LATEST!! Teknik Internet Marketing Simple Dari JaMaL..

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
ni ada sharing lagi dari saya

Case study mengumpul list dalam niche pelaburan..Satu niche HOT yang mampu memberikan pulangan besar. (Saya tahu le, sebab sejak 2009, saya dah memungut hasil besar dari pemasaran internet dalam niche pelaburan sahaja)

Jom kita lihat sedikit perkongsian saya ini..

NICHE – Pelaburan
Targetted Niche – Pelaburan Silver

Objektif -
1. Kumpul list niche pelaburan
2. Bina niche blog, income pasif blogging
3. Promosi affiliate niche Emas & Silver

jom saksikan perkongsian secara terus dari saya di bawah.

[video=vimeo;27517994]http://vimeo.com/27517994[/video]
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
case study RM8k++ dengan affiliate, boleh ikuti artikel di bawah


Salam hormat sahabat semua..

Dalam post kali ini, saya ingin membincangkan kepada anda beberapa teknik pemasaran internet yang saya gunakan dalam mempromosikan satu produk affiliate yang paling hot sekarang ini, iaitu ebook Rujukan Peperiksaan Pegawai tadbir Diplomatik (PTD) yang dihasilkan oleh saudara Muaz Hadi.



Sedikit penerangan berkenaan ebook ini.


Ebook ini adalah keluaran ke-3 dari Muaz Hadi yang mana ebook ini adalah satu produk informasi yang memberikan tips, berikan [email protected], panduan buat mereka yang menghadiri peperiksaan PTD pada 16 Julai 2011 (Sabtu ni).


Ebook beliau memang dapat sambutan tinggi di atas beberapa poin utama iaitu:
# Keberkesanannya dalam membantu pembaca
# Kredibiliti oleh Muaz sebagai owner blog TipsPtd.
# Faktor Desperate Buyers yang mana mereka yang terlibat memang ramai, melebihi 10k calon dan masa yang mereka miliki adalah singkat untuk membuat persiapan untuk exam ini.
# Ramai JV/affiliater yang mempromosikan ebook ini kerana ianya memang CONVERT berdasarkan pengalaman-pengalaman yang lepas..

Ya, itulah sedikit info berkenaan ebook ini. Di bawah, saya berikan info tambahan berkenaan jualan ebook ini:
# Ebook versi 1 – April 2010 – total sales RM120k dalam masa 19 hari
# Ebook keluaran 2 – Nov 2010 – total sales RM70k++
# Ebook keluaran 3 – Julai 2011 (sekarang) – so far, dah lebih RM80k dalam masa 5 hari dilancarkan! Ditutup jualan pada 14 Julai 2011..

Memang hot ebook ini, di mana ramai yang boleh “buat duit” dengan affiliate. Saya sendiri ada menyertai affiliate produk ini, dan hasilnya memang memberangsangkan.
Komisen affiliate saya perolehi adalah..
RM5k dalam masa 5 hari !


Ya, itulah yang saya perolehi. Dan kini, saya menduduki carta ke -3 dalam cabaran top affiliate..Untuk makluman anda, dalam affiliate exam PTD ini, saya telah mendaftarkan 4 id affiliate yang berbeza-beza bertujuan untuk menguji teknik pemasaran yang berbeza-beza iaitu..



Id – Kerajaan – untuk list kerjaya di akaunt getreponse yang lama.
Id – 30EM – untuk list kerjaya di akaun norabots..
Id – blogkerja – pemasaran di blog
Id – Fbads – pemasaran menggunakan FB ads



Ikuti selanjutnya di sini
http://www.blogjamal.com/marketing/case-study-rm5k-dalam-masa-5-hari-dengan-affiliate/
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Terima kasih Tuan Jamal atas perkongsian ;)
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
Saya nak share satu case study...

Case study mengumpul list dalam niche pelaburan..Satu niche HOT yang mampu memberikan pulangan besar. (Saya tahu le, sebab sejak 2009, saya dah memungut hasil besar dari pemasaran internet dalam niche pelaburan sahaja)

Jom kita lihat sedikit perkongsian saya ini..

NICHE – Pelaburan
Targetted Niche – Pelaburan Silver

Objektif -
1. Kumpul list niche pelaburan
2. Bina niche blog, income pasif blogging
3. Promosi affiliate niche Emas & Silver

jom saksikan perkongsian secara terus dari saya di bawah.

