Kuching Sarawak ~ Tempat apa yang best?

zall

Senior
Joined
Sep 22, 2006
Messages
1,040
Points
38
saya suka laksa sarawak...

makan seafood popular mmg kat rooftop parking building tu ker atau ada tempat lain?
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
saya suka laksa sarawak...

makan seafood popular mmg kat rooftop parking building tu ker atau ada tempat lain?
takyah nak prg hotel/tempat tertentu nak makan laksa sarawak...mana2 kedai makan pun ada jual....masuk je kedai makan org islam, tengok menu,gerenti ada laksa sarawak.
 

Romeo

freshman
Joined
May 11, 2006
Messages
187
Points
16
saya suka laksa sarawak...

makan seafood popular mmg kat rooftop parking building tu ker atau ada tempat lain?
Sy pernah makan 3 kali kat Top Spot..
2 kali kat Barok..

Sy suggest makan kat BAROK..
Lagi murah dan berbaloi berbanding Top Spot..

Seafood Barok ni di rumah kayu 2 tingkat seberang waterfront..
satu jalan dengan kedai kek lapis Mira dan Dayang Salhah..
 

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
mee kolok sarawak la ngan kek laps sarawak trademark sarawak

tapi kek laps sarawak kalau sedap pandai marketing kaya wooo
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Terkini.......Kuching dah ada Up Town......malam minggu pergilah ke Dewan Suarah Kuching, ada gerai2 dan live show juga......nak senang parking, dtg sebelum pukul 2100 hrs.....
 

UmiQusairy

freshman
Joined
Jun 6, 2015
Messages
14
Points
3
takyah nak prg hotel/tempat tertentu nak makan laksa sarawak...mana2 kedai makan pun ada jual....masuk je kedai makan org islam, tengok menu,gerenti ada laksa sarawak.

Sedap ke laksa sarawak tu..+MataBulat++MataBulat+
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Sedap ke laksa sarawak tu..+MataBulat++MataBulat+
Lain org lain selera dia......Laksa Sarawak kalau kena cara memasaknya, sedap juga......rasa dia unik.....selain tu, Mee Sapi atau Mee Kolok pun sedap juga......saya......saya suka Mee Bandung Muar di Kuching.....hu hu hu......
 
Top