Kritikan di social media meyebabkan Azfar Heri makeover dapur

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
25
Points
1
laaa haha water filter u ada air alkali tak?? sbb kalaau la xde susah sikit nk lembutkan daging2 ni...
I guna air alkali and kalaau nak masak apa2 hidangan daging semua lembut2, rendang ke apa mmg sedap!!
aaaa bestnya! ala I rasa parents I tak tahu psl benda ni, so diorang beli water filter yg standard je
I nak gak masak best2 mcm kawan I, diorang suka post kat insta story masakan diorang pastu menjadi
I slalu cam takpe lah tak jadi nk post sbb slalu fail +Berpeluh+
Post automatically merged:

wahhh.. terkejut jap, mmg bagus sgt ke air alkali ni? macam banyak sgt je benefit dia
Post automatically merged:


hahhah kawan saya ada tau macam ni.. ha jangan kata takda eh.. even lelaki punn cantik tau dia deco.. haaa hahaaahah
lelaki mmg pandai gak bab deco ni, kalua ajak gi IKEA semua terus pandai rekomen macam2! hahahaah
 

idhmrzli

freshman
Joined
Feb 9, 2021
Messages
6
Points
1
Age
32
haah wak, mmg byk benefit dia... rugi tak beli water filter yg ada air alkali tau, I punya tu yg Panasonic, siap ada 3 level alkali skali
puas boleh pilih level mana nk,
air alkali ni bagus jugak utk pedalaman kita, kalau jenis org yg penghadaman tak berapa elok, then patut minum lah sbb dia tolong maintain kan pH level dlm tu
Post automatically merged:


biasanya mmg water filter tu akan label dia ada alkali ke tak, cuba u check dkt rumah u punyaa
hihi takpa u, mungkin u boleh la upgrade beli water filter alkali pula in the future :D
dah check dah takda pun haha. ok nnti la i survey
 
Last edited:

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
6
Points
1
Age
27
pergh kemain eh korang ni,cane nk tahu water filter tu ada alkali ke tak...
aku masak guna air beshe je hahahah
hahaha aku pun sama weh, tak pernah tahu psl benda ni…cam pelik gak sbb jarang dengar
ke komuniti memasak je yg mmg tahu hahaha
 
Last edited:

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
5
Points
1
Age
30
haah wak, mmg byk benefit dia... rugi tak beli water filter yg ada air alkali tau, I punya tu yg Panasonic, siap ada 3 level alkali skali
puas boleh pilih level mana nk,
air alkali ni bagus jugak utk pedalaman kita, kalau jenis org yg penghadaman tak berapa elok, then patut minum lah sbb dia tolong maintain kan pH level dlm tu
Post automatically merged:
ohh woo thank you for the info
tapi u minum kiranya mmg rasa lagi lawas ke apa?? ke takda beza sgt punn
 
Last edited:

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
6
Points
1
Age
27
ohh woo thank you for the info
tapi u minum kiranya mmg rasa lagi lawas ke apa?? ke takda beza sgt punn
kan kan cam...betul ke ada beza sgt
I mean, if betul la asal tak ramai org guna air alkaline ni..sbb macam jarang giler dengar
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
38
Points
8
dah check dah takda pun haha. ok nnti la i survey
hihi u should!! u guna water filter apa ek kat rumah skarang? kalaau still guna yg lama maybe boleh la u dh start consider beli yg baru skarang en
Post automatically merged:

ohh woo thank you for the info
tapi u minum kiranya mmg rasa lagi lawas ke apa?? ke takda beza sgt punn
memang rasa lawasss, dpt rasa la perbezaan dia tu...sbb I jenis slalu la kadang rasa bloated la ape la, ntah makin berumur ni makin senang rasa benda2 tu
pastu start la makan betik la minum air halia la
tp lepas minum dgn air alkali ni skali mmg rasa better now nk bandingkan dgn sblm ni
 