[video=vimeo;27517994]http://vimeo.com/27517994[/video]
 

onemalaysiafx

freshman
Joined
Nov 8, 2011
Messages
0
Points
0
menarik jugak tu...sekadar berkongsi alternatif lain...cuba layari 1malaysiafx, 5% PERMONTH TO 60% PERYEAR PROFIT! + EXTRA INCOME, maklumat lanjut dan untuk lihat live performance klik nik onemalaysiafx
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
Salam hormat semua.

Kini saya kembali, dengan perkongsian terbaru yang bakal memberikan manfaat buat anda, iaitu berkenaan topik..

PENGIKLANAN [email protected] ADS

Anda yang membaca ini pasti tahu kan apa itu iklan di facebook? Ya, iklan bergambar yang dipaparkan di sisi kanan akaun facebook anda. Apabila anda melayari FACEBOOK, pasti anda sering menjumpai iklan ini bukan?



Kini, semakin ramai yang menggunakan iklan facebook untuk pelbagai tujuan. Contohnya, ada yang gunakan iklan facebook untuk:
- Mempromosikan produk mereka di internet
- Mengumpul fans/peminat bagi fanpage mereka
- Memperkenalkan servis mereka/kedai konvensional mereka pada masyarakat tempatan dan juga luar
- Mengumpulkan subsriber/mailing list
- Mengumpul follower blog
- Menarik trafik ke laman web mereka
Itulah, antara sebab-sebab utama kenapa ramai orang gunakan iklan facebook atau sebutan mudahnya – FB Ads! Terdapat banyak kelebihan dengan menggunakan iklan facebook ini. Antaranya:

- Ianya murah, menjimatkan. Ya iklan Facebook memang sangat murah jika dibandingkan dengan medium pemasaran berbayar lain seperti google adwords, iklan banner atau iklan teks di web trafik tinggi. Dengan kos serendah USD 3, anda mampu menarik sehingga 500- 1000 trafik ke iklan anda.

- ianya mudah dilakukan. Ianya memang mudah dilakukan. Isi tempat kosong saja, siap! Tak perlu kemahiran teknikal pun. Budak darjah 4 Anggur pun boleh melakukannya.

- Ianya boleh dilakukan dengan PANTAS. Ya, anda boleh iklankan promosi anda sepantas 5 minit! Siapkan iklan 1 minit, tunggu APPROVAL (kelulusan) dari Facebook beberapa minit berukutnya. Cepat iklan dipaparkan, lebih cepat hasil yang anda perolehi.

- Ianya mesra pengguna. Ini paling best. I LOVE FB ADS!

- Boleh beriklan kepada beraratus ribu atau berjuta-juta pengguna facebook. Promosi anda dilihat oleh prospek yang sangat ramai, memang mengujakan. Dan ianya berlaku dalam masa yang singkat!

- TARGETTED! Iklan boleh disasarkan kepada prospek yang lebih TARGETTED (tertumpu). Anda boleh iklankan promosi anda kepada prospek mengikut negara, bahasa, jantina, umur, lokasi, minat dan hobi, kerjaya, dan lain-lain lagi. Lebih targetted, lebih tinggi hasilnya…

- Ianya boleh dijalankan secara TOUCH & GO. Anda pasang iklan anda sekali sahaja, dan ianya akan berjalan tanpa henti secara automatik..memang best.

- Viral! Siapa yang tak mahu iklan mereka tersebar di internet seperti virus. Promosi kat seorang je, tapi yang dapatnya 10 orang. Lebih viral, lebih untung!

Itulah kelebihan-kelebihan menggunakan iklan facebook @ FB ADS ini. Saya yakin anda sudah sedar akan kehebatan FB ADS ini. Dan anda pasti sudah tidak sabar lagi nak ketahui perkongsian saya berkenaan ilmu pemasaran FB ADS ini.

Untuk perkongsian kali ini, saya telah sediakan 5 video berturutan dengan durasi lebih kurang 20 minit setiap satu untuk anda. Anda boleh menontonnya satu demi satu di bawah.

[video=youtube;Q4Ug30qzo48]http://www.youtube.com/watch?v=Q4Ug30qzo48&feature=player_embedded[/video]


Itu baru satu video, ada 4 lagi video yang saya share PERCUMA di blog saya. KLIK SINI
 

Fahiraf

freshman
Joined
Jan 27, 2013
Messages
14
Points
0
thanks a lot bro jamal..copy dulu..jap lagi proses membaca pulak
 
Top