Kuasa Forex

ammar

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
15
Points
1
Salam semua,

Kepada otai-otai disini yang arif serta bijaksana,saya ingin meminta pendapat tentang KuasaForex.Ada sesiapa yang telah pergi ke seminarnya?Boleh la berkongsi pendapat jika tidak keberatan atau otai-otai lain mempunyai pandangan tersendiri.

Harap dapat membantu.

Terima kasih
 

mijie

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
2,155
Points
38
Age
40
saya pun pernah tgk pasal kuasa forex...dan kalau di lihat pada testimonial...dan bukti2 kejayaan nya...amat menarik sekali....

ader tak saper2 yang dah beli e-book tersebut harap sudi share di sini....
 

myswissbank

freshman
Joined
Dec 22, 2006
Messages
27
Points
1
assalamualaikum,
dia ada jual ebook dia kan.
leh le cuba baca.
ada sapa2x yg dah beli?

Salam, huhuhu... aku da beli ebook kuasa forex tu...

Pandangan ikhlas aku pasal ebook tu:
i) Isi kandungan ebook:- tak ada yang boleh membuatkan aku kata WOW hebatnya..!!
ii) Pakej Indicator / Signal:- Simple mudah paham, tapi kalo korang rajin pegi forum forex mungkin bleh tgk sistem yg guna kombinasi indicator serupa (dan free plak tu)
iii)Performance signal:- Ni aku tak bleh komen sebab aku guna 100% sistem ni dan x disiplin purely ikut this system...dan ader satu sebab lagi yg aku terangkan kat bawah nanti..


Yang aku tak puas hati:-
Aku beli sistem ni sebab dia cakap dalam pakej ni ader EA (Expert Advisor) skali untuk Metatrader. So tak perlu cakap banyak, aku ader sket masalah nak aktifkan EA tu walaupun dah try ikut sbijik2 dalam manual ebook tu... cuba email support... tak dapat jawapan... so aku pun maleh nak follow up... kira sedekah jek la RM97 yg aku bayar tu..

Yang aku respect:-
Penulis ni dengan hati mulianya sanggup bagi free pakej ni kepada OKU kat luar sana untuk trade forex... bravo!

Yang agak OK:-
Bonus2 yang penulis bagi tu agak ok ler sket dalam meredakan / meredhakan RM97 yg aku bayar tu.. ader gak ebook2 lain dan sistem2 berbayar lain yg disertakan sebagai bonus.. kira compensate ler sket RM97 yg aku bayar tu...

Keseluruhan:-
Jujurnya, aku sedikit upset ler sebab beli pakej kuasa forex ni... ingatkan ada ler EA yang boleh autotrade untuk aku.. tapi sayangnya tak ada.. (atau tak working sepenuhnya)...dan bila aku email support tak ada jawapan yang boleh membantu aku.. dan bila aku dah maleh nak follow up so aku tinggalkan jek la sistem nih..
 

manelectro

freshman
Joined
Apr 13, 2007
Messages
24
Points
1
Salam, huhuhu... aku da beli ebook kuasa forex tu...

Pandangan ikhlas aku pasal ebook tu:
i) Isi kandungan ebook:- tak ada yang boleh membuatkan aku kata WOW hebatnya..!!
ii) Pakej Indicator / Signal:- Simple mudah paham, tapi kalo korang rajin pegi forum forex mungkin bleh tgk sistem yg guna kombinasi indicator serupa (dan free plak tu)
iii)Performance signal:- Ni aku tak bleh komen sebab aku guna 100% sistem ni dan x disiplin purely ikut this system...dan ader satu sebab lagi yg aku terangkan kat bawah nanti..


Yang aku tak puas hati:-
Aku beli sistem ni sebab dia cakap dalam pakej ni ader EA (Expert Advisor) skali untuk Metatrader. So tak perlu cakap banyak, aku ader sket masalah nak aktifkan EA tu walaupun dah try ikut sbijik2 dalam manual ebook tu... cuba email support... tak dapat jawapan... so aku pun maleh nak follow up... kira sedekah jek la RM97 yg aku bayar tu..

Yang aku respect:-
Penulis ni dengan hati mulianya sanggup bagi free pakej ni kepada OKU kat luar sana untuk trade forex... bravo!

Yang agak OK:-
Bonus2 yang penulis bagi tu agak ok ler sket dalam meredakan / meredhakan RM97 yg aku bayar tu.. ader gak ebook2 lain dan sistem2 berbayar lain yg disertakan sebagai bonus.. kira compensate ler sket RM97 yg aku bayar tu...

