Kritikan di social media meyebabkan Azfar Heri makeover dapur

never11never

freshman
Joined
Jun 25, 2011
Messages
18
Points
1

Selepas netizen memberi comment2 di youtube tentang dapur Azfar, termasuklah kritikan dari syarikat sponsor yang mintak azfar untuk membuat video masakan- akhirnya dia mengambil keputusan untuk buat makeover dapur

ramai komen2 baru memberi semangat untuk azfar "Words can change someone’s life ya. Goodjob Azfar ambil as positive ✨" "dapur buruk ke apa ke as long as ada rumah dah okay dah. stay positive everyone✨" "among those content creators, youtubers or insta famous yang I encounter, you yang paling authentic and real to what you live in"

termasuklah dari youtuber terkenal Bella Khan sendiri -" Jahat bethul ek brand tu...dapur tak cantik ke sepah ke, engagement tinggi nak mampus ya. Dia lah yg rugi. Orang bukan kisah pasal dapur, org kisah pasal content yg disampaikan. Tiber sangat ya brand gitu dah record penat2 boleh kata gitu pulak. Eh gerammm !"

Azfar heri telah mencecah populariti dengan sgt cepat, meraih 655k subscribers di youtube, dan mempunyai 603k followers di twitter menjadikan dia antara personaliti social media paling popular dia malaysia yang sedang "up"

Dengan populariti tersebut, pasti ada banyak kritikan terhadapnya....namun dia tetap mengambil positif dari semua situasi

✨

 

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
27
Points
1
eeee kenapa org jahat sgt!!! kalaula I yg kena mmg I down terok..tapi bagusla dia positif je psl comment2 tu
I suka dia, sgt humble and slalu jadi diri dia je +Bersorak+
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
48
Points
8
Brand yg mintak dia sponsor tu rugiiii sgtttt sbb viewers bukan kesah pun dapur dia cantikk ke tak, asalkan dia pandai entertain astu masakan dia sedap2 semua LOL, ramai kot followers dia. kira untungla azfar tak expose siapa brand tu mesti ramai org kecam
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
28
Points
1
eeee kenapa org jahat sgt!!! kalaula I yg kena mmg I down terok..tapi bagusla dia positif je psl comment2 tu
I suka dia, sgt humble and slalu jadi diri dia je +Bersorak+
KANNNN hahaha ada sebabla Tuhan tak buat I jadi celebriti sbb I rasa kalaau dpt kritikan kecik pun I akan koyak teroks huhuhu~~
paling x tahan tu bila mak dia sedih sbb azfar ckp brand tu rasa dapur diorang buruk +Aghh+ tapi apa mak dia ckp tu samala mcm mak saya, kalaau laci ke apa tak patah lagi ke apa guna je sampai reput
Post automatically merged:

Brand yg mintak dia sponsor tu rugiiii sgtttt sbb viewers bukan kesah pun dapur dia cantikk ke tak, asalkan dia pandai entertain astu masakan dia sedap2 semua LOL, ramai kot followers dia. kira untungla azfar tak expose siapa brand tu mesti ramai org kecam
kan, rugi gila brand tu...I rasa ok la dia authentic je tak kesah psl dapur dia lawa ke tak, org nk tgk dia masak je sbb dia masak sedap xD I pernah try resipi dia yg lasagna tu, tapi tak jadi mcm yg dia buatttt huhuhu~
 

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
eeee kenapa org jahat sgt!!! kalaula I yg kena mmg I down terok..tapi bagusla dia positif je psl comment2 tu
I suka dia, sgt humble and slalu jadi diri dia je +Bersorak+
hahahahha orang memang macam ni.. menyirap gila
 

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
8
Points
1
Age
31
Brand yg mintak dia sponsor tu rugiiii sgtttt sbb viewers bukan kesah pun dapur dia cantikk ke tak, asalkan dia pandai entertain astu masakan dia sedap2 semua LOL, ramai kot followers dia. kira untungla azfar tak expose siapa brand tu mesti ramai org kecam
hahahaha betul si azfar ni boleh tahan viral gak eh sebab mulut dia dan perangai dia hahahaha kelakar
Post automatically merged:

