Kurangkan Cuti Umum???

qqbeh

freshman
Joined
Apr 25, 2011
Messages
22
Points
1
Baru baca satu artikel dari The Star yang menyatakan bahawa Malaysia mempunyai cuti umum yang terlalu banyak dan ini telah menyebabkan produktiviti jatuh…
Apakah pendapat anda??
http: // thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/1/5/nation/10207483&sec=nation
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
hmm, ini bergantung samada anda adalah majikan atau pekerja... saya sedang menjalankan perniagaan saya sendiri, jadi tidak kira tahun baru, Thaipusam, hari raya dan sebagainya ... masih bekerja apabila bertemu dgn tarikh akhir ,tetapi untuk CNY ini pasti akan menghabiskan masa dengan keluarga lol kerana ini adalah setahun sekali semua ahli keluarga berkumpul, oleh itu saya harap boleh mendapat wang yg cukup untuk membeli kereta impian saya .. volkswagen polo TSI untuk bawa sekeluarga saya berjalan-jalan =)
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
I hanya pekerja yang boleh menikmati semua cuti umum ni… :)
Tak kisahlah kena kerja untuk cuti umum asalkan majikan bayar I 2X ganda gaji…. Nak duit sangat untuk bayar ********:(
 

Irwan Mokh

Senior
Joined
Oct 11, 2010
Messages
901
Points
18
Satu soalan yang harus kita tanya juga...Kalau kita kurang kan cuti Umum yang kita ada sekarang..produktiviti negara benar-benar akan meningkat ker...???

Polisi negara yang inginkan kita meluangkan lebih masa bersama keluarga adalah satu usaha yang patut di contohi oleh semua negara..bukan sebab cuti produktiviti menurun tapi sebab pekerja rasa tak berbaloi bekerja kuat untuk bayaran yang di terima...dan mungkin minat yang kurang terhadap pekerjaan mereka sekarang ....

Kalau di beri pilihan untuk memilih pekerjaan yang benar-benar kita minat dan suka kemungkinann tahap produktiviti negara kita lebih meningkat tapi malangnya sistem yang kita ada sekarang memang tidak mengizinkan kita berbuat sedemikian berbanding negara maju yang lain ...

that only my 2 cents...:D;):):p ==> Pendek kereta "everything has it's pro's and con's!"
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
Hmm aku tak berkira sangat pada cuti...ia bergantung pada syarikat untuk membuat keputusan..*Tapi aku pasti jika anda mahu*tambahan*$*$ $*atau*kereta jenama*baru*...*anda*perlu*cuba*ini*..taipkan CAR dan*hantar ke*22222*...cubalah nasib*jika anda*tahu*apa yang saya maksudkan! Gud luck!
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
Hmm aku tak berkira sangat pada cuti...ia bergantung pada syarikat untuk membuat keputusan..*Tapi aku pasti jika anda mahu*tambahan*$*$ $*atau*kereta jenama*baru*...*anda*perlu*cuba*ini*..taipkan CAR dan*hantar ke*22222*...cubalah nasib*jika anda*tahu*apa yang saya maksudkan! Gud luck!
Yang kamu maksudkan tu ialah Call Me Tone A Thon… Betul tak??? Tengok lah ni
http: / / w w w. thecube.my/mdp/cmtathon.js
 

manhan23

freshman
Joined
Apr 24, 2011
Messages
43
Points
6
Hmm aku tak berkira sangat pada cuti...ia bergantung pada syarikat untuk membuat keputusan..*Tapi aku pasti jika anda mahu*tambahan*$*$ $*atau*kereta jenama*baru*...*anda*perlu*cuba*ini*..taipkan CAR dan*hantar ke*22222*...cubalah nasib*jika anda*tahu*apa yang saya maksudkan! Gud luck!

kekekekeke i tau u nak cakap apa....sesiapa yg nak tau lagi cuba google call me tone a thon....:D...ingat bila dah menang tu mesti belanja makan yer....
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
14
Points
1
betulkeh boleh menang wang $$$ dan kereta dengan tu????
BUkan penipuan keh????:>
 

stellachew90

freshman
Joined
Jan 16, 2012
Messages
4
Points
1
betulkeh boleh menang wang $$$ dan kereta dengan tu????
BUkan penipuan keh????:>
peraduan ni betul la..member i baru aje menang RM 3200 masa kat krismas..belanja all member makan buffet kat starhill..kekeke....ni pulak ada video ttg memenang yg lain....skrg i pun tgh nak cuba...harap2 murah rezeki blh dapat extra and pow utk CNY kekekeke...

youtube.com/watch?v=3LE9vdl08Ls&feature=youtu.be
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
14
Points
1
peraduan ni betul la..member i baru aje menang RM 3200 masa kat krismas..belanja all member makan buffet kat starhill..kekeke....ni pulak ada video ttg memenang yg lain....skrg i pun tgh nak cuba...harap2 murah rezeki blh dapat extra and pow utk CNY kekekeke...

youtube.com/watch?v=3LE9vdl08Ls&feature=youtu.be

Wah, betulkeh hantar sampai rumah dengan hadiah tu????
Macam ni I kena tukar ke Celcom dah…..
Tapi bila tarikh tamat peraduan ni ah?????
Baik I tanya dulu, kalau tak nanti sudah tukar peraduan tamat pulak…:p
 

Noraini

freshman
Joined
Dec 27, 2011
Messages
144
Points
0
Tak semestinya... cuti bukan sedap utama produktiviti menurun...
 

stellachew90

freshman
Joined
Jan 16, 2012
Messages
4
Points
1
Hahaha, aku tau tentu tanya soalan ini =), anda boleh google kan Call Me Tone A Thon je, kan semua pun tau guna google, keke..plg maximum anda boleh menang tunai ialah RM7000!! Cuba la =)!!
 

Ejen Loan

freshman
Joined
Jan 19, 2012
Messages
19
Points
0
Baru baca satu artikel dari The Star yang menyatakan bahawa Malaysia mempunyai cuti umum yang terlalu banyak dan ini telah menyebabkan produktiviti jatuh…
Apakah pendapat anda??
http: // thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/1/5/nation/10207483&sec=nation

Tidak semestinya, masa bersama keluarga amat diperlukan untuk menghilangkan stress ditempat kerja
 
Top