Keseluruhan:-
Jujurnya, aku sedikit upset ler sebab beli pakej kuasa forex ni... ingatkan ada ler EA yang boleh autotrade untuk aku.. tapi sayangnya tak ada.. (atau tak working sepenuhnya)...dan bila aku email support tak ada jawapan yang boleh membantu aku.. dan bila aku dah maleh nak follow up so aku tinggalkan jek la sistem nih..

Saya dah baca ebooks tu seorang hamba allah, bagi free aja. Nothing special about the ebooks. x ada kuasa pun macam pondan. lari macam motor cawan x ada power..:D

EA apa benda tak jalan2 pun setahu saya EA setting dia simple saja just click and paste sekali dekat expert folder, past tu restart plateform dah boleh jalan dah.
 

myswissbank

freshman
Joined
Dec 22, 2006
Messages
27
Points
1
Saya dah baca ebooks tu seorang hamba allah, bagi free aja. Nothing special about the ebooks. x ada kuasa pun macam pondan. lari macam motor cawan x ada power..:D

EA apa benda tak jalan2 pun setahu saya EA setting dia simple saja just click and paste sekali dekat expert folder, past tu restart plateform dah boleh jalan dah.

Ye ker nih bro ader EA dalam pakej kuasa forex tu? Cuba test try tengok install pakej kuasa forex tu kat expert folder Metatrader 4 tu. Ader tak "smiley face" yang indicate EA tu activated and running??

Aku da pernah test Expert Advisor yg lain2 ok jek. Pesal plak pakej kuasa forex yang katanya ader Expert Advisor tu tak jalan plak? Manual aku da refer dan ikut sebijik-sebijik...Ker yang dalam pakej tu cuma INDICATOR jek? Jauh beza EXPERT ADVISOR dengan INDICATOR tu bro... tu yang aku rasa agak hangat tu...rasa cam kene scam...huhuhu ntah ler labu.. aku maleh nak komen lagi...
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
39

azam575

freshman
Joined
Jul 8, 2007
Messages
1
Points
1
yup.....maaf mencelah....benda ni mmg bleh dpt free pon.....sebenornya lah nak citer indicator tu merupakan indi free dr isakas from zeman......

sedih gak bila tngok ada anak melayu jual indi yang free nie....ke dia jual ebook dia....tah lah......

hehehe......nak indi mcm kuasa forex nie...means yang original....emel je saya azam575 (at) gmail(dot)com
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
39
awas!!

jika anda seorg yg tamak,gelojoh, xdisiplin dn sabar, forex bkn bidang anda.
 

zinedine

Senior
Joined
May 3, 2006
Messages
1,002
Points
18
Tak habis-habis dgn ebook sampah forex. Sblm ni orang kecoh pasal ebook rahsia forex & misi jutawan. Semua cerita pasal forex secara umum, karang ebook tapi takde manual yg lengkap pasal forex. Apalah nak jadi melayu ni, dah mula nak ambik kesempatan menipu dlm forex pulak, sblm ni menipu dlm skim pelaburan internet & tulis ebook-ebook sampah. Kena berhati-hati ni.
 

mjm

freshman
Joined
Jul 25, 2007
Messages
9
Points
1
Age
47
Salam semua,

Saya dah baca ebook tu, komen saya:

Penulis mencedok teknik isakas_kuskus tanpa memberi kredit kepada pencipta asalnya. Bagi saya ini amalan yang tak baik. Nak kutip idea/teknik orang lain boleh tapi kena mintak kebenaran dulu dan bagi kredit kepada mereka.

Apa-apa pun saya ucapkan tahniah kepada penulis kerana telah "mencipta" sesuatu walaupun dr segi originalitinya kurang. To create is better than to compete.

Ada yang komen, Indi + template tak boleh pakai. Tapi aku install ok je. Kalau nak aku tolong pls PM.

TQ
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
39
Salam semua,

Saya dah baca ebook tu, komen saya:

Penulis mencedok teknik isakas_kuskus tanpa memberi kredit kepada pencipta asalnya. Bagi saya ini amalan yang tak baik. Nak kutip idea/teknik orang lain boleh tapi kena mintak kebenaran dulu dan bagi kredit kepada mereka.

Apa-apa pun saya ucapkan tahniah kepada penulis kerana telah "mencipta" sesuatu walaupun dr segi originalitinya kurang. To create is better than to compete.

Ada yang komen, Indi + template tak boleh pakai. Tapi aku install ok je. Kalau nak aku tolong pls PM.

