Kumpulan nasyid sekolah yang aku minat.

Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,757
Likes
0
Points
36
Offline
#1
Saja je tgh bosan-bosan ni.nak share nasyid sekolah yg aku minat.dia nye style beza drpd kump nasyid yg lain terutama dari segi perkusi.

Meh layan latest video diorang

[video=youtube;pDQxtriCKa0]http://www.youtube.com/watch?v=pDQxtriCKa0[/video]
[video=youtube;jE1IazI8rN8]http://www.youtube.com/watch?v=jE1IazI8rN8[/video]

bleh korang introkan sket all for ummah ni?who are ur line ups?
Ahli All For Ummah terdiri dr 10 org,6 vokaliz n 4 percussionist..
vokalist;izzat(3rd low),amirul(backup),akhmar(backup),syazwan(solo),s ayuti(harmoni) n syafik(bass)
percussionist;fakhri(toys),aliff(bonggo,dumbek,dje mbe),syazwan(cajon,djembe,sudou,sinbal),izzad(cong a 4set)
Di smap kajang,,each batch akn ad stu team afu,so dyorg as plapis 4 next2 year..team kmi di terengganu ialah team sek..

pesal name all of ummah yg korang amik?minat all for one ke?
Nama All For Ummah tlh dicetuskan pada thn 1998,,sblm thn itu,nama nasid smap kajang ialah cetusan harmoni..
untill now,nasyid smapk dikenali dengan nama All For Ummah(AFU) sama ada di dlm atau di luar smapk.
Smapk tlh pilih genre nasyid oleh seorang guru smapk sendiri..lagipun kami sek agama,jd kami memilih utk menyampaikan dakwah islam melalui nasyid.

ohh..gitu..sibbaik tk amik nama cetusan harmoni tu..tk berapa sesuai rasanye..citela sket pasal sejarah AFU..ape yg korang dah capai stkt ni,walopun buat masa ni korang still unknown.
AFU ditubuhkan pada awal 1990an,sebelum AFU,ada satu lagi kump nasyid iaitu Cetusan Harmoni.Nama AFU diteruskan hingga kini.
AFU telah mencapai ke peringkat kebangsaan dalam Festival Nasyig sek-sek dari thn 2004-2009 dan menjadi Johan kebangsaan dr thn 2004-2006,pd thn 2007 tlh mndpt naib johan,pd thn 2008 tlh mndpt tmpt ke-3 dan pd thn 2009 tlh mndpt saguhati.Juga,AFU sering dinobatkan sebagai lirik lagu terbaik.Lirik lagu bg AFU telah dicipta oleh seorang ustz dr smapk juga,Ustaz Aminuddin.

Baca lagi...http://www.melodica.com.my/2010/02/knock-knockin-with-afu.html
 
Last edited:
Top