Kursus asas pelaburan bursa saham ( rm69 ! ) & tips saham ke emel

admiralz

Senior
Joined
Jun 20, 2006
Messages
264
Points
18
Age
46
Saya nak offer Hands On Tutorial (Bursa Trading) secara online from ZERO to HUNDREDS! ... Sesapa yang berminat sila PM! .... Saya hanya terima untuk 3 orang sahaja ....:)
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
JUAL NICE-wa 150,000 [email protected] dibeli pada 17/10/13 @ 0.065 sen MENJANA RM 662,17

JUAL Masteel 10,000 unit @ RM 1.09 sen dibeli pagi ini RM1.06 MENJANA RM 250,05

JUAL Takaso 30,000 [email protected] sen dibeli pada 3/10/13 @ 0,205 sen MENJANA RM 94.91

JUAL PANTECH 20,000 [email protected] dibeli di 17/10/13 @ 0.985 sen MENJANA RM 925,35








.
 

pesona

freshman
Joined
Jul 7, 2011
Messages
46
Points
0
Tajuk : Membina Kekayaan Berlegasi Dengan Pasaran Saham.
( Managable Risk & Profitable Reward )

Sembang-sembang Saham & Peluang Kerjaya Fulltime & Parttime

Hari : Ahad
Tarikh : 27/10/2013
Waktu : 9:00pg -12.00pg
Tempat: Tesco (medan Selera) Shah Alam bersebelahan kampus MSU.

PERCUMA


Fenomena kenali saham MEGA

Hari: Jumaat
Tarikh : 06/12/2013
Waktu : 6:00ptg - 11:30ptg
Lokasi: Grand Ballroom, Grand Season Hotel, Jalan Pahang, Kuala Lumpur (Berhadapan dengan HKL)

Fees: RM70/seorang (Include Buffet Dinner)
Tempah sekarang tempat Terhad


SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615

Topik :
(1) Kenali Saham & Trading Platform (Upgraded System)
(2) 3 sebab utama kenapa perlu melibatkan diri dalam pelaburan saham.
(3) Ketahui 3 cara mudah membuat keuntungan dalam pasaran saham.
(3) Peluang tingkatkan pulangan KWSP dengan Pelaburan Saham BSKL
(4) Pilot 104-5 : Bagamaimana menjana secara PASIF income RM117,000 dari brokerage fee dengan hanya menggunakan masa 2 jam seminggu dengan pasaran saham.

SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615

JOM Diversify Dana Persaraan ACC 1, dgn cara beli secara terus saham-saham BSKL (cth: FGV, DIGI, AXIATA,TM,TENAGA, PCHEM, SKPETRO) collect dividend jangka masa panjang & capital appreciation bagi memaksimakan WANG PERSARAAN anda bila mencapai umur 55tahun!!!!

SMS name penuh sekiranya nak hadhir H/P: 012 2489615
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
Ini ada satu Tips Saham yang belum jalan dan masih senyap...Tetapi bukan sebarang senyap kerana saya jangkakan akan ada kenaikan yang Dasyat bagi harga sahamnya...berikut adalah details ringkas saham yang saya maksudkan.

Nama Syarikat: London Biscuit
Harga Saham: 0.68sen
Trend Saham: Sideways dengan potensi BOOM
Jangkaan Kenaikan: 20%-50% dari harga sekarang 68sen 3 Nov 2013

Gambar: Saya secara peribadi sudah sampai ke Kilang London Biscuit ini di Johor .

Gambar: Contoh sebahagian keluaran produk-produk dari Kilang London Biscuit.

Kepada yang suka makan biskut pastikan anda ada saham London Biskut. Lagi banyak anda makan lagi banyaklah jangkaan Dividen yang pelabur sahamnya akan terima.Apabila ,Dividen semakin tinggi maka harga sahamnya turut sama NAIK semakin tinggi. Itulah metafora yang saya boleh ringkaskan.

Ingat,pelaburan saham bukanlah judi tetapi adalah memiliki sebuah perniagaan melalui kepentingan saham.Apabila anda beli saham,anda adalah TOKEY yang sebenar-benarnya!
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
KLK memecahkan di atas garis trend yang terdekat RM22 pada pertengahan September. Ia tidak lama lagi boleh meningkat sebanyak RM25.00.


