Kos kehidupan selepas PKP

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
10
Points
1
Baru rasa mcm mana kalau tak simpan duit awal - awal byk bende nak kena bayar, rumah, sekolah anak, ni sebab isteri dah kena buang keje time PKP.
Dulu bayar pun cukup - cukup je. Ni sorang dah tak keje kena cari jalan lain la nak membayar.
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
39
Points
8
Kalau dah simpan pun mmg akan rasa kurang jugak. Company nak cut cost. Ade yg kene kurangkan gaji dsb. tapi takpe lah masa ni la belajar nak berjimat. Jangan invest utk benda yg tak penting.
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
163
Points
18
Nasib ada bantuan daripada gomen. Boleh la buat cover sikit - sikit. harap OP tabah ye. Sorry tanya, OP bayar apa sampai tak cukup nak tampung tu?
 

rickymart123

freshman
Joined
Oct 21, 2019
Messages
14
Points
1
Age
22
Baru rasa mcm mana kalau tak simpan duit awal - awal byk bende nak kena bayar, rumah, sekolah anak, ni sebab isteri dah kena buang keje time PKP.
Dulu bayar pun cukup - cukup je. Ni sorang dah tak keje kena cari jalan lain la nak membayar.
Bro betul betul terdesak, aku boleh tolong, bagi je no akaun bank.
Post automatically merged:

Nasib ada bantuan daripada gomen. Boleh la buat cover sikit - sikit. harap OP tabah ye. Sorry tanya, OP bayar apa sampai tak cukup nak tampung tu?
Mmg bersyukur la ade bantuan tu tapi mintak maap cakap mmg tak cukup.
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
10
Points
1
Bro betul betul terdesak, aku boleh tolong, bagi je no akaun bank.
Terima kasih byk. Aku tak de lah terdesak sangat masih boleh tampung, cuma rasa agak tak stabil. Saja nak luah kan keadaan sekarang ni. Aku kalau boleh nak tanggung sendiri je.
 
Last edited:

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
44
Points
6
Age
28
Mmg bersyukur la ade bantuan tu tapi mintak maap cakap mmg tak cukup.
Mmg tak cukup kalau nak bergantung pada bantuan tu, saya pun sekarang kena cari part time kalau nak selamat part time ape pun ok yang penting halal. Ingat nak buat bisnes kecik - kecik jual kerepek ka. tapi tu lah nak ada modal.
Post automatically merged:

Terima kasih byk. Aku tak de lah terdesak sangat masih boleh tampung, cuma rasa agak tak stabil. Saja nak luah kan keadaan sekarang ni. Aku kalau boleh nak tanggung sendiri je.
Ada jugak member yang tak tertampung, ramai yang bantu ... tapi masih tak cukup. Dia ambik **** Yayasan Perdagangan Melayu Perlis Berhad. Kat situ dah boleh bantu die dalam jangka masa panjang. Sampai la stabil nanti.
 

keefe

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
14
Points
1
Age
29
2020 mcm - mcm benda jadik. Ade baik, byk yg buruk jugak bagi aku.
Ada jugak member yang tak tertampung, ramai yang bantu ... tapi masih tak cukup. Dia ambik **** Yayasan Perdagangan Melayu Perlis Berhad. Kat situ dah boleh bantu die dalam jangka masa panjang. Sampai la stabil nanti.
Ni untuk ape? Kenapa mcm untuk bisnes je nama dia?
 

finalsam22

freshman
Joined
Sep 13, 2011
Messages
49
Points
8
Bukan senang senang nak cut cost, kalau barang dah beli mesti kena bayar, duit takde barang kena pulang. Kalau barang keperluan mcacm kereta nak ulang alik keje susah tu. Nak buat mcm mana harap lepas ni semua baik - baik je.
 
Top