KANNNN hahaha ada sebabla Tuhan tak buat I jadi celebriti sbb I rasa kalaau dpt kritikan kecik pun I akan koyak teroks huhuhu~~
paling x tahan tu bila mak dia sedih sbb azfar ckp brand tu rasa dapur diorang buruk +Aghh+ tapi apa mak dia ckp tu samala mcm mak saya, kalaau laci ke apa tak patah lagi ke apa guna je sampai reput
Post automatically merged:


kan, rugi gila brand tu...I rasa ok la dia authentic je tak kesah psl dapur dia lawa ke tak, org nk tgk dia masak je sbb dia masak sedap xD I pernah try resipi dia yg lasagna tu, tapi tak jadi mcm yg dia buatttt huhuhu~
hahahahaha eh betul ke masakan dia sedap??
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
28
Points
1
hahahaha betul si azfar ni boleh tahan viral gak eh sebab mulut dia dan perangai dia hahahaha kelakar
Post automatically merged:


hahahahaha eh betul ke masakan dia sedap??
sedappp kawan I try recipe dia jadi, tp bila I buat tak jadi sbb daging I keras!! huhuhu fail gila yall
sbb I dh tekad tanak beli processed beef... sbb paranoid baca pasal makan processed beef ni boleh dpt cancer la ape la so I beli la daging betul2 fresh. tp last2 daging tu jadi liat pulak pastu I tak guna sos tomato byk, end up lasangna tu jadi kering and keras giler +Tolong+hahahahah
 

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
27
Points
1
hahahahha orang memang macam ni.. menyirap gila
ye ah tu, manusia biasalah mcm2 jenis...ada yg bitter kot sbb azfar ni dh pemes
Post automatically merged:

Brand yg mintak dia sponsor tu rugiiii sgtttt sbb viewers bukan kesah pun dapur dia cantikk ke tak, asalkan dia pandai entertain astu masakan dia sedap2 semua LOL, ramai kot followers dia. kira untungla azfar tak expose siapa brand tu mesti ramai org kecam
hahaha tulah tu, I jeles tgk dia dgn khairul aming pandai masakkkkk bila la I nak pandai masak mcm diorang +Berpeluh+kawan I sempat beli sambal nyet haritu dia ckp sedap gils
 
Last edited:

meijimeijiji

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
91
Points
6
bestnya dapat makeover dapur!! dapur I nice je tp I tak terer masak mcm diaaa hahahahahha
 

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
ye ah tu, manusia biasalah mcm2 jenis...ada yg bitter kot sbb azfar ni dh pemes
Post automatically merged:


hahaha tulah tu, I jeles tgk dia dgn khairul aming pandai masakkkkk bila la I nak pandai masak mcm diorang +Berpeluh+kawan I sempat beli sambal nyet haritu dia ckp

ini betul.. sebab diri sendiri dah rasa macam mana orang bitter dengan kita.. memang kadang tu fikir memang semak lah dorang niii
 

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
8
Points
1
Age
31
bestnya dapat makeover dapur!! dapur I nice je tp I tak terer masak mcm diaaa hahahahahha
hahahaha tu lah.. ada juga lelaki yang suka make over dapur ni... memang best.. hahahha terer tu boleh asah lahh takda masalahh
Post automatically merged:

menyirap. susah nak puaskan mulut orang ni.. baik kita fokus kita je takyah fokus orang lain zzz
kita ni memang kadang kena selfish sikit demi kepentingan diri kita.. kita fokus kita je mesti ramai setuju
 

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
48
Points
8
sedappp kawan I try recipe dia jadi, tp bila I buat tak jadi sbb daging I keras!! huhuhu fail gila yall
sbb I dh tekad tanak beli processed beef... sbb paranoid baca pasal makan processed beef ni boleh dpt cancer la ape la so I beli la daging betul2 fresh. tp last2 daging tu jadi liat pulak pastu I tak guna sos tomato byk, end up lasangna tu jadi kering and keras giler +Tolong+hahahahah
laaa haha water filter u ada air alkali tak?? sbb kalaau la xde susah sikit nk lembutkan daging2 ni...
I guna air alkali and kalaau nak masak apa2 hidangan daging semua lembut2, rendang ke apa mmg sedap!!
 