Carta 1: hahrt mingguan KLK pada Nov 19, 2013_11.00am (Sumber: Quickcharts)

IOICorp memecahkan di atas garis mendatar pada RM5.60. Tahap rintangan seterusnya adalah barisan mendatar pada RM6.00, RM6.50 & RM7.20. Memandanngkan garis mendatar RM5.60 rintangan yang sangat kuat, trend ini mungkin akan meningkat semulam pada ketinggian 2008 @ RM7.25.


Carta 2: hahrt mingguan IOICorp setakat Nov 19, 2013_11.00am (Sumber: Quickcharts)

PPB masih belum memecahkan di atas garis trend pada RM15.00. Trend ini boleh menjadi permulaan kenaikan berterusan menguji semula ketinggian November 2010 @ RM18.70.


Carta 3: hahrt mingguan PPB pada Nov 19, 2013_11.00am (Sumber: Quickcharts)

Berdasarkan di atas, saya percaya KLK mungkin disebabkan beberapa pengambilan untung; IOICorp boleh menjadi LONG (terutamanya di pengunduran ke arah RM5.60) dan PPB adalah untuk diperhatikan.






.
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
JUAL Brem 33,000 UNIT pada @ RM 1,34 yang DIBELI 2 hari lepas pada @ RM 1,26 MENJANA RM 2,185.84

JUAL Graha 50,000 UNITS @0.285 SEN yang dibeli @ 0.28 SEN MENJANA RM 184,27

Jumlah keuntungan untuk hari ini RM 2,370.11
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
Jual SUCCESS 16,400 UNIT @ RM 1.27 yang DIBELI 30/10/13 @ RM 1.22 MENJANA RM 643,24

DIJUAL EFORCE 30,000 UNITS @0.575 yang DIBELI semalam @0.555 SEN MENJANA RM 453,12





.
 

abangtrg

freshman
Joined
Dec 24, 2013
Messages
7
Points
3
Saya dah ada akaun CDS BIMB tapi tak tau nak gna platform untuk trade saham... modal plak ciput jer.. RM1K jer ada... perasaan takut nak main saham ni sebab modalnya mesti besar kan....boleh sesiapa bantu tak untuk tunjuk ajar secara online.. TQ :)
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
Supermx telah meningkat dalam garis trend menaik, SS sejak Julai 2013. Dihadkan oleh rintangan di RM2.85.This, ia memecah di atas rintangan RM2.85. Tahap rintangan seterusnya pada tahap RM3.00 psikologi & kemudian tertinggi 2010 pada RM3.30.

Berdasarkan analisis techncial, Supermx boleh menjadi BELIAN yang baik.


Carta 1: Carta harian Supermx setakat Jan 3, 2014 (Sumber: Tradesignum)


Carta 2: Carta mingguan Supermx setakat Jan 3, 2014 (Sumber: Tradesignum)







.
 

AinKaoruWong

Senior
Joined
Apr 17, 2013
Messages
470
Points
18
Luxchem telah melepasi garis aliran menurun ia pengantara pada RM1.35-1.38. Ia telah pun melepasi intraday yang tinggi RM1.44 yang dicatatkan pada 1 Ogos 2012 sebelum berundur kembali ke RM1.40. Jika ia boleh merekrut lagi membeli sokongan, upleg seterusnya mungkin begin.At ketika ini, adalah penting bahawa ia kekal di atas takat RM1.40.

Selama 9 bulan berakhir 30 / / 9/2013, Luxchem melaporkan keuntungan bersih yang lebih rendah adalah RM14 juta (cf RM16 juta sebelum ini) manakala perolehan meningkat daripada RM375 juta kepada RM396 juta. EPS yang tahunan bagi FY2013 adalah kira-kira 14 sen. Oleh itu saham bernilai sepenuhnya dengan PER pada kira-kira 10x.

Berdasarkan pelarian teknikal sahaja, Luxchem boleh menjadi BELI perdagangan. Sasaran potensi ialah RM1.60.


Carta: Carta mingguan Luxchem setakat Jan 10, 2014 (Sumber: Tradesignum)







.
 
Top