Korang ade berapa blog?

Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#61
Susah rank kot bro...kalo images ramai jek saya tgk kopi pes..mana mampu nak beli royalty images kan...nak ambil gmbr sndiri DSLR takde plak... :D

Kalau kite buat repot kat Google cakap content kite kne copy ape yg en gogel akan buat ye? Banned blog yg copy paste ke?
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#62
Disabled aa bro..dah appeal siap bawak pulut kuning + ayam panggang bagai buat derk jek google team...dier cakap " acc awk nie brader boleh menjejaskan reputasi advertiser " - saya translate bunyinya mcm nie aa... Asal tak cakap direct jek " en buat adsense pakai topi hitam kan senang kan "..kita pon takde laa nak apeal2..- KALAU Setakat 1 hari cuma dalam usd30-50 ape laa sangat kan...takkan disaspect topi hitam...haaiiii

Panda google...panda kat msia ajib ghorr dah bela tue..dah jinak dah ngan bdk2 blogger msia..sebab tue kena sokong suruh bela lama2 sket.. :D

Pantang besar heh...ooo thanks bro atas peringatan ini. Sebab saya ingat saya ambil content mcm bab2 agama then bg kredit pd owner.. :) Wahh pasni kena masuk ngaji pondok aa baru bleh dpt unique content kan bro... :D
pakai topi hitam ...huhuhu mmng gugel marah.. pakai topi putih la tn... dulu tn main AFD? ke? dapat banyak $$/day...
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#63
Kalau kite buat repot kat Google cakap content kite kne copy ape yg en gogel akan buat ye? Banned blog yg copy paste ke?
gugel ade bot yg bekerja setiap saat..setiap kelip...setiap kelap
gugel boleh detect article yg duplicate dan akan beri keutamaan pada content yg lebih awal
klu content di copy paste kena penalize la dgn gugel
klu langgar polisi kena jer banned

tolong tambah kalu kurang... huhuuh
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#64
Aha...zaman muda masa tue..baru lepas grad kerja takde tapi nak bergaya kan.. kena henjut lebih sket aa bro.. :)

Layan AFD time tue bro...semua jenis domain sampai .info paling byk beli dalam goayah tue...:D

Bkn sebab hasil tuan dicas topi hitam..dicas topi hitam sebab memiliki lebih dr 1 akaun aa..nama kan bleh ubah suai...jalan letak jln.. no letak nombor.. muhammad letak md...nie pon topi hitam tuan..tapi cikgu adsense cakap balun jek...tue tipu sket jek... :D

pakai topi hitam ...huhuhu mmng gugel marah.. pakai topi putih la tn... dulu tn main AFD? ke? dapat banyak $$/day...
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#65
Aha...zaman muda masa tue..baru lepas grad kerja takde tapi nak bergaya kan.. kena henjut lebih sket aa bro.. :)

Layan AFD time tue bro...semua jenis domain sampai .info paling byk beli dalam goayah tue...:D

Bkn sebab hasil tuan dicas topi hitam..dicas topi hitam sebab memiliki lebih dr 1 akaun aa..nama kan bleh ubah suai...jalan letak jln.. no letak nombor.. muhammad letak md...nie pon topi hitam tuan..tapi cikgu adsense cakap balun jek...tue tipu sket jek... :D
Ebay lanyak topi hitam pon berhasil banyak tn hahaha
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#66
Hoho! Ebay sebab selling limit tuan..sebab tue kena lanyak lebih sket...tp tak jumpa produk yg killer bleh jual aa tn..cer cer cer kasik 1 2 tuan produk killer bleh gak henjut ebay nie... cikgu ebay ada cakap layan barang2 collectables ngan barang main rc2 tue...xkan laa jual benda tue jek mmg susah la..tak tau aa cikgu ebay pon citer lain makan lain kan... :D

Ebay lanyak topi hitam pon berhasil banyak tn hahaha
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#67
Hoho! Ebay sebab selling limit tuan..sebab tue kena lanyak lebih sket...tp tak jumpa produk yg killer bleh jual aa tn..cer cer cer kasik 1 2 tuan produk killer bleh gak henjut ebay nie... cikgu ebay ada cakap layan barang2 collectables ngan barang main rc2 tue...xkan laa jual benda tue jek mmg susah la..tak tau aa cikgu ebay pon citer lain makan lain kan... :D
psst..psst.... diam2 jgn bgtau orng tuan jual barang ni batu rosetta sekali sold cecah jugak la dlm 500myr utg bersih...
bnyak risiko nih..
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#73
Haha...ini macam newbiew ker bro... :D

Jual batu cincin bleh untung RM500 newbie per nya..newbie layan 0.20 nya u.v dari 8share mcm saya nie... :D

psst..psst.... diam2 jgn bgtau orng tuan jual barang ni batu rosetta sekali sold cecah jugak la dlm 500myr utg bersih...
bnyak risiko nih..
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#74
En missle nak buat en haikal lari fokus tue...jgn dok layan dier... :D

Cakap jek buat blog income ciput dengan blog informasi padahal ebay dier masyuk tn..kiter jek meleleh dengar jek... :D

silap2 kalo buat cast study ebay berhingus meleleh 2016 budak2 tahun 2007 maii punya... :D

Cam seronok aje join eBay ni..haha..
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#77
Tahniah bro! champion of top creative contest review lynk.my 2015 ... :)

Tepat laa title yang diberi - blogger tersohor malaysia... :)


Sekarang ada satu, tahun 2016 akan siap satu lagi projek kerjasama bersama salah seorang pensyarah untuk web pendidikan. Boleh ambil peluang kerana bahan pendidikan online Bahasa Melayu tak banyak.
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#80
Harap en haikal dan adiazudin akan lebih banyak berkongsi ilmu dengan kita disini..ini ore hebak2 rugi kito tok bajor ngan mike... :D
 
Top