Lagi Kejayaan Di Microworkers!!

Syedz

Senior
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,444
Points
38
Age
34

Attachments

Last edited:

bluedianthus

Senior
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,703
Points
38
Lama saya tak berkongsi earnings Microworkers saya sebagai motivasi bersama.
Saya bagi screenshot untuk history je kat sini, jimat masa, hehe..
Rekod earning terbaik adalah pada bulan September, saya pun tak sangka..
Kebelakangan ni jarang buat job kat Microworkers sebab komitmen lain, tapi kalau
sebulan nak lepas $20-$30 bulan tu bolehlah, tapi bulan ni rasanya akan slow sikit, earning
terbaru pun baru $3++...huhu.. Dah lepas jugak target 1K dengan Microworkers ni, syukur walaupun tak sehebat earning otai2 kat WC ni.. Apapun, semoga korang semua masyuk dalam dunia cari duit online ni.. What you give, you get back. :)
p/s: Ada banyak perubahan pada GUI Microworkers ni. Ada HM Jobs lagi. Kaedah Pembayaran juga berubah-ubah. Pembayaran melalui Paypal sudah diberhentikan. Pilihan yang ada cuma Alertpay ataupun Moneybookers a.k.a Skrill sahaja. Tapi yang pasti, Microworkers masih membayar sehingga post ini ditulis. :)
 
Last edited:

Syedz

Senior
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,444
Points
38
Age
34
huhu,
earning sis bluedianthus dah kalahkan earning saya :( isk3

owh, lupa nak tanya, biasa cash out guna alertpay,
dwet alertpay tu digunakan untuk apa erk?
memandangkan skarang ni Alertpay dah stop withdraw ke bank2 di Malaysia,
so, sis bwat pe dgn dwet Alertpay tu?
saya dah buntu dah, ingat leh gak guna nak beli barang kat Ebay..tapi xleh..
 
Last edited:

bluedianthus

Senior
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,703
Points
38
huhu,
earning sis bluedianthus dah kalahkan earning saya :( isk3

owh, lupa nak tanya, biasa cash out guna alertpay,
dwet alertpay tu digunakan untuk apa erk?
memandangkan skarang ni Alertpay dah stop withdraw ke bank2 di Malaysia,
so, sis bwat pe dgn dwet Alertpay tu?
saya dah buntu dah, ingat leh gak guna nak beli barang kat Ebay..tapi xleh..
Ye ke, takpe..rezeki masing-masing kan.
Oh, kadang-kadang duit Alertpay tu terperap je dalam akaun.
Kadang-kadang jual kat orang. Boleh juga gunakan Moneybookers untuk cairkan
duit ke akaun Maybank. Caj lebih kurang RM17++ jugaklah.
 

Syedz

Senior
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,444
Points
38
Age
34
Ye ke, takpe..rezeki masing-masing kan.
Oh, kadang-kadang duit Alertpay tu terperap je dalam akaun.
Kadang-kadang jual kat orang. Boleh juga gunakan Moneybookers untuk cairkan
duit ke akaun Maybank. Caj lebih kurang RM17++ jugaklah.
pergh, mahalnya fee sampai RM17, alertpay fee dia RM15..
kalo paypal murah je, skali tukar fee dia RM3 je..
kenapa la mW dah tak guna PayPal..
 

bluedianthus

Senior
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,703
Points
38
pergh, mahalnya fee sampai RM17, alertpay fee dia RM15..
kalo paypal murah je, skali tukar fee dia RM3 je..
kenapa la mW dah tak guna PayPal..
A'ah..tapi mungkin lebih baik berbanding dengan Alertpay yang hanya boleh buat transaksi bank wire untuk pindahkan duit ke local account. Dengar khabar, banyak employer yang issue dispute untuk pembayaran jobs yang dibuat. Lagipun, fees Paypal untuk pembayaran kepada workers dari pihak Microworkers mereka sendiri yang tanggung.
 
Last edited:

haly

freshman
Joined
Sep 10, 2012
Messages
20
Points
0
Salam. saya pun berminat join. Minta tunjuk ajar.
 

idamanprice

freshman
Joined
Mar 1, 2011
Messages
64
Points
0
Salam. saya pun berminat join. Minta tunjuk ajar.
Pergi ke link ini http://microworkers.com/ cam biasa daftar dulu. lepas confirmation selesai boleh mula buat job. klik pada tab job akan terpapar job yg kita boleh ambik berdasarkan negara kita..After selesai satu job dia akan ambik masa dalam 5 - 7 hari utk process job td dari hirer job td... \m/
 

haly

freshman
Joined
Sep 10, 2012
Messages
20
Points
0
link dia tu takbleh terus clik ke? kena copy paste baru dpt?
 
Top