
salam,
maafkan saye kalau salah tempat tapi saye teringinla nak tau..
golongan macam saye ni susah sangat nak buat loan kenape ye?

1-saye pekerja swasta yang tidak ade potongan socso/EPF.
2-saye tidak mempunyai payslip.
3-gaji cash so takdela bank statment.

gaji saye tak banyak..tapi tujuan saye nak buat loan pun untuk memperbaiki hidup..tapi banyak pulak anasir2 jahat yang mempermainkan golongan seperti saye dengan menawarkan loan yang kononnye conform dapat lepas tu kenakan upfront yang tinggi..lagi sadis..lesap tah kemane lepas dapat duit..hmm..ade sesiape disini yang boleh beri petunjuk dan pendapat tentang ape yang saye alami sekarang?
Anda boleh cuba melayari laman web "Loanstreet". Laman web ini membuat perbandingan antara bank bank berlainan dan akan menyemak jika anda berlayak untuk meminjam dari bank-bank tertentu. Laman web ini akan menolong anda memilih pinjaman peribadi yang terbaik untuk anda.
 
Joined
Feb 8, 2008
Messages
91
Likes
1
Points
8
Age
42
Offline
#14
Ni mudah aja. Pegi SSM, register sole proprietor. Buat current account bank. Dapat gaji cash tu, masukkan ke dlm akaun biz as biz income. Kelebihannya, apa2 perbelanjaan, rekod as business expenses. Ejas2 juga la projected profit. Cukup setahun, jangan lupa submit ke income tax. Bila rekod semua complete and teratur, memang takde masalah nak buat loan.
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#15
Ni mudah aja. Pegi SSM, register sole proprietor. Buat current account bank. Dapat gaji cash tu, masukkan ke dlm akaun biz as biz income. Kelebihannya, apa2 perbelanjaan, rekod as business expenses. Ejas2 juga la projected profit. Cukup setahun, jangan lupa submit ke income tax. Bila rekod semua complete and teratur, memang takde masalah nak buat loan.
Bagus tip nie..+Terbaik+
 
Joined
Jun 2, 2009
Messages
7
Likes
2
Points
3
Offline
#16
Ada yang dapat bagi pinjaman ni.. tapi nk tanya dlu la nak buat apa loan ni? nak biz ke? Kalau nak biz tak payah buat loan la.. start kecik2 dlu..
 
Top