TQ


maksud bro mjm indi+templae tak bleh pakai tu mcmmana???

xleh install kat METATRADER 4 ker xleh pakai utk dpt signal yg betul???

kalo nk install kat meta senang jer, tapi klo nk guna utk masuk position dgn signal yg diberi sy xpasti sbb sy xprnh guna.

saya tgk kat forum yg bincang teknik ni, mcm2 diorg buat utk filter false signal ni.

bagaimana bro mjm guna indi ni, ok ker performance forex trading anda bpandukn indi ni.
 

mjm

freshman
Joined
Jul 25, 2007
Messages
9
Points
1
Age
47
maksud bro mjm indi+templae tak bleh pakai tu mcmmana???

xleh install kat METATRADER 4 ker xleh pakai utk dpt signal yg betul???

kalo nk install kat meta senang jer, tapi klo nk guna utk masuk position dgn signal yg diberi sy xpasti sbb sy xprnh guna.

saya tgk kat forum yg bincang teknik ni, mcm2 diorg buat utk filter false signal ni.

bagaimana bro mjm guna indi ni, ok ker performance forex trading anda bpandukn indi ni.

Yang dikomen oleh pembuka thread pasal EA..aku tersalah faham sikit. Indi + template dia ok. EA dia aku x dapat plak..

Aku ada cuba teknik, so far mmg ok, boleh baca kat nogold utk tau lanjut
 

edyanie

freshman
Joined
Nov 15, 2006
Messages
338
Points
18
musykil jugak..

kalau dia nak tipu, mengapa dedahkan diri ye..

adakan seminar pulak tuh..

maybe teknik yang wat dia lebih berjaya didedahkan dalam seminar dia kot..

ni ada photo seminar dia
http://kuasaforex.com/gallery.htm

huhu..ramai tuh..kalau dia betul tipu, inilah pertama kali saya jumpa orang tipu wat seminar..rasanya macam tak..mungkin ebook dia ni khas untuk newbie je..macam saya yang tak tau nih, ia asas yang bagus..coz ada baca dia punya target kat http://kuasaforex.com/announcemt.htm

testimoni pun banyak didedahkan kat
http://kuasaforex.com/testimoni.htm

so,berani betul dia dedahkan diri jika dia berniat ingin menipu..tapi biasanya berani kerana benar kan...dia berani dedahkan diri,adakan seminar..so,ada sape leh ulas ke pasal ni..saya bukan nak bela, cuma nak tau pandangan yang lebih jelas untuk ulas perkara ni...coz tak ada ape faedah pun yang saya dapat dari dia jika kata saya ni nak pertahankan dia..cuma mahukan pandangan berdasarkan fakta, lebih rasional dan tidak berdasarkan emosi...

maklumat memang banyak,tapi nak cari yang betul2 leh guide tu yang payah..coz macam perniagaan internet nih..kalau silap teknik, tak jadi apa juga kan..penting dapat panduan yang betul jika nak buat sesuatu..
 

ammar

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
15
Points
1
Salam semua kepada ahli-ahli WC dan pembaca-pembaca yang budiman.Elok rasanya saya berkata sesuatu kerana saya yang telah membuka thread ini.

Saya telah pun menghadiri seminar kuasa forex pada 22 Julai yang lalu dan juga telah memiliki ebook nya juga.Ternyata ilmu Allah yang dipinjamkan sementara kepada insan yang bernama En.Nasir amatlah begitu tinggi dan beliau telah diamanahkan untuk berkongsi kepada insan yang memerlukan.

Bukan saya hendak memuji membuta tuli,tetapi saya telah mengenali beliau dari dekat sewaktu seminar kuasa forex.Bukan takabur,bukan sombong dan bongkak.Ilmu forex yang diajar beliau mampu untuk merubah hidup anda disamping berdoa kepada Allah dan berusaha.

Saya telah pun menggunakan ilmu yang diajar.Ternyata terbukti kebenaran bagai di kata oleh beliau.Alhamdulillah saya bersyukur kepada Allah kerana telah memakbulkan doa saya selama ini.Insya'Allah saya akan memanfaatkan segala ilmu yang dianugerahkan oleh Allah untuk merubah kehidupan keluarga saya disamping dapat membantu insan yang memerlukan.

Kepada anda semua,jika anda ingin melihat keluarga anda bahagia,hidup selesa,dapat membantu insan yang memerlukan saya sarankan pergilah ke seminar tersebut.Mungkin ini kali terakhir untuk saya berkata kerana saya yang membuka thread ini maka saya harus membetulkan keadaan yang berlaku.

Sekian bertemu kembali
 
Top