Korang ade berapa blog?

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Aah heh..baru perasan...biasa laa bdk mentah memang ada pelik2 sket owner bagi tue...mungkin sign warning cakap biar benda isi sket jgn kosong sangat..saya agak begitula... :p

kenapa ade bujur biru kat profile tn tu? dasat
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Pergh..terbaik laa siap ada salji...nanti kalo raya gambo ketupat rendang plak... :D

Tak silap pilih pemenang aa pihak lynk.my.... :)

2016? Masuk msmww aa kan... :D

Salji turun sampai 4 Januari je :D
Base kepada template default yang dah banyak saya customize PHP dan CSS. Untuk tahun 2016 rasanya ada perubahan terhadap design blog, ada format yang hendak diubahsuai.
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Dasat apanya tuan...takde WC nie takde semua ilmu saya kutip tue... :)

Skill pon banyak kutip tepi jalan punya...pakai buang pakai buang jek.. tapi mahal2 ooo dulu jual... sampai lari pon ada gak... takde rezeki saya gak kot .. :p

dasat2 tn... mula2 mesti layan macam2 skil dah lama bru yg legal hehehe
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
437
Points
28
Salji turun sampai 4 Januari je :D
Base kepada template default yang dah banyak saya customize PHP dan CSS. Untuk tahun 2016 rasanya ada perubahan terhadap design blog, ada format yang hendak diubahsuai.
yg tu bt saya fail tn..hehhe sy ade beli template grimag tp bab setting sy tak tau... terus blog tu tak di update heheh
tn, mintak tn setting brape maharnye? hehehe

sy nk letak adsense kat depan jer
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
437
Points
28
Dasat apanya tuan...takde WC nie takde semua ilmu saya kutip tue... :)

Skill pon banyak kutip tepi jalan punya...pakai buang pakai buang jek.. tapi mahal2 ooo dulu jual... sampai lari pon ada gak... takde rezeki saya gak kot .. :p
ok la tn skill kutip tepi jalan..sy terpaksa selongkar tempat pembuangan sampah :(
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Port sampah2 mcm nie brg2 nya biasa rare punya...bila dapat 1-2 org jek yang tau...lagi mantap skill nya... Kutip tepi jalan biasa jarang jumpa yang rare punya barang tn... :)

Sayangnya abam2 taiko besar dalam WC semer banyak dah tak mengaji kat WC nie..semer skrg steady dengan BIZ besar2 ooo... :)

Kalo dapat turun lawat semula anak2 buah kat sini satu momen indah punya...Br bleh tokey baru tarik nafas sket... :)

ok la tn skill kutip tepi jalan..sy terpaksa selongkar tempat pembuangan sampah :(
 

adiazudin

junior
Joined
Mar 16, 2008
Messages
57
Points
8
yg tu bt saya fail tn..hehhe sy ade beli template grimag tp bab setting sy tak tau... terus blog tu tak di update heheh
tn, mintak tn setting brape maharnye? hehehe

sy nk letak adsense kat depan jer
scudmissile scudmissile Kenapa tidak manfaatkan peluang support selama 6 bulan? Tanya saja author theme apa jua soalan berkaitan.

Selamat tahun baru 2016!
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Tanya mereka kena i think i need i want bla bla bla...
Tapi tanya bro pereka grafik bleh bedal jek tanya...asal soalannya betul... :D
Dah dapat client tue bro...cas jek harga kawan2 sempena tahun baru nie... :)

scudmissile scudmissile Kenapa tidak manfaatkan peluang support selama 6 bulan? Tanya saja author theme apa jua soalan berkaitan.

Selamat tahun baru 2016!
 

hobbyyutube

freshman
Joined
Mar 7, 2016
Messages
5
Points
3
Age
29
bagus nya tread ni... terima kasih pada yang tulis info best best. hanya tuhan sahaja mampu balas kebaikan kalian.. nak tanya la.. agak2 kalau blog mengenai kesihatan artikel dalam BI boleh hidup tak? kebetulan saya ni dari background kesihatan(diploma je huhu).. mohon siket info dan explaination panjang lebar. dan.. dedication paling utama kn?
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
437
Points
28
bagus nya tread ni... terima kasih pada yang tulis info best best. hanya tuhan sahaja mampu balas kebaikan kalian.. nak tanya la.. agak2 kalau blog mengenai kesihatan artikel dalam BI boleh hidup tak? kebetulan saya ni dari background kesihatan(diploma je huhu).. mohon siket info dan explaination panjang lebar. dan.. dedication paling utama kn?
opkos la tn... nk pulak tn bt cara2 treatment dan ada testimoni...
dan memng tepat tn boleh expandable tuan punye knowledge
yg penting istiqomah....
 

hobbyyutube

freshman
Joined
Mar 7, 2016
Messages
5
Points
3
Age
29
opkos la tn... nk pulak tn bt cara2 treatment dan ada testimoni...
dan memng tepat tn boleh expandable tuan punye knowledge
yg penting istiqomah....
huhu terima kasih reply tuan.. nak tanya la:
1. biasanya berapa words untuk satu artikel? 1st post saya 350 camtu da boleh ka?
2. saya baca2 dalam tips2 sini suruh buat artikel yang bersiri2 baru pengunjung klik klik klik seterus2nya.. betoi ka?
3. grammar verb past tense present tense ke laut merah x pe ke? maklum la lidah sy ni lidah pantai timur.. masa baby2 dlu minum budu ja x minum susu fernleaf tu hehe

terima kasih
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
437
Points
28
huhu terima kasih reply tuan.. nak tanya la:
1. biasanya berapa words untuk satu artikel? 1st post saya 350 camtu da boleh ka?
- kira ok la tu [ rujuk tips seo yg otai dlm ni share.. unique content, keyword density ...antara yg kena fokus ]
2. saya baca2 dalam tips2 sini suruh buat artikel yang bersiri2 baru pengunjung klik klik klik seterus2nya.. betoi ka?
- yup tn dalam erti kata lain selalu update
3. grammar verb past tense present tense ke laut merah x pe ke? maklum la lidah sy ni lidah pantai timur.. masa baby2 dlu minum budu ja x minum susu fernleaf tu hehe
- saya lagi teruk tn..huhuhu
solutionnye mai sini wang dalan 12 inggit nk kasi article english apa jua topik hahahahaha


terima kasih
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
34
blog banyak...
tapi yang betul2 jaga dua saja...
x menang tangan dah nak jaga semua...
kikiki
Ada 2 pun kalau jage elok2 boleh buat duit jugak tu [emoji16]

Dan kalau ikut care tuan cakap tu..2 blog tu mst mmg dah masyuk tu..[emoji16]
 
Last edited by a moderator:
Top