Kuching Sarawak ~ Tempat apa yang best?

Joined
Feb 3, 2010
Messages
355
Likes
0
Points
16
Offline
#61
saya suka laksa sarawak...

makan seafood popular mmg kat rooftop parking building tu ker atau ada tempat lain?
takyah nak prg hotel/tempat tertentu nak makan laksa sarawak...mana2 kedai makan pun ada jual....masuk je kedai makan org islam, tengok menu,gerenti ada laksa sarawak.
 

Romeo

freshman
Joined
May 11, 2006
Messages
186
Likes
0
Points
16
Offline
#63
saya suka laksa sarawak...

makan seafood popular mmg kat rooftop parking building tu ker atau ada tempat lain?
Sy pernah makan 3 kali kat Top Spot..
2 kali kat Barok..

Sy suggest makan kat BAROK..
Lagi murah dan berbaloi berbanding Top Spot..

Seafood Barok ni di rumah kayu 2 tingkat seberang waterfront..
satu jalan dengan kedai kek lapis Mira dan Dayang Salhah..
 
Joined
Feb 10, 2015
Messages
11
Likes
0
Points
0
Offline
#67
Orang utan wild life center! Senang betullah ane gan ke sana liat tingkah pola orang utannye yang lucu-lucu hehehe
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#69
mee kolok sarawak la ngan kek laps sarawak trademark sarawak

tapi kek laps sarawak kalau sedap pandai marketing kaya wooo
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
43
Offline
#71
Terkini.......Kuching dah ada Up Town......malam minggu pergilah ke Dewan Suarah Kuching, ada gerai2 dan live show juga......nak senang parking, dtg sebelum pukul 2100 hrs.....
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
43
Offline
#73
Sedap ke laksa sarawak tu..+MataBulat++MataBulat+
Lain org lain selera dia......Laksa Sarawak kalau kena cara memasaknya, sedap juga......rasa dia unik.....selain tu, Mee Sapi atau Mee Kolok pun sedap juga......saya......saya suka Mee Bandung Muar di Kuching.....hu hu hu......
 
Top