meijimeijiji

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
91
Points
6
laaa haha water filter u ada air alkali tak?? sbb kalaau la xde susah sikit nk lembutkan daging2 ni...
I guna air alkali and kalaau nak masak apa2 hidangan daging semua lembut2, rendang ke apa mmg sedap!!
ha'ah btollll, saya pun guna air alkali kalaau nk masak ayam ke daging ke apa sbb dia buat lagi lembut and rasa daging tu lagi sedapp
kalaau saya masak sup2 pun rasa lagi sedap kalua guna air alkali +Menggoda+
Post automatically merged:

ada je orang suka makeover dapur, tak power memasak tapi puas hati dengan makeover dapur dia wkwkwkwkwkw
btol2, I punya masakan beshe2 je...kena tambah msg dgn air alkali baru rasa ngammm hahaha
 

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
27
Points
1
ini betul.. sebab diri sendiri dah rasa macam mana orang bitter dengan kita.. memang kadang tu fikir memang semak lah dorang niii
ye ah tu, lagi2 social media makin naik ni semua org lagi senang nk judge antara satu sama lain..lagi byk hasad dengki
kena bebal je lah dgn kritikan org, and buat lek je..asalkan org yg rapat dgn kita sayaang n support kita
 

akimtiber

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
10
Points
1
Age
28
ye ah tu, lagi2 social media makin naik ni semua org lagi senang nk judge antara satu sama lain..lagi byk hasad dengki
kena bebal je lah dgn kritikan org, and buat lek je..asalkan org yg rapat dgn kita sayaang n support kita
betulll sangat.. arghh banyak tau kes macam ni??orang kecam ah.. macam macam cerita dah lah hahaha tulah,.. senang buat dosa bila salah guna kemudahan
 

clubfight

freshman
Joined
Feb 8, 2021
Messages
8
Points
1
Age
31
laaa haha water filter u ada air alkali tak?? sbb kalaau la xde susah sikit nk lembutkan daging2 ni...
I guna air alkali and kalaau nak masak apa2 hidangan daging semua lembut2, rendang ke apa mmg sedap!!
wahhh.. terkejut jap, mmg bagus sgt ke air alkali ni? macam banyak sgt je benefit dia
Post automatically merged:

ada je orang suka makeover dapur, tak power memasak tapi puas hati dengan makeover dapur dia wkwkwkwkwkw
hahhah kawan saya ada tau macam ni.. ha jangan kata takda eh.. even lelaki punn cantik tau dia deco.. haaa hahaaahah
 
Last edited:

idhmrzli

freshman
Joined
Feb 9, 2021
Messages
6
Points
1
Age
33
laaa haha water filter u ada air alkali tak?? sbb kalaau la xde susah sikit nk lembutkan daging2 ni...
I guna air alkali and kalaau nak masak apa2 hidangan daging semua lembut2, rendang ke apa mmg sedap!!
pergh kemain eh korang ni,cane nk tahu water filter tu ada alkali ke tak...
aku masak guna air beshe je hahahah
 
Last edited:

ladycaca75

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
48
Points
8
wahhh.. terkejut jap, mmg bagus sgt ke air alkali ni? macam banyak sgt je benefit dia
Post automatically merged:


hahhah kawan saya ada tau macam ni.. ha jangan kata takda eh.. even lelaki punn cantik tau dia deco.. haaa hahaaahah
haah wak, mmg byk benefit dia... rugi tak beli water filter yg ada air alkali tau, I punya tu yg Panasonic, siap ada 3 level alkali skali
puas boleh pilih level mana nk,
air alkali ni bagus jugak utk pedalaman kita, kalau jenis org yg penghadaman tak berapa elok, then patut minum lah sbb dia tolong maintain kan pH level dlm tu
Post automatically merged:

pergh kemain eh korang ni,cane nk tahu water filter tu ada alkali ke tak...
aku masak guna air beshe je hahahah
biasanya mmg water filter tu akan label dia ada alkali ke tak, cuba u check dkt rumah u punyaa
hihi takpa u, mungkin u boleh la upgrade beli water filter alkali pula in the future :D
 
Top