Kuching Sarawak ~ Tempat apa yang best?

zarcos

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
31
Points
0
x sangka saya jumpa soalan sebegini dalam WC.. Thanks bro coz & amilia for bg cadangan yg menarik.. Saya pon berminat nk p sarawak hujung tahun ni.. selamat bercuti bro
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
ada satu restoren di kwn satok,kalau pmpuan pregnant buat order...dia beranak baru mkanan yg dia order sampai...pernyataan ini x berkaitan dgn ssiapa samada yg masih hdup ataupun yg tlh mati...hanya ckap ttg servisnya saja.:D
 

Romeo

freshman
Joined
May 11, 2006
Messages
187
Points
16
nampaknya Kuching bertemu lagi kita nanti..
tp this time 3 hari jer..
Short trip..

tak sure lg mana nak pergi..
 

asasindino

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
1,393
Points
38
ada satu restoren di kwn satok,kalau pmpuan pregnant buat order...dia beranak baru mkanan yg dia order sampai...pernyataan ini x berkaitan dgn ssiapa samada yg masih hdup ataupun yg tlh mati...hanya ckap ttg servisnya saja.:D
di cney ya?
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
satok...ada org kata ownernya member pkr...lambat servis sbb nak pastikan pelanggan bukan org BN.:D...benar ke x, x tau..
 

nnilleaiiaaalp

freshman
Joined
Feb 28, 2012
Messages
15
Points
0
bro try je mkn kat benteng pasar satok..sedap dan berbaloi..
pas tue try r g jong crocodile farm..byk buaya darat kt situ..opss silap buaya sungai..hehe..mana le tau leh nmpak bujang senang..hehe


 
Last edited:

asasindino

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
1,393
Points
38
satok...ada org kata ownernya member pkr...lambat servis sbb nak pastikan pelanggan bukan org BN.:D...benar ke x, x tau..
yeke? xtau plak..setahu saya sarawak kurang sket politiknye
 

Moer Ahmad

freshman
Joined
Mar 7, 2012
Messages
132
Points
0
Saya bukan org Sarawak tapi gi Kucing & Miri 2 kali setahun for sales trip. Top Spot tu tak la mahal sgt kalau bandingkan dgn harga kat KL ni. Cuma kalau pilih makan 'Lobster' atau udang giant tu memanglah mahal kalau bandingkan the ikan. Kg Buntal tu saya belum try lagi so i tak boleh comment.

Kalau nak gi tengok org utan dgn Rumah Sarawak, pilih Rumah Sarawak sebab dua2 saya dah pergi, personally i prefer Rumah Sarawak. Unless u betul2 sukakan org utan lain cerita lah.

Selain seafood mungkin u boleh try terubok masin kat Satok & Kuih Lapis Sarawak just opp sg sawarak kat waterfront tu. Kalau u suka mee boleh try mee kolok & laksa sarawak.
 

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Sarawak Culture Village antara tempat menarik saya pergi.

Habiskan masa seharian jugak dalam tu. Memang puas hati.

:-bd
kat cultural village kalau pandai bodek..bukan tergedik-gedik,blh dpt free tau..maksud saya nak ambil gambar pakai baju traditional ke atau cenderamata kecik yg dijual di rumah traditional (saya pernah cuba)..he3...
 

ekedai

freshman
Joined
Jan 7, 2008
Messages
19
Points
1
Pergi kucing tangkap gambar replika kucing je. Tak jumpa pulak kucing betul
 

aidilmart

freshman
Joined
Aug 7, 2011
Messages
663
Points
0
sebenarnya banyak tempat menarik disarawak cuma kerajaan negeri sarawak je kurang mempromosikan..
di bahagian lain sperti sria aman betong sarikei sampailah ke utara mmg byk tmpat best utk dilawati terutamanya pasal sejarah... Kampung aku pun ade tmpt best cuma kemudahan nya je kureng... sarawak x dok duet.. :)
 

24iesya

freshman
Joined
Mar 11, 2013
Messages
175
Points
0
taman buaya tu kt batu 19 siburan.dekat dgn taman duranda emas.pegi la.nama tpt tu Jong Crocodile Farm..
mmg serikin tpt yg bgs utk bershopping brg2 sourvenir
ada gak orang kata taman boya..aku pon tak tau kat mana..haha
 

Dorothy581

freshman
Joined
Mar 12, 2013
Messages
17
Points
0
pegi jak arif otel malam malam..nasi kerabu pon ada sia...lak sam aku ada jumpa gak
 
Top