Last edited:

meijimeijiji

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
88
Points
6
hihi u should!! u guna water filter apa ek kat rumah skarang? kalaau still guna yg lama maybe boleh la u dh start consider beli yg baru skarang en
Post automatically merged:


memang rasa lawasss, dpt rasa la perbezaan dia tu...sbb I jenis slalu la kadang rasa bloated la ape la, ntah makin berumur ni makin senang rasa benda2 tu
pastu start la makan betik la minum air halia la
tp lepas minum dgn air alkali ni skali mmg rasa better now nk bandingkan dgn sblm ni
tu saya setuju kak, sekarang ni saya lagi sensitive kalua makan benda pedas ke masam ke… perut nnti mula la rasa x sedap
pastu selalu sgt rasa angin skarang, padahal makan je mcm biasa!! bukan tak makan..tak faham la dgn perut sendiri +Komen+
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
38
Points
8
tu saya setuju kak, sekarang ni saya lagi sensitive kalua makan benda pedas ke masam ke… perut nnti mula la rasa x sedap
pastu selalu sgt rasa angin skarang, padahal makan je mcm biasa!! bukan tak makan..tak faham la dgn perut sendiri +Komen+
hahhaha tulah tu!! byk pulak buat hal kannn
Post automatically merged:

kan kan cam...betul ke ada beza sgt
I mean, if betul la asal tak ramai org guna air alkaline ni..sbb macam jarang giler dengar
I rasa ramai je org tahu,kalau jenis yg mmg tgh nk cari water filter... tapi saya suggest beli Panasonic punya la, sbb I rasa harga tak mahal sgt pun n jenama ni org dh lama tahu dia berkualiti x usah ragu2
 

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
5
Points
1
Age
30
haah wak, mmg byk benefit dia... rugi tak beli water filter yg ada air alkali tau, I punya tu yg Panasonic, siap ada 3 level alkali skali
puas boleh pilih level mana nk,
air alkali ni bagus jugak utk pedalaman kita, kalau jenis org yg penghadaman tak berapa elok, then patut minum lah sbb dia tolong maintain kan pH level dlm tu
Post automatically merged:
nice juga tu..I pun kadang ada masalah penghadaman juga
Post automatically merged:

tu saya setuju kak, sekarang ni saya lagi sensitive kalua makan benda pedas ke masam ke… perut nnti mula la rasa x sedap
pastu selalu sgt rasa angin skarang, padahal makan je mcm biasa!! bukan tak makan..tak faham la dgn perut sendiri +Komen+
hahahahahahha kenapalah macam tu hahahhaha kelakarr
 
Last edited:

idhmrzli

freshman
Joined
Feb 9, 2021
Messages
6
Points
1
Age
32
hihi u should!! u guna water filter apa ek kat rumah skarang? kalaau still guna yg lama maybe boleh la u dh start consider beli yg baru skarang en
Post automatically merged:


memang rasa lawasss, dpt rasa la perbezaan dia tu...sbb I jenis slalu la kadang rasa bloated la ape la, ntah makin berumur ni makin senang rasa benda2 tu
pastu start la makan betik la minum air halia la
tp lepas minum dgn air alkali ni skali mmg rasa better now nk bandingkan dgn sblm ni
i guna coway..pak mak beli, so mmg tak tahu la psl benda2 ni
 
Last edited:

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
6
Points
1
Age
27
Post automatically merged:


I rasa ramai je org tahu,kalau jenis yg mmg tgh nk cari water filter... tapi saya suggest beli Panasonic punya la, sbb I rasa harga tak mahal sgt pun n jenama ni org dh lama tahu dia berkualiti x usah ragu2
yeahh betull.. asyik guna jenama yang viral je macam cuckoo, coway and etc tapi kita kena cuba gak yang lain.. manalah tahu jenama lain lagi power kee.. tkut menyesal je hahahaha
 

idhmrzli

freshman
Joined
Feb 9, 2021
Messages
6
Points
1
Age
32
hahhaha tulah tu!! byk pulak buat hal kannn
Post automatically merged:


I rasa ramai je org tahu,kalau jenis yg mmg tgh nk cari water filter... tapi saya suggest beli Panasonic punya la, sbb I rasa harga tak mahal sgt pun n jenama ni org dh lama tahu dia berkualiti x usah ragu2
peminat tegar Panasonic akak ni. hahaha
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
38
Points
8
yeahh betull.. asyik guna jenama yang viral je macam cuckoo, coway and etc tapi kita kena cuba gak yang lain.. manalah tahu jenama lain lagi power kee.. tkut menyesal je hahahaha
hihi tu betul! saya setuju +Bersorak+lagi2 brand mcm Panasonic ni, mmg dh lama dlm industri kan... kualiti dh tahu mantap
Post automatically merged:

peminat tegar Panasonic akak ni. hahaha
hihihi saya mmg suka barang Panasonic +Gedik+